Domino Challenge: welke deelnemers worden Masters of Domino 2022

Welke deelnemers van Domino Challenge worden de Masters of Domino 2022? Over een aantal weken weten we het; sinds 28 mei strijden namelijk acht dominobouwteams tegen elkaar in het nieuwe RTL4-programma Dominio Challenge. Dit programma – dat zaterdags om 20.00 uur te kijken is – wordt gepresenteerd door Ruben Nicolai; Lily Hevesh is het jurylid. Ontdek in dit artikel meer over het programma en maakt kennis met de acht bouwteams of te wel de Domino Challenge deelnemers!

Domino Challenge

Met maar liefst twee miljoen dominostenen tot hun beschikking, gaan de acht bouwteams de strijd met elkaar aan. Met vaste hand, precisie en zelfbeheersing maken ze oogverblindende – maar uiteraard wankelende – creaties, die tijdens het bouwen overeind moeten blijven, maar als ze klaar zijn juist helemaal om moeten vallen. Wie weet de jury het meest te imponeren én de meeste steentjes om te laten gaan?

Domino Challenge: spelopbouw

In de eerste en tweede aflevering gaan vier bouwteams de strijd met elkaar aan. Aan het eind van beide afleveringen valt er een koppel af. De overige drie gaan door naar aflevering drie en vier, waarin weer een koppel afvalt. In aflevering vijf – de halve finale – strijden vier bouwteams om een plek in de finale – aflevering zes. Wie weet de jury het meest te imponeren én de meeste steentjes om te laten gaan?

Op dit moment zijn er veel van deze bijzondere programma’s, waarbij je je talent in kunt zetten. Zo is RTL4 ook gestart met Blow Up (voor ballonkunstenaars) en er komt een nieuw seizoen van Lego Masters.

Lily Hevesh – jury Domino Challenge

Sinds ze op haar negende haar eerste dominoset kreeg, is Lily Hevesh uitgegroeid tot dé wereldberoemde Queen of Domino. Op YouTube heeft ze een miljoenenpubliek opgebouwd, waar kijkers wekelijks genieten van haar uit het hoofd gebouwde, ingewikkelde opstellingen. Er is een documentaire over haar gemaakt, ze is een graag geziene gast in Amerikaanse talkshows en heeft haar eigen dominolijn. In haar taak als jury van Domino Challenge zal ze de bouwteams beoordelen op creativiteit, bouwtechnieken, visueel spektakel en vernieuwing.

Wil je zelf ook gaan bouwen; koop dan hier je dominostenen én steun VlaamsKijken.

Arco & Jochem (team oranje)

Arco (20) droomde er vroeger al van om dominobouwer te worden, maar was toen helaas nog te jong voor ‘Domino Day.’ Jochem (19) is in Zwitserland opgegroeid en heeft daar op school altijd veel met domino gebouwd. Ze vormen samen een goed team, omdat Jochem erg creatief is en Arco veel technisch inzicht heeft. Arco en Jochem vormen samen team oranje.

Dennis & Kayleigh (team groen)

Dennis (20) en Kayleigh (23) hebben elkaar leren kennen tijdens de coronapandemie, toen ze bij de GGD werkten. Tot zijn veertiende heeft Dennis veel gedominood en verwacht Kayleigh – die nog helemaal geen domino-ervaring heeft – aan te kunnen steken met zijn enthousiasme en vooral kennis. Dennis en Kayleigh vormen samen team groen.

Guido & Jannes (team zwart)

Guido (24) heeft één keer meegebouwd met het Dutch Domino Team. Nu is het tijd om zijn dominoskills verder te ontwikken. Hij houdt vooral van grote sculpturen en spektakel. Jannes’ (22) specialiteit is het bouwen van pyramides en 3D-gebouwen. Technische projecten dus, waar hij de creatieve uitspattingen van Guido goed bij kan gebruiken. Deze deelnemers van Domino Challenge kennen we ook wel als team zwart.

Guido & Larry (team blauw)

Larry (29) en Guido (40) zijn zeer ervaren dominobouwers. Guido heeft vroeger vaak meegewerkt aan ‘Domino Day’ als mechanieken en heeft hier zelfs zijn vrouw ontmoet. Hij weet waar hij op moet letten: goed eten tijdens het bouwen, dan blijven de handen stabiel! Deze ervaren deelnemers aan Domino Challenge vormen team blauw.

Lianne & Remco (team rood)

Ongeveer vijftien jaar geleden leerden Lianne (30) en Remco (31) elkaar kennen op de atletiekbaan en sindsdien vormen ze een setje. Ze hebben weinig domino-ervaring, maar zijn wel zeer handige klussers. Zo hebben ze bijvoorbeeld een bedrijfsbus omgebouwd tot camper. Deze skills zullen ze goed kunnen gebruiken bij Domino Challenge! Lianne en Remco vormen team rood.

Marcel & Marie-Claire (team roze)

Dit duo kent elkaar al uit de tijd van Domino Day, waar Marcel (44) tien en Marie-Claire (40) twee keer hun steentje aan hebben bijgedragen. Ze hadden elkaar al twaalf jaar niet gezien, maar dachten direct aan elkaar toen ze de kandidatenoproep voorbij zagen komen. Beiden hebben hun specialiteit: Marie-Claire houdt van het echte, minuscule precisiewerk en Marcel heeft bijvoorbeeld zijn eigen valtechniek bedacht. Marcel en Marie-Claire vormen in Domino Challenge team roze.

Mitchell & Thomas (team fuchsia)

Mitchell (28) heeft tot zijn zestiende veel gebouwd en ging zelfs met regelmaat rommelmarkten af op zoek naar goede en goedkope dominostenen. Thomas zit bij het Dutch Domino Team en heeft dus ook veel bouwervaring. Op zijn YouTube-kanaal laat hij zijn dominokunsten zien aan zijn ongeveer 15.000 abonnees. Samen vormen deze ervaren bouwers team fuchsia.

Thomas & Wasilja (team geel)

Thomas (27) en Wasilja (27) kennen elkaar van het Dutch Domino Team. Wasilja is vooral creatief – wat ook zijn werk als creative designer verklaart en Thomas – elektromonteur van beroep – is meer technisch, waarmee ze een perfecte aanvulling vormen op elkaar. Samen vormen deze Domino Challenge deelnemers team geel.

Spaaractie PLUS

Supermarktketen PLUS heeft nu een nieuwe spaaractie in samenwerking met RTL: Domino Challengers. Klanten van PLUS kunnen sparen voor dominostenen waarmee spannende dominobanen of –bouwwerken gebouwd kunnen worden.

Foto: Jasper Suyk

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 juni 2022 /