Married At First Sight 2023; deelnemers seizoen 8 én meer

Married At First Sight seizoen 8 is sinds dinsdag 3 januari 2023 weer op tv. Het programma is iedere week op dinsdag en woensdag om 20.30 uur bij RTL4 te kijken; in de eerste week krijg je zelfs nog een extra aflevering op donderdag. Videoland kijkers kunnen daarnaast vooruit kijken. In totaal doen er aan Married At First Sight seizoen 8 maar liefst twaalf deelnemers mee. Lees hier alles over de Married At First Sight 2023 deelnemers, de stellen die zij vormen, maar ook de experts en nieuwe elementen uit de show.

Nu er meerdere deelnemers bekend zijn; hebben we dit artikel over MAFS 2023 verder bijgewerkt.

Married At First Sight seizoen 8

In Married At First Sight seizoen 8 wagen – onder leiding van presentator Carlo Boszhard – twaalf vrijgezelle mannen en vrouwen de sprong in het diepe. Ze zijn gematcht op basis van wetenschappelijk onderzoek én gaan een wettelijk huwelijk aan met iemand die ze nog nooit hebben gezien. Na minimaal vijf weken hakken ze welbekende knoop door: blijven ze getrouwd of niet? Ook in het achtste seizoen van Married At First Sight (ook wel bekend als MAFS en Blind Getrouwd Nederland) wordt glashelder hoe grillig de liefde kan zijn.

Seizoen 8 MAFS: nieuwe elementen

In MAFS seizoen 8 zien we verschillende nieuwe elementen. Naast de bruiloften, de huwelijksreis, het samenwonen en de eindgesprekken worden de koppels dit seizoen al eerder samengebracht om ervaringen te delen. Zo is er het groepsdiner dat plaatsvindt na de huwelijksreizen, waarbij de experts meekijken: welke koppels voelen zich gesterkt door de anderen en welke ervaren juist jaloezie? Ook verlopen de eindgesprekken anders dan voorgaande seizoenen; de persoonlijke verklaringen van de deelnemers en hun eindbeslissing vinden nu één op één plaats in een romantische setting en dat maakt dit belangrijke moment nóg intiemer of confronterender. Natuurlijk ontbreekt ook het bekende koppelsweekend dit seizoen niet. 

Experts Married At First Sight

De stellen zijn gematcht door experts met verschillende expertises. Het team van dit seizoen bestaat uit Patrick van Veen (gedragsbioloog), Eveline Stallaart (seksuoloog) en Anne Campagne (singles- en relatiecoach). Zij zullen de koppels, ook tijdens de huwelijksreis, begeleiden en ondersteunen. Speciaal voor het matchen zijn – net als vorig jaar – matchmakers Radboud en Liselotte Visser ingezet.

Deelnemers MAFS nog samen

Vorig jaar was het experiment bijzonder succesvol. Maar liefst twee koppels zijn nog steeds gelukkig samen, namelijk Sonny & Dylan en Rowan & Astleigh. Dit jaar ligt de lat dus hoog. We weten in ieder geval al dat de Married At First Sight 2023 deelnemers tussen de 27 en 50 jaar oud zijn. En dat het de experts – na drie jaar – weer gelukt is om een match te maken van twee vrouwen. Eerder trouwden Ingeborg en Chantal, maar dat huwelijk hield helaas geen stand.

Vrouwen match in MAFS seizoen 8

Expert Patrick van Veen is er blij mee dat het dit seizoen is gelukt om van de aanmeldingen een geschikte, vrouwelijke match te maken. “Dit heeft het experiment nodig. Met heterokoppels en ook mannenstellen hebben we nu best wat ervaring. Maar dat was niet het geval bij relaties tussen twee vrouwen”, zegt hij. “Op papier is dit een perfecte match en de tijd zal het leren.”

Op Videoland kun je ook kijken naar Blind Getrouwd 2022

Deelnemers Married at First Sight 2023

Wat we verder weten over de deelnemers aan Married at First Sight 2023? We zetten de stellen die bekend zijn hieronder voor je op een rijtje. Daarnaast voegen we natuurlijk wat informatie toe over de deelnemers aan MAFS 2023. De deelnemers zijn Nicole Martin, Martijn Prins, Wilfred Heijnen, François Ledoux, Richelle de Groot, Maarten Te Nijenhuis, Wichian de Ruiter, Loes Kanters, Remco Scherpenzeel, Paula van de Voorde, Cathalijne Rampen en tot slot Laura Meulenbroeks. Daarnaast zien we dat er in aflevering 11 nog nieuwe deelnemers toe worden gevoegd. Waarschijnlijk heeft dat te maken met de vroegtijdige exit van Nicole en Martijn. Het nieuwe MAFS 2023 koppel is Patricia en Stephan. Natuurlijk lees je hieronder ook meer over deze deelnemers.

Married at First Sight seizoen 8 deelnemers

We zetten de deelnemers aan Married at First Sight seizoen 8 (2023) voor je op een rijtje:

 • Nicole Martin is 47 jaar oud, woont in Amsterdam en is werkzaam als rijinstructrice. Ze wordt omschreven als creatief en energiek. Daarnaast is Nicole Martin regelmatig op Ibiza te vinden en heeft ze een hondje: Bram.
 • Martijn Prins (50) woont in Nuenen (Noord-Brabant). Hij heeft drie kinderen en reist ook graag af naar Ibiza. Martijn Brins heeft een grote vriendengroep en houdt van gezelligheid. En wat die vrienden betreft: in de eerste aflevering zien we dat Martijn Prins en Nicole Martin door hun liefde voor Ibiza ook al gezamenlijke vrienden hebben.
 • François Ledoux is 49 jaar, woont in Maastricht en is senior brand ambassade bij een Nederlands modebedrijf. Hij zorgt voor de look en feel van de winkels en is ook thuis erg druk met styling.
 • Wilfred Heijnen (48) komt uit Emmen. Wat hij gemeen heeft met François is dat hij ook kan genieten van het opknappen en inrichten van huizen.
 • Richelle de Groot (30) komt uit Ammerzoden. Ze is business controller en tennist – net als Maarten – al van jongs af aan. Richelle heeft al veel tijd en moeite in daten gestoken, maar vond tot op heden de man van haar dromen nog niet. Is Maarten dat misschien wel?
 • Maarten Te Nijenhuis is 32 jaar oud en komt uit Enschede. Hij werkt in een ziekenhuis als projectleider en tennist in zijn vrije tijd erg graag.
 • Wichian de Ruiter is 34 jaar oud en komt uit Apeldoorn. Hij werkt bij defensie en heeft zijn eigen bedrijf als chauffeur. Wichian is op zijn derde geadopteerd; hij groeide wel op met zijn echte broer, want zijn adoptieouders hadden dat jongetje al eerder geadopteerd.
 • Loes Kanters (30) is docente beeldende vorming en design. Daarnaast werkt deze dame uit Gemert ook als leercoach. Ze is inmiddels twee jaar vrijgezel en vindt – net als Wichian – familie erg belangrijk. Haar laatste vriend is overleden, nadat hij een ongeluk kreeg en daardoor een dag of tien in coma lag.
 • Paula van de Voorde (48 jaar uit Geldermalsen) zagen we twee jaar geleden in Lang Leve de Liefde. Ze heeft drie kinderen en twee honden: Bumper en Babbel.
 • Remco Scherpenzeel is 49 jaar oud en heeft twee kinderen (twee zoons van elf en dertien jaar oud). Hij is vier jaar vrijgezel en wordt omschreven als een leuke kerel, die best introvert kan zijn.
 • Cathalijne Rampen is 30, woont in Rheezerveen en is een echte dierenliefhebber. Ze is manager bij vakantiepark en manegebedrijf Horsetellerie (in Rheezerveen, even buiten Hardenberg). Ze is heel vrouwelijk en naturel, maar komt wel masculien over en is op zoek naar een vrouwelijke partner.
 • Laura Meulenbroeks is 27, woont in Tilburg (met huisgenoot Juliette) en werkt bij een huisdierenverzekering. Ook Laura Meulenbroeks is een echte dierenliefhebber. Zij heeft die vrouwelijke uitstraling waar Cathalijne Rampen naar op zoek is. Ze is vriendelijk, meegaand en wil aan de relatie werken. Laura Meulenbroeks heeft nog geen relatie, omdat ze er tegenaan loopt dat veel vrouwen niet denken dat ze lesbisch is.
 • Patricia Bierings (38) komt uit Berlicum, een Brabants dorpje naast Den Bosch. In het verleden werkte ze als haarstylist, maar inmiddels is ze zzp’er in de geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd, is haar levensmotto.
 • Stephan Panjer uit Purmerend is 41 jaar oud en een sportief type. Hij is aquasport instructeur. Momenteel wordt zijn huis verbouwd. Het voelt voor hem als een nieuwe stap in zijn leven.

Koppels MAFS 2023

 • Nicole Martin & Martijn Prins: Het eerste stel waarmee we kennismaken in MAFS seizoen 8 is Nicole Martin en Martijn Prins, die ook meteen het eerste koppel zijn die ruzie krijgen én daarmee als velen worden gezien als kanshebbers om meteen weer te scheiden. Hun ruzie tijdens de huwelijksreis in Italië is echt ongezien… Nicole heeft zelfs aan de handrem getrokken tijdens een ruzie in de auto, waarna ze uitgestapt is. Dit moment zelf is niet op tv uitgezonden. Ik vermoed dat dit echt te heftig is voor uitzending, want er hangt gewoon een camera in de auto. Toch zetten ze door… Al slaat het ook in aflevering 8 weer om… Er is weer een conflict ontstaan, waarbij Nicole Martijn een glas wijn in zijn gezicht heeft gegooid. Uiteindelijk besluiten ze dus dat ze na de huwelijksreis niet verder met elkaar gaan. Ze verblijven trouwens in Ostuni, Brindisi in Soleineme Resort op loopafstand van de Costa Merlata.
 • Wilfred Heijnen en François Ledoux: Ook Wilfred Heijnen en François Ledoux stappen in het huwelijksbootje in MAFS 2023; aansluitend gaan ze op huwelijksreis naar Simpson Bay Resort in Sint Maarten. Ze kijken uit naar het samenwonen en hebben ook in de periode tussen de huwelijksreis en het samenwonen contact met elkaar gehouden.
 • Richelle de Groot en Maarten Te Nijenhuis: Dit jongere stel wordt ook wel omschreven als ’twee bollebozen’ die ‘klaar zijn om te settelen’. Maarten Te Nijenhuis en Richelle de Groot gaan op huwelijksreis naar Sint Eustatius in hotel Golden Rocks Resort, daar genieten ze van elkaar. Al twijfelt Richelle wel, omdat ze nog niet meteen het verliefde gevoel heeft.
 • Wichian de Ruiter en Loes Kanters: Hun huwelijk gaat op bijzondere wijze van start… Ja, dat kan zelfs bij Married At First Sight. Ze stonden zelf eerder aan het altaar dan de Babs. Dat zorgde voor ongemakkelijke momenten. Dit stel gaat op huwelijksreis naar Tenerife (het 4-sterrenhotel MYND Adeje aan de kust) en staat positief in hun match. Ze kunnen lekker praten en hebben veel raakvlakken. Ze snappen de match ook heel goed. En pakken het rustig aan.
 • Remco Scherpenzeel en Paula van de Voorde zijn het voorlaatste stel van MAFS 2023 die in het huwelijksbootje stappen. Maar of dat een succes wordt… Remco’s schoonmoeder zegt meteen dat hij het foute antwoord geeft of hij van patat of pasta houdt… Ze gaan op huwelijksreis naar Italië; als dat maar beter gaat dan bij Martijn en Nicole… Maar helaas blijkt het daar toch ook geen match te zijn. Remco is al vanaf het jawoord teleurgesteld. Hij had gehoopt dat Paula hem bij het jawoord een kus op de mond had gegeven. Ze merken vanaf het begin een afstand bij elkaar; al voelen ze dat anders. We zien daarna dat Remco niet vindt dat ze een match zijn, want hij had graag een sportvrouw gehad.
 • Cathalijne Rampen en Laura Meulenbroeks: “Op papier is dit een perfecte match en de tijd zal het leren”, aldus bioloog Patrick van Veen over deze match. De vonken springen er meteen af. Ze gaan op huwelijksreis naar Tenerife en we zien daarbij al de nodige knuffels en kusjes voorbij komen.

Bonuskoppel MAFS 2023

Patricia Bierings en Stephan Panjer zijn last minute toegevoegd aan de deelnemers van Married at First Sight 2023, omdat het huwelijk van Nicole en Martijn al tijdens de huwelijksreis op de klippen is gelopen. Hopelijk gaat het het bonuskoppel Stephan en Patricia beter af. Patricia Bierings en Stephan Panjer leggen dit traject versneld af. Dat betekent dat ze geen huwelijksfeest hebben, maar meteen op huwelijksreis gaan.

Zijn stellen MAFS 2023 nog samen?

De vraag die natuurlijk velen ook hebben is, zijn stellen MAFS 2023 nog samen. Ik denk dat we wel kunnen stellen dat Martijn en Nicole uit MAFS 2023 niet meer samen zijn. De bom is de afgelopen afleveringen diverse keren ontploft tussen Martijn Prins en Nicole Martin. Zelfs de hulp van expert Patrick van Veen, die tot diep in de nacht met het stel in gesprek gaat, mag niet baten. De heftige confrontaties (wijn in het gezicht gooien, aan de handrem trekken tijdens het rijden) zijn niet uitgezonden. Maar nee, wij geloven niet dat Martijn Prins en Nicole Martin nog samen zijn. Ze geven in aflevering 9 ook aan dat ze niet met elkaar gaan samenwonen, maar vooralsnog zijn ze nog wel on speaking terms met elkaar.

Andere koppels Married At First Sight 2023 nog samen?

Bij de andere stellen loopt het nog steeds goed. Zo kijken Wilfred Heijnen en François Ledoux uit naar hun tijd thuis. En Richelle de Groot en Maarten Te Nijenhuis hebben nog wat tips gekregen op het gebied van intimiteit… Of zoals seksuologe Eveline Stallaart zegt: “Deze mensen hebben gewoon seks nodig.” We gaan het dus zien… De andere koppels zijn nog niet ver genoeg in het proces om hier al tijdens de uitzendingen een voorspelling over te doen. Tussen Remco Scherpenzeel en Paula van de Voorde loopt het ook niet, zoals je zou willen. Ze ervaren beide een afstand, maar willen elkaar ook niet kwetsen.

Married at First Sight 2023 kijken

Married at First Sight is een productie van ITV Studios en is sinds 3 januari 2023 wekelijks op dinsdag- en woensdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4. Alleen in de eerste week is het programma maar liefst 3x te zien, namelijk op dinsdag, woensdag én donderdag. Op Videoland kun je één aflevering vooruit kijken. Videoland in België kijken, is lastig. Hoe je MAFS dan in België kunt kijken? Wachten op VTM, want die hebben al een aantal seizoenen van MAFS uitgezonden als Blind Getrouwd Nederland.

Foto: RTL

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

1 februari 2023 /