Vuelta kijken op tv; start in Utrecht, drie etappes in Nederland

De Vuelta (of te wel Ronde van Spanje) start vrijdag 19 augustus in het Nederlandse Utrecht. Na drie etappes in Nederland verhuist de Vuelta weer naar het Baskenland. Natuurlijk kun je deze meerdaagse ronde ook weer op tv kijken. Dat kan zowel via Sporza in België als bij NOS Sport in nederland (op NPO1).

Ronde van Spanje 2022

De Ronde van Spanje gaat op 19 augustus van start in Utrecht. Na drie ritten in Nederland verhuist de koers naar het Baskenland. Via Asturië in het noorden gaat de Vuelta vervolgens naar het diepe zuiden van Spanje. Het is een uitdagend parcours met vooral in de weekends veel klimwerk. Op 11 september eindigt de Vuelta in Madrid en weten we wie Primoz Roglic opvolgt op de erelijst. 

Liefhebbers kunnen sowieso veel sport kijken deze zomer.

Vuelta kijken (bij Sporza)

Wil je de Vuelta kijken, dan kan dat op tv dus bij NOS Sport in Nederland. In België kijk je via Sporza. Renaat Schotte en José De Cauwer gidsen de kijker door de eerste grote ronde van Remco Evenepoel sinds de Giro van vorig jaar. Kijk je vanuit Nederland ook liever naar het Belgische verslag, dan kan dat op tv en natuurlijk via de Sporza-stream op de site. Zorg dan wel voor een VPN Verbinding die je op België kunt zetten.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

18 augustus 2022 /