Maak kennis met deelnemers Ik Vertrek voorjaar 2022

Goed nieuws voor de liefhebbers van Ik Vertrek! Je kunt vanaf vanavond – zaterdag 2 april – om 21.30 uur op NPO1 kijken naar nieuwe afleveringen. In de eerste aflevering maken we kennis met de familie Thiel, die een gastenverblijf in Portugal bouwt. Maak daarnaast ook alvast kennis met de andere deelnemers uit Ik Vertrek voorjaar 2022.

Familie Thiel in Portugal

Brandweerman Gerard Thiel (38) en horecamanager Denise Gieb (35) wonen in een prachtige jaren dertig woning in het Gooise Bussum. Na de geboorte van hun zoon Stein (5) blijkt Denise gezondheidsproblemen te hebben. Alleen tijdens hun vakanties in Portugal voelt zij zich goed. De keuze is snel gemaakt voor de familie Thiel. Het gezin vertrekt naar het Portugese gehucht Alcantarilha. Ze hebben hun oog laten vallen op een oude boerderij waar ze een gastenverblijf in willen bouwen.  Ze verkopen al hun spullen, terwijl het pand nog niet van hen is. Lukt het hen om Casa dos Namorados in Alcantarilha te realiseren?

Lees alles over emigreren naar Portugal.

Ik vertrek in Dominicaanse Republiek

De Utrechtse Estée Princen (28) en Taïf van der Haar (34) leven in het hier en nu. Om aan de Nederlandse ratrace te ontsnappen zeggen ze hun banen op om de wereld rond te reizen. Toen ze in de Dominicaanse Republiek kwamen, werden ze op slag verliefd. Het stel koopt een pand in kitesurfwalhalla Cabarete. Ze willen er een ontmoetingsplek voor reizigers van maken. Er is haast, want over vijf maanden moet het klaar zijn. Een dag voor de opening zijn de bedden nog niet geleverd, moet de generator nog worden aangesloten en dreigt een tropische regenbui het feest te verpesten. De vermoeidheid slaat toe en het geduld van Estée en Taïf wordt flink op de proef gesteld… Maar het is de moeite, want nu genieten ze van Kibayo Lagoon Village.

Luxe Bed & Breakfast in Griekenland

Officemanager Jolanda Roggeveen (51) verruilt haar rijtjeswoning in het Noord-Hollandse Wormer voor een oude bisschopwoning in het Griekse Kilada. Haar vriend Peter Kwast (50) was – voor hun ontmoeting – nog nooit in Griekenland geweest, maar ze heeft hem weten te overtuigen wat voor fantastisch land het is. Het stel wil het gedateerde buitenverblijf omtoveren tot een luxe Bed & Breakfast. Nadat de eerste fouten op de bouwplaats zijn gemaakt, zit Jolanda er bovenop tot grote frustratie van de klussers. Jolanda brengt een nieuw motto in haar leven: ‘Never assume, always check first.’ Nieuwsgierig naar hoe het is geworden, Google maar eens op Bed & breakfast Villa Hylas Luxury Bed & Breakfast Kilada. Peter Kwast en Jolanda Roggeveen hebben er iets moois van gemaakt. De weg daar naar toe, zien we in de derde aflevering van Ik Vertrek.

Brigitte et Moi in Chancelade

Hotelmanager Erik (50) en zijn vrouw Brigitte (48) kopen in het Franse Chancelade een statig pand uit 1900 met een enorm lap grond. Met een slordige 100.000 euro willen ze vier luxe gastenkamers realiseren. Waar Brigitte beren op de weg ziet, maakt Erik zich totaal geen zorgen. Maar dan blijkt de verbouwing moeilijker en groter dan verwacht. Erik en Brigitte klussen iedere dag twaalf uur en gunnen zichzelf geen moment rust. Na een half jaar lopen de twee op hun tandvlees en het eind is nog lang niet in zicht. Maar opgeven is geen optie, zo zien we in de vierde aflevering van Ik Vertrek voorjaar 2022. Lukt het ze om het pand succesvol te renevoren en kunnen ze zo Brititte et Moi in Chancelade open?

Martijn opent [THUIS]HAVEN op Curaçao

Aardwetenschapper Martijn (41) vertrekt samen met zijn liefdesparner Sean (31), hun drie naaktkatten en labrador naar Curaçao. Ze willen er het allereerste gay-resort van het eiland openen. [THUIS]HAVEN moet een plek worden waar iedereen zichzelf kan zijn. Met vol vertrouwen bouwen ze aan hun gezamenlijke droom. Totdat ze erachter komen dat de balkconstructie vol met houtworm zit. De onvoorziene kosten lopen op en de aannemer neemt ook nog eens de benen. Door alle verbouwingsstress en geldzorgen, staat de relatie van het stel onder grote druk. Als alle spanningen een hoogtepunt bereiken, neemt Martijn een drastisch besluit met heel grote gevolgen…

Follow-up Familie Moerman

In 2007 vertrokken Ruud en Linda Moerman met hun drie puberzonen naar Zuid-Frankrijk. Voor Ruud ging zijn droom eindelijk in vervulling: het runnen van een camping. Linda had flinke heimwee en er zat niks anders op dan terug te keren naar Nederland. Veertien jaar later gaan ze terug naar Frankrijk om de camping weer te runnen. Gaat het ze deze keer beter af?

Follow-up Yvonne en Valentijn Van der Valk

Yvonne en Valentijn van der Valk trokken in 2012 per fiets de wereld rond en belandde in de Franse Alpen om een camping te pachten. Tien jaar later leiden ze een compleet ander leven en hebben ze zich op een nieuw ‘projectje’ gestort…

Ik Vertrek kijken (vanuit België)

Wist je dat de Nederlandse Ik Vertrek ook in België te kijken is? De afgelopen weken werden er op VTM2 verschillende afleveringen in de herhaling uitgezonden. Daarnaast kun je via NPO Plus dan weer kijken naar de afleveringen van Ik Vertrek uit Vlaanderen. De nieuwe afleveringen van Ik Vertrek voorjaar 2022 zijn daarnaast terug te kijken via NPO Start. Buiten Nederland is dit mogelijk via een VPN Verbinding. Daarnaast kun je Kijk.nl kijken naar Het Roer Om; dat is dan weer de Ik Vertrek-variant van SBS6.

Deelnemers Ik Vertrek voorjaar 2022

Wil je meer weten over de deelnemers aan Ik Vertrek voorjaar 2022? We hebben hieronder het uitzendschema. Dit is natuurlijk onder voorbehoud.

  • 2 april (21.30 uur NPO 1) Familie Thiel bouwt een gastenverblijf in Portugal. 
  • 9 april (21.35 uur NPO 1) Estée en Taïf bouwen een onmoetingsplek voor reizigers in de Dominicaanse Republiek.
  • 16 april (21.25 uur NPO 1) Peter en Jolanda gaan voor een luxe B&B in Griekenland.
  • 23 april (21.25 uur NPO 1) Erik en Brigitte verbouwen een oud pand tot chambres d’hôtes in Frankrijk.
  • 7 mei (21.25 NPO 1) Martijn en Sean beginnen het eerste gay resort op Curaçao.
  • 21 mei (22.30 NPO 1) follow-up: familie Moerman blaast noodgewdongen een camping in Frankrijk nieuw leven in en Valentijn en Yvonne van der Valk hebben hun camping in Frankrijk ingeruild voor een hotel.

Foto: AVROTROS

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 april 2022 /