Koen Wauters in de Woestijn: documentaire over Dakar rally

Koen Wauters zei tien jaar geleden dat hij nooit meer zou deelnemen aan de Dakar rally. Toch stond hij afgelopen jaar weer aan de start. Voor VTM2 is een documentaire gemaakt over zijn avontuur. In Wauters in de Woestijn volg je Koen Wauters en zijn teamgenoot Pascal Feryn. Wauters in de Woestijn is donderdag 27 januari te kijken om 20.35 uur bij VTM 2 en via VTM GO.

Wauters in de Woestijn

De lokroep van het lawaai, het stof, de snelheid en de benzinegeur werd te luid. Wauters in de Woestijn volgt de populaire zanger, tv-maker en rallypiloot gedurende 19 dagen en 6.500km in de zandbak van Saudi-Arabië, waar hij deelneemt aan de Dakar Classic. De weg is lang en doorspekt met obstakels en avontuur, maar ook met ontroerende en spectaculaire verhalen uit Koen Wauters zijn verleden. 

In Nederland konden we eerder kijken naar documentaires over Tom Coronel. Wauters in de Woestijn zal te zien zijn via VTM GO. Of dit vanuit Nederland mogelijk is, is nog niet bekend. Als je een VPN Verbinding hebt, lukt dit hoogstwaarschijnlijk.

Dakar Classic

Samen met teamgenoot en rallypiloot Pascal Feryn deed Koen Wauters begin 2022 mee aan de tweede editie van de Dakar Classic. Dit is een wedstrijd waar het niet gaat om het snelst te rijden, maar wel om het regelmatigst. Hoe dichter je de opgelegde gemiddelde snelheid benadert, hoe beter je scoort. Koen Wauters zegt er aan de start het volgende over. “Wat ben ik blij om hier terug te zijn in de Dakar-rally! Ik heb dit avontuur echt gemist: de geur, het lawaai, het stof en de kameraadschap in de bivak!”

Koen Wauters & Dakar Rally

De weg is lang en doorspekt met obstakels en avontuur, maar ook met ontroerende en spectaculaire verhalen uit Koen Wauters zijn verleden. Het gaat over de jongen die in 1996 voor het eerst deelnam aan de wedstrijd en de man die vandaag op zijn 54ste niet kan weerstaan aan het avontuur in de woestijn. Want de rally Dakar heeft hem ook gevormd als man: “Hier ontdek je wat echt belangrijk is, ontmoet je mensen die vrienden worden voor het leven en hier heb ik geleerd dat ik nooit mag opgeven.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 januari 2022 /