Vive le Vélo: met succes Remco Evenepoel in Vuelta

Gaat Remco Evenepoel de Vuelta 2022 winnen? Nu de kans steeds groter wordt, brengt Eén zeven dagen op rij Vive le Vélo. Voor deze ingelaste afleveringen strijkt Karl Vannieuwkerke neer in het Pajottenland – de thuishaven van Remco Evenepoel. Je kunt Vive le Vélo om 22.15 uur – vanaf maandag 5 september – kijken op Eén.

Remco Evenepoel winnaar Vuelta 2022?

Alle ogen zijn de laatste dagen gericht op Remco Evenepoel, de leider in de wielerronde van Spanje. Het is ondertussen al 44 jaar geleden dat onze landgenoot Johan De Muynck de Ronde van Italië won. Met die zege in 1978 is hij nog altijd de laatste Belgische wielrenner die één van de drie ‘Grote Rondes’ won. Stilaan is er een reële kans dat Remco Evenepoel die prestatie zal evenaren en winnaar wordt van de Vuelta 2022. ​ Om de apotheose van deze mogelijk historische Vuelta extra in de verf te zetten, brengt Eén zeven dagen op rij Vive le Vélo. ​

Vive le Vélo: ode Remco Evenepoel

Naar goede wielertraditie kijkt Karl Vannieuwkerke met drie gasten terug op de voorbije koersdag, vanop een tot de verbeelding sprekende locatie. Deze keer strijkt Vive le Vélo neer in het Pajottenland, de thuishaven van Remco, ​ in Domein Coloma in Sint-Pieters-Leeuw. Daar komt trouwens ook de Remco Evenepoel-fietsroute langs. Sammy Neyrinck en Christophe Vandegoor zorgen voor bijdragen vanuit Spanje, maar ook in eigen land gaan we op zoek naar verhalen en achtergronden bij de prestatie van Evenepoel.

Gasten Vive le Vélo: Vuelta 2022

Gasten die deze week plaats nemen aan de Vive le Vélo tafel en het over het succes van Remco Evenepoel gaan hebben zijn onder andere Sven Vanthourenhout, Marijn de Vries, Cian Uijtdebroeks, José De Cauwer, Eddy Planckaert, Bert De Backer, Tom Steels, Yves Lampaert en Tim Declercq. Kortom: dat zijn weer niet de minste gasten voor Vive le Vélo. Zelfs niet nu het zo last minute allemaal geregeld diende te worden. Had jij dit succes van Remco Evenepoel in de Vuelta 2022 al verwacht? Ik eerlijk gezegd nog niet; en ik weet ook niet of de makers van Vive le Vélo en Sporza er al rekening mee hadden gehouden.

Vuelta 2022 kijken

Het ritverslag van de Vuelta is ook in de slotweek elke dag (uitgezonderd de rustdag) live te volgen op Eén en bij Sporza. Hier schreven we al hoe je de Vuelta 2022, zowel in Nederland als België kunt kijken. De afleveringen van Vive le Vélo Vuelta zijn te zien vanaf maandag 5 tot en met zondag 11 september om 22.15 uur. En natuurlijk kun je ze ook terugkijken via VRT MAX.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 september 2022 /