Documentaire over Mart Hoogkamer en familie: Van vader op zoon

Je kunt vanavond – zaterdag 9 oktober – om 23.00 uur kijken naar de documentaire over Mart Hoogkamer en zijn familie. De 3Doc Van vader op zoon is op NPO3 bij BNNVARA te kijken. Maak kennis met de razend populaire zanger Mart Hoogkamer, die we nu allemaal kennen van Ik ga zwemmen (in Bacardi Lemon).

Mart Hoogkamer

De Leidse volkszanger Mart Hoogkamer heeft maar één droom: net zo groot worden als André Hazes. Maar tegen welke prijs zal deze droom werkelijkheid worden? In 3Doc: Van vader op zoon van Arjen Sinninghe Damsté is te zien dat Mart Hoogkamer zijn droom niet van een vreemde heeft. Vader Mart senior had ooit een platencontract, maar zag die carrière in duigen vallen. En ook zijn broertje Luciano deelt dezelfde passie: zingen.

Documentaire over Mart Hoogkamer en familie

Terwijl Mart Hoogkamer successen boekt, zoeken zijn broertje Luciano en zijn vader ook naar erkenning. Als Mart doorbreekt bij het grote publiek, zorgt dat voor mooie, maar ook pijnlijke momenten in de familie. Dat brengt Mart ertoe een besluit te nemen voor een nieuwe fase in zijn leven. Je ziet het allemaal in de documentaire Van vader op zoon.

Arjen Sinninghe Damsté

Documentairemaker Arjen Sinninghe Damsté volgde Mart Hoogkamer vier jaar: “Het is mooi dat Mart nog is vastgelegd in een hele andere fase van zijn carrière, nog voordat hij bekend werd met de zomerhit Ik ga zwemmen. Mart zijn veelzijdigheid is juist zijn kracht. Hij is niet alleen in staat om feestmuziek te zingen, maar heeft ook de gave om het levenslied te doorleven en te zingen. Zijn plotse bekendheid geeft een extra laag aan de film. De meeste mensen hebben geen weet van hoe groot de wereld van de Nederlandstalige muziek is en hoe omvangrijk die optredens zijn.”

Achter de glimlach van een volkszanger

Hij vervolgt: “Mart was al een behoorlijke autoriteit in deze wereld, maar door de zomerhit kent nu vrijwel iedereen hem en komen de thema’s in de film nog gelaagder aan. Daarnaast vond ik het bijzonder om achter de stralende glimlach van een volkszanger te mogen kijken en te zien welke gedachten daar leven. Het was voor mij als maker interessant om te ontdekken dat niet altijd alles uitgesproken hoeft te worden, en dat één blik soms meer zegt dan duizend woorden.” 3Doc: Van vader op zoon is een coproductie van De Familie Film & TV en BNNVARA.

Foto: BNNVARA / De Familie Film & TV

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 oktober 2021 /