Last Family Standing met Emma Wortelboer en deze families

De families Magh, Werps, Janssen en Ras gaan back to basic in Last Family Standing. Onder leiding van Emma Wortelboer nemen ze het tegen elkaar op in de wildernis rond het Krušćica meer in Kroatië. Ontdek meer over het programma en de families / deelnemers aan Last Family Standing. Deze show is te kijken vanaf zaterdag 19 maart om 19.20 uur bij BNNVARA op NPO Zapp.

Last Family Standing

Hoe maak je een kampvuur? Hoe bouw je een goed vlot? En wat doe je als je geen drinkwater meer hebt? In Last Family Standing gaan vier families veertien dagen overleven in de wildernis van Kroatië. Ze zijn toegewezen op elkaar en trekken langs kampen rond het Krušćica meer. Ieder kamp staat in het teken van een van de vier elementen: water, aarde, vuur en lucht. Door opdrachten te doen, kunnen ze punten verdienen. Maar de belangrijkste taak die ze hebben, is het op peil houden van hun energielevel. Houden de families het allemaal vol? Of haakt er eentje voortijdig af? Welke familie scoort maximaal met de opdrachten? En weet ook nog eens de sfeer goed te houden? Wie wordt de Last Family Standing?

Kortom een soort van Hunted into the wild (zonder de jacht) en Expeditie Robinson voor families?

Deelnemers Last Family Standing

Bepakt met een basisuitrusting en een afgemeten voedselpakket trekken deelnemers in Last Family Standing – namelijk families Magh, Werps, Janssen en Ras – afzonderlijk van elkaar van kamp naar kamp. In de woeste natuur leren ze elkaar ineens op een hele andere manier kennen. En dat vergt nogal wat aanpassingsvermogen van zowel de ouders als de kinderen. Hoe overleef je twee weken met je ouders zonder elkaar de tent uit te vechten? Hoe gaat de taakverdeling? En houden ze het vol zonder telefoon? 

Familie Magh

Elke familie heeft zijn eigen kwaliteiten en uitdagingen. Voor de familie Magh, bestaande uit Reda (12), Anissa (17), Simone (39) en Ragim (47), zit de uitdaging in de samenwerking. Dat gaat thuis nog weleens mis, omdat ze nogal langs elkaar heen leven en dat niet zo gewend zijn. Maar ze zijn wel op het bot gemotiveerd om die samenwerking goed te laten verlopen en als Last Family Standing naar huis te gaan.

Familie Werps

Voor Zilver (13) en Nova (12) uit de familie Werps is vuur maken en knopen leggen geen enkel probleem. Ook ouders Marijke (40) en Erwin (43) zijn goed voorbereid op het avontuur; thuis eten ze veganistisch, dus ze weten precies welke planten ze wel en niet kunnen eten. Maar groeien er wel genoeg eetbare planten rond het meer? 

Familie Janssen

De familie Janssen houdt wel van een sportieve uitdaging. Kinderen Jan-Joop (13), Jolie (15) en Pebbles (17) zwemmen en springen trampoline in de tuin. En het gezin gaat ook vaak zeilen, met ouders Babette (43) en Patrick (51) aan het roer. Hoewel ze van luxe houden, kamperen ze ook met enige regelmaat. Maar overleven in de wildernis met beperkte middelen is toch wel even anders. Jan-Joop wil in ieder geval de nieuwe Freek Vonk wil worden. Welke dieren komt hij allemaal tegen in de Kroatische natuur?

Familie Ras

Voor de familie Ras, bestaande uit Averie (12), Maicah (9), Maria (32) en Angelique (35), is het survivallen helemaal nieuw. Wel heeft Averie het natuurgebied al verkend door YouTube-filmpjes te kijken en weet Maicah precies hoe zijn ideale kamp eruit moet komen te zien. Hij houdt van bouwen en is zelfs van plan om een douche te maken. Ze hebben aan elkaar beloofd dat ze gaan winnen. Maar worden ze ook echt de Last Family Standing?  

Foto: BNNVARA

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 maart 2022 /