Documentaire De Sneeuwman over kindermoordenaar Michel Stokx kijken

De documentaire De Sneeuwman over kindermoordenaar Michel Stokx is vanaf vandaag (25 mei) op Videoland (Nederland) en Streamz (België) te kijken. In deze driedelige documentaire legt de duistere geheimen van deze moordenaar bloot.

Documentaire De Sneeuwman: Geheimen van een Kindermoordenaar

Eind jaren tachtig, begin jaren negentig worden Nederland, Duitsland en België opgeschrikt door diverse kindermoorden. Moordenaar is Michel Stokx, een op het oog vriendelijke vrachtwagenchauffeur. Maar achter dit vriendelijke gezicht gaat een totaal andere persoonlijkheid schuil. Hij is een manipulatieve seriemoordenaar die iedereen een rad voor ogen draaide. Op verschillende plekken in Europa beging hij zijn gruweldaden. Zijn verhaal en daden ontdekken we in de driedelige documentaire De Sneeuwman: Geheimen van een Kindermoordenaar. Deze documentaire kijk je nu op Videoland (Nederland) en Streamz (België).

Ook interessant: de boeken Seriemoordenaars in de Lage Landen en De Volksjury.

Moordenaar Michel Stokx

Aan de hand van de politieverslagen, archiefbeelden en gesprekken met nabestaanden wordt in een driedelige documentaireserie deze ijzingwekkende zaak van één van de ergste kindermoordenaars uit onze geschiedenis blootgelegd. De erfenis van Michel Stokx blijkt tot de dag van vandaag -lang na zijn mysterieuze dood- voor slapeloze nachten te zorgen. In de docuserie komen verschillende mensen aan het woord die destijds met deze zaak bezig waren: de agenten die op de zaak zaten, de advocaat van Michel Stokx, ouders van slachtoffers en de dochter van Stokx.

Flynn von Kleist

De documentaire De Sneeuwman: Geheimen van een Kindermoordenaar is tot stand gekomen in het talentontwikkelingstraject Videoland Academy. De regie is in handen van Flynn von Kleis, die je kent van I don’t wanna dance. De documentaireserie is geproduceerd door Topkapi Non Fiction. Regisseur Flynn von Kleist vertelt: “Ik ben helemaal in de zaak van Michel Stokx gedoken en ontdekte dat er nog steeds onbeantwoorde vragen zijn en nabestaanden die worstelen met wat hij al dan niet gedaan heeft met hun kind. Met schokkende misdaden als deze is het gemakkelijk om Michel Stokx als monster af te doen. Het enge is juist dat het ménsen zijn die deze daden begaan.”

De Sneeuwman kijken

De documentaire De Sneeuwman is (zover we nu weten) alleen te kijken via streamingdiensten. In Nederland staat de documentaire De Sneeuwman over moordenaar Michel Stokx op Videoland. En in België komen de abonnees van Streamz meer te weten over de kindermoordenaar. Een Indrukwekkende zaak, die perfect past in de reeks van True Crime documentaires die momenteel op Streamz worden aangeboden.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

25 mei 2022 /