Kathleen Aerts: Villa Zuid-Afrika over openen guesthouse op Net5

Kathleen Aerts – de eerste ‘blonde van K3’ – leerden de Belgische kijkers het afgelopen jaar beter kennen op VTM 2 en VTM GO in haar nieuwe programma Villa Zuid-Afrika. Nu kunnen ook de Nederlandse kijkers genieten van de avonturen van Kathleen Aerts en haar man Steven. Vanaf woensdag 24 augustus 22.30 uur zijn de afleveringen op Net5 te kijken.

Dit artikel verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 23 augustus 2021; nu de uitzendingen op Net5 komen, is het artikel bijgewerkt op 24 augustus 2022.

Zuid-Afrika

Kathleen Aerts heeft haar hart niet verloren in de discotheek, zoals ze ooit zong, maar wel aan Zuid-Afrika. Samen met haar man Steven en hun twee zonen Lewis en Jay ruilde ze enkele jaren geleden het regenachtige België in voor de wijdse natuur en de stralende vergezichten van de Kaapse wijnlanden. Ze bouwden er hun droomhuis en openden een succesvol reisbureau. Maar Kathleen en Steven hebben – zoals in hun vorige thuisbasis de Kempen wordt gezegd – ‘geen zittend gat’, dus besloot het koppel om een jarenlange droom in vervulling te laten gaan: een eigen guesthouse openen.

Kijkje in persoonlijke leven Kathleen Aerts

Naast de zoektocht naar het perfecte guesthouse krijgen de kijkers ook een exclusieve inkijk in het leven van de flamboyante en soms emotionele Kathleen, de rationele hardwerkende Steven en hun twee schattige zonen. En uiteraard Tiger en Leopard, de twee katten, en ‘politiehond met pensioen’ Vili niet te vergeten. In de realityserie Villa Zuid-Afrika volg je als kijker het gezin op de voet en brengt het vallen en opstaan tijdens het najagen van hun droom, de typische Kempische humor, het af en toe grappige gekibbel onderling en de warme, hechte gezinsband in beeld. En dat ‘opposites attract’ in de liefde? Dat bewijzen Kathleen en Steven.

Dat Kathleen Aerts geen moeite heeft om zich figuurlijk bloot te geven, kon je ook al lezen in het boek Voor altijd mijn mama – leven met jongdementie.

Kathleen Aerts

Kathleen Aerts: “22 jaar geleden zette ik voor het eerst voet aan wal in Zuid-Afrika en het voelde meteen als thuiskomen. Op een zomers terras met zicht op de Tafelberg is de droom van een guesthouse ontstaan. Nu meer dan twee decennia later blijkt de droom wel eens werkelijkheid te kunnen worden. Met twee (b)engels die ondertussen liever de wereld ontdekken dan aan mama’s rokken te hangen, is ‘the time right’! Lewis en Jay kijken al uit naar de dagelijkse portie pannenkoeken van het buffet, Steven droomt al van zijn eigen bar en ik kan niet wachten om de eerste gasten te verwelkomen. Maar eerst nog een guesthouse én een naam vinden. Na ‘In bed with Madonna’ misschien ‘In bed with Kathleen’? Niet zeker of Steven zich hierin kan vinden (lacht).”

Wist je dat er inmiddels ook een tweede seizoen van Villa Zuid Afrika is?

Guesthouse Kathleen Aerts

Kathleen Aerts vertelt verder over de guesthouse. “We moeten knopen doorhakken, een afspraak maken met de bank en keihard gaan voor die ene plek die ons doet wegdromen. Wat nu al zeker is: het wordt een onvergetelijk avontuur waarvan we op voorhand niet weten wat er op ons pad zal komen. En heel Vlaanderen kan het meevolgen. Zowel het vallen en opstaan tijdens de zoektocht, als de goede en moeilijke momenten binnen ons gezinsleven.”

EuroMillions winnen

Zo horen we het stel in de eerste aflevering zeggen: “Als we zoiets willen kopen, moeten we twee keer EuroMillions winnen.” Wie zelf een guesthouse wil openen, kan nooit genoeg inspiratie opdoen. Daarom trekken Kathleen en haar gezin er samen op uit naar een bijzondere plek te midden van een idyllisch natuurreservaat. Ze slapen er in een guesthouse ver weg van de bewoonde wereld en met ‘the big 5’ rondom hen. Een gedroomde test voor controlefreak Kathleen Aerts, die altijd alle voor- en nadelen van een pand wil ontdekken.

Slagroom schieten

En dan is er nog het ‘slagroom schieten’, een spelletje van Steven dat na maandag wel eens een echte hype zou kunnen worden. “Het is eens iets anders. Het kost niks, het is plezant en iedereen kan het”, vertelt Steven.

Single Droom

“We hadden een droom bij ons in Zuid-Afrika” is te horen in de titelsong van ‘Villa Zuid-Afrika’, die Kathleen Aerts zelf zingt. Met ‘Droom!’ brengt ze na vier jaar een nieuwe single uit. Eerder was ze wel al te horen op tv; ze was namelijk de Zeemeermin in The Masked Singer. In de videoclip wordt duidelijk waarom Kathleen en haar gezin hun hart verloren hebben aan Zuid-Afrika. De beelden van een immens land met uitgestrekte landschappen en spectaculaire natuur doen wegdromen. De videoclip toont ook de eerste beelden van ‘Villa Zuid-Afrika’. In het nummer ontpoppen zonen Jay en Lewis zich ook tot echte raptalenten.

Villa Zuid Afrika kijken

Je kunt Villa Zuid-Afrika nu dus iedere woensdag om 22.30 uur kijken op Net5 in Nederland. Een uurtje later staat de aflevering ook op Kijk.nl. Heb je geen geduld en wil je zowel het eerste als tweede seizoen Villa Zuid Afrika meteen kijken, dan kan dit via VTM GO. Beide seizoenen zijn hier te vinden, net als de kerstspecial. Wil je vanuit Nederland (of elders buiten België) naar Villa Zuid Afrika kijken, dan is dat mogelijk als je VTM GO eerder al hebt geïnstalleerd. Lukt het niet, omdat je niet in België woont, probeer het dan eens op de website in combinatie met een VPN Verbinding die je op België zet.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 augustus 2022 /