Kerst met Meilandjes: kerstspecial Chateau Meiland op Play4 kijken

Vlaamse Fans van De Meilandjes kunnen vanavond – donderdag 8 december 2022 – genieten van Kerst met de familie Meiland 2021. Om 22.15 uur is de kerstspecial te kijken op Play4 en GoPlay. Zondag kijk je ‘m om 20.55 uur in de herhaling. In Kerst met de familie Meiland zien we hoe het gezin – met aanhang – op vakantie gaat naar Straatsburg. De familie geniet van een wijntje en onderneemt diverse sportieve uitjes. Lees in dit bericht alles over de special.

Update: dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 24 december 2021, toen de kerstspecial in Nederland werd uitgezonden. Nu de kerstspecial van De Meilandjes op Play4 te kijken is, heb ik het bericht voorzien van een update op 8 december 2022.

Kerst met de familie Meiland

Nu denk je misschien: waarom kiezen de Meilandjes deze keer voor Straatsburg. Nou, daar vind je dus één van de oudste kerstmarkten van Europa. Deze Franse stad in de Elzas is al vanaf eind november volledig in kerstsferen gehuld. Ze doen hier kerstinkopen en genieten van de glühwein. Aansluitend rijden ze door richting de sneeuw. De familie Meiland strijkt aansluitend neer in het beroemde en populaire skigebied Val Thorens. Natuurlijk krijgen we daar ook meer van de te zien in Kerst met de familie Meiland 2021. Het belooft een hysterische reis vol Christmas-shopping, glühwein en veel sneeuw te worden.

Heb jij de boeken van Martien en Erica al gelezen? Wist je dat ze dit jaar ook een scheurkalender hebben uitgebracht?

Kerstspecial Meiland kijken in België

Waar de kerstspecial van de familie Meiland in 2021 op kerstavond te kijken was in Nederland, bleef het op dat moment in België stil. Daar werden toen de twee afleveringen van de special van het jaar daarvoor uitgezonden. Toen vertrok de familie naar het hoge noorden. Op 8 december 2022 brengt Play4 naar buiten dan Kerst met de familie Meiland om 22.15 uur op de zender en via GoPlay te kijken is. Op zondag wordt-ie om 20.55 nogmaals in herhaling uitgezonden. Best opmerkelijk, want in november werd het nieuwe seizoen van Chateau Meiland al na zes afleveringen gestopt. De realityreeks werd toen – zoals gebruikelijk – uitgezonden op Play5.

Meer van de Meilandjes

Wil je nu die overige afleveringen van Chateau Meiland seizoen 7 al kijken, dan kan dit via Kijk.nl. Op dit platform deelt SBS6 alle programma’s, dus ook die van de Meilandjes. Je ontdekt er de seizoenen, maar ook de kerstspecials en de podcast. Zorg wel voor een VPN-verbinding, waarbij je de server eerst op Nederland zet, want anders lukt het helaas niet.

La famille Meiland wijnen

Ken je daarnaast de wijnen al van de familie Meiland? Hiermee kun je de feestdagen in stijl vieren met hun wijnen en prosecco’s. Bestellen doe je vanuit België bij Wijnvoordeel.be. En voor de Nederlandse lezers: bij Wijnvoordeel.nl. Wist je dat ze nu een speciale kortingsactie hebben? Of je nu op zoek bent naar rood, wit, rosé of prosecco – La famille Meiland heeft het allemaal in het aanbod.

Foto: Play5

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 december 2022 /