Documentaire Dit was je leukste Tante Ria kijken bij MAX

Regisseur Anneke de Lind van Wijngaarden heeft de documentaire Dit was je leukste Tante Ria gemaakt; deze 2Doc kun je vanavond – donderdag 16 februari – om 23.10 uur kijken bij MAX op NPO2. Hier ontdek je er alvast meer over.

Anneke de Lind van Wijngaarden

In de zeven jaar voor haar dood volgt regisseur Anneke de Lind van Wijngaarden haar eigengereide tante Ria, die haar geheugen verliest maar niet haar gevoel voor humor. Het bitterzoete portret Dit was je leukste tante Ria is op tv te kijken bij Omroep MAX. Eerder maakte Anneke de Lind van Wijngaarden documentaires als het meisje met de witte huid, maar bijvoorbeeld ook diverse Titaantjes. Ze werkt volgens haar website op dit moment aan Het wonderbaarlijke leven van de familie Verbeek en Liefjes.

Dit was je leukste Tante Ria

Als haar nicht niet op bezoek is, houdt Ria haar op de hoogte via voicemails en telefoontjes – haar stem steeds aarzelender. De technologische vernieuwingen die het leven in haar appartement met uitzicht op het Vondelpark in Amsterdam makkelijker moeten maken, verwarren haar alleen maar meer. Terwijl de seizoenen achter het raam voorbijglijden, gaat Ria heen en weer tussen ontkenning en blijmoedige berusting. Ze is haar mantelzorgers meestal dankbaar, al zoekt ze soms ruzie uit frustratie over haar toenemende afhankelijkheid. Het naderende einde wordt nooit te zwaar in deze bitterzoete schets van de laatste jaren van een leven.

Documentaire Dit was je leukste Tante Ria kijken

De documentaire Dit was je leukste Tante Ria is op donderdag 16 februari om 21.10 uur bij MAX op NPO2 te kijken. Daarnaast kun je ‘m ook terug kijken via NPO Start en NPO Plus. Als je een VPN Verbinding hebt – die je op Nederland zet – kun je ook NPO Start kijken in het buitenland. Daar vind je ook nog meer interessante 2Doc’s. Denk bijvoorbeeld aan Blijven gaan en Even vergeten.

Foto: MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 februari 2023 /