Hollandse Makelaars aan De Costa remake Costa Belgica

VlaamsKijken heeft weer een Vlaamse remake gespot op de Nederlandse tv. Iedere maandag kun je om 20.30 uur bij RTL5 kijken naar Hollandse Makelaars Aan De Costa; dit programma is een remake van Costa Belgica van VTM2. Ontdek in dit bericht meer over de Nederlandse makelaars in Spanje, die meedoen aan het programma. En de Nederlandse liefhebbers praten we natuurlijk ook even bij over Costa Belgica, want beide seizoen kun je vanuit Nederland gewoon terugkijken.

Hollandse Makelaars Aan De Costa

In het RTL 5-programma Hollandse Makelaars Aan De Costa verkopen karakteristieke Nederlanders (vakantie)huizen aan hun landgenoten. En niet alleen de huizen worden verkocht, maar ook de Spaanse levensstijl. In deze realityserie zien we de makelaarsfamilies in actie en worden ze nauw gevolgd in hun dagelijkse Spaanse leven aan de zonnige Costa. Kortom: hoe wij het kennen van Costa Belgica.

Nederlandse makelaars in Spanje

De Nederlandse makelaars in Spanje geven een kijkje in de verschillende woningen die zij aan de Costa Blanca aanbieden en laten zien hoe heerlijk een leven aan de Spaanse kust kan zijn. Ze nemen de kijker mee in hoe zij een huis aanbevelen, wat hun afwegingen zijn en hoe ze ervoor zorgen dat de huizen worden gekocht.

Dit programma is een aanrader voor liefhebbers van Het Roer Om en Ik Vertrek.

Deelnemers Hollandse Makelaars Aan De Costa

Tijd om de deelnemers van Hollandse Makelaars Aan De Costa wat uitgebreider aan je voor te stellen. Het zijn echt heel gevarieerde duo’s. Maak hieronder kennis met Pascal en Ed van Nelemans Real Estate, Jelco en Nynke van Droomhuis Spanje, Eric Jan en Daphne van Bella House, Mannie Niessen en zijn familie van Mi Casa Familie en tot slot Michel en Marcel van Spaanse DroomCasa.

Pascal Nelemans en Ed Roijen – Nelemans Real Estate

Pascal Nelemans woont nu vier jaar in Spanje en Ed Roijen al meer dan 25 jaar. Ed spreekt vloeiend Spaans en voelt zich na al die jaren sterk verbonden met de Spaanse cultuur. Het bedrijf Nelemans Real Estate is in 2007 opgericht en het management heeft al meer dan veertig jaar ervaring in de makelaardij. De klant staat op nummer één en wordt dan ook gedurende het hele proces intensief begeleidt.

Eric Jan Lancee en Daphne van Delden – Bella House

Eric Jan Lancee woont al bijna twintig jaar in het Spaanse Alicante en heeft drie prachtige kinderen. Sinds drie jaar is hij samen met zijn verloofde Daphne Van Delden en vullen ze elkaar ontzettend goed aan. Met Eric Jan als CEO en projectontwikkelaar en Daphne als home concept ontwerper richten ze zich met hun bedrijf Bella House op het hogere woningsegment en voornamelijk nieuwbouw.

Jelco Oosterhof en Nynke Betten – Droomhuis Spanje

Jelco Oosterhof en Nynke Betten zijn gelukkige eigenaren van Droomhuis Spanje. Twaalf jaar geleden verhuisden zij samen met hun dochter Maren naar het zonnige Murcia. Nynke is het hart van de zaak en houdt zich bezig met de klantenservice. Jelco verzorgt de sales van het bedrijf en gaat op pad met hun klanten. Ze nemen hun klanten bij de hand en focussen zich bij de verkoop op nieuwbouw.

Mannie Niessen en familie – Mi Casa Familie

Mannie Niessen is de oprichter van Mi Casa Familie en is in 1989 naar Spanje vertrokken. Inmiddels is zijn bedrijf uitgegroeid tot een heus imperium met een makelaardij, een zorgcentrum en een hotel. Ook ontwikkelen ze zelf huizen die ze vervolgens weer zelf verkopen. Zijn zoon Bas heeft de dagelijkse leiding, dochter Inge geeft leiding aan het zorgcentrum en zoon Bennie leert nu de fijne kneepjes van de makelaardij.

Michel Latuharhary en Marcel van Veldhuizen – Spaanse DroomCasa

Michel Latuharhary en Marcel van Veldhuizen zijn twaalf jaar gelukkig met elkaar en hebben de liefde vorig jaar bekroond met hun bruiloft. De twee stadsmensen wonen sinds 3,5 jaar permanent in Benidorm en zijn met hun bedrijf Spaanse DroomCasa actief in de zonnige regio Costa Calida en Costa Blanca. Ze vullen elkaar aan met een duidelijke taakverdeling: Marcel zich richt op social media en Michel op de sales. En de makelaardij is niet hun enige passie. Ook zijn zij de managers van een Nederlandse volkszangeres. 

Hollandse Makelaars Aan De Costa kijken

Hollandse Makelaars Aan De Costa is sinds maandag 10 oktober om 20.30 uur wekelijks te zien bij RTL 5. Daarnaast kun je op Videoland elke week en aflevering vooruitkijken. En als je daar niet op kunt wachten, kun je dus seizoen 1 en seizoen 2 van Costa Belgica bingewatchen.

Costa Belgica remake

Hollandse Makelaars Aan De Costa is een remake van Costa Belgica. Je kon dit programma de afgelopen tijd op VTM2 kijken. Geen probleem als je het destijds gemist hebt, want je kunt de afleveringen gewoon zien via VTM GO. Geeft-ie aan dat je niet mag kijken, omdat je niet uit België komt, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België kunt zetten. Dan omzeil je dat probleem. Er zijn in ieder geval twee seizoenen van Costa Belgica (totaal 15 afleveringen) waar je van kunt genieten.

Makelaars aan de Costa tv programma

Wat me trouwens wel opvalt nu ik zowel Costa Belgica als Hollandse Makelaars Aan De Costa wat vaker heb gekeken, is dat deze makelaars aan de Costa tv-programma’s toch wel wat van elkaar verschillen. Zo heb ik het gevoel dat we in Vlaanderen meer makelaars aan het werk zagen en kregen we ook een breder beeld te zien van het aanbod. In de Nederlandse remake zien we veel grote, dure panden en wordt en flink uitgepakt om de kopers te overtuigen. Of ik als kijker nu zaken zou gaan doen met één van de ondernemers uit de makelaars aan de Costa tv programma’s… Nou, ik zou denk ik eerder voor de Vlamingen gaan. Al hadden de makers daar in het tweede seizoen ook meer bijzondere objecten en spraakmakende makelaars aan de Costa.

Foto: RTL

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 oktober 2022 /