Kristof Dewamme met bijzondere deelnemers In Mijn Caravan

Kristof Dewamme spreekt voor de nieuwe realityreeks In Mijn Caravan van VTM2 bijzondere deelnemers. Sinds dinsdag 18 oktober kun je wekelijks om 21.35uur kijken naar In Mijn Caravan bij VTM2 en natuurlijk op VTMGO. Ontdek alles over dit nieuwe tv-programma en ‘nieuw tv-gezicht’ Kristof Dewamme.

Dit programma is te zien na Familie Gillis: massa is kassa seizoen 3.

In mijn caravan

“In mijn caravan ben ik superman”, zong Will Tura ooit. Meer dan 250 campings zorgen in Vlaanderen voor een heerlijk vakantiegevoel. Maar voor zo’n 10 000 landgenoten is het kampeerleven ’the way of life’. Zij verblijven dag in dag uit op ‘hun camping’. Soms omdat een hoop bakstenen hen eenvoudigweg niet gelukkig maakt, soms omdat het leven hen rake klappen gaf. In de nieuwe realityreeks In Mijn Caravan bij VTM 2, poot human interest reporter Kristof Dewamme zijn caravan neer op enkele campings, op zoek naar de levensverhalen van deze supervrouwen en -mannen.

Kristof Dewamme presentator In mijn caravan

Kristof Dewamme werkte jarenlang achter de schermen bij Paul Jambers en Axel Daeseleire. Nu trekt hij voor het eerst alleen op pad om samen te leven en mee te leven met enkele vaste campingbewoners. Het is een verrassend allegaartje: ex-gevangenen, -daklozen, -verslaafden of mensen die in moeilijk vaarwater verkeren. Maar ook mensen zonder enige zorg aan hun hoofd die graag in de natuur leven of jonge mensen die een huis eenvoudigweg niet kunnen betalen. Met een lach en een traan ontdekt Kristof hun verrassende, boeiende, amusante en straffe levensverhalen. Hij dompelt zichzelf en de kijker helemaal onder in deze bijzondere wereld en ontdekt al snel dat de camping een baken van samenhorigheid, troost, veerkracht en optimisme vormt. 

Kristof Dewamme

Kristof Dewamme vertelt over zijn nieuwe programma In mijn caravan het volgen: “Ik heb samen met de campingbewoners geleefd, gegeten, gedronken, gelachen en geweend. Elk van hen heeft een verhaal dat amuseert, ontroert of tot de verbeelding spreekt. Het zijn vaak mensen die op een kruispunt in hun leven voor de caravan kozen. De camping en zijn bewoners vormen een warm deken rond de harde realiteit die sommigen hebben meegemaakt. Ik voelde vooral enorm veel positiviteit en dat heeft me ontroerd. Campingbewoners zijn stuk voor stuk veerkrachtige mensen die het leven op hun eigen manier omarmen en trotseren. Soms met een traan, vaak met de glimlach.”

Deelnemers In mijn caravan

In de eerste aflevering van de nieuwe realityreeks In mijn caravan ontmoet Kristof Dewamme een heleboel kleurrijke deelnemers. Zij omarmen het leven met een glimlach omarmen, al gaf dat leven hen soms rake klappen. Van de opgewekte Gregory – te herkennen aan de papegaai op zijn schouder, baret op het hoofd en whisky in de hand -, die na een zwaar ongeval koos voor een leven in de natuur. Tot de 79-jarige campinguitbaatster Godelieve, die haar naam niet gestolen heeft en diepgelovig is.

Camping Ypra en Camping ’t Heultje

Van de donderende spraakwaterval René, die zijn dochter op 17-jarige leeftijd aan kanker verloor, tot ‘Petit Roland’, een hyperactieve vaandeldrager die Kristof Dewamme volgens de regels van de kunst met de vlag leert zwaaien. Voor deze vaste bewoners van camping Ypra in het West-Vlaamse Heuvelland en camping ‘T Heultje in het Kempische Westerlo vormt ‘hun’ camping een warm deken van samenhorigheid en vrijheid. 

In mijn caravan terugkijken

Wil jij In mijn caravan van Kristof Dewamme terugkijken, dan kan dit via VTM Go. Wil je dit vanuit Nederland (of een ander land) doen, dan geeft-ie mogelijk aan dat je niet van buiten België kunt kijken. Als je dan zorgt voor een VPN Verbinding die je op België kunt zetten, dan kun je ook van buiten België naar VTM GO kijken.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 oktober 2022 /