Best Of aflevering van Bake Off Vlaanderen seizoen vijf

Heb jij ook zo genoten van het vijfde seizoen van Bake Off Vlaanderen? In het najaar van 2021 sleepte Stephanie Thuymans de winst in de wacht. Acht weken lang gaf zij samen met haar medebakkers het beste van zichzelf. Dat verdient een terugblik, aldus Play4. Vanavond – woensdag 5 januari – kun je om 20.35 uur dan ook kijken naar een Best of aflevering van Bake Off Vlaanderen seizoen vijf. Krijg zo een bijzondere blik achter de schermen.

Selectie Bake Off Vlaanderen

De tien bakkers die deelnemen aan het programma, komen er niet zomaar. Aan Bake Off gaat een heuse selectieronde vooraf. We zien hoe Jimmy ook toen al zijn lach tevoorschijn toverde en hoe Thibaut geenszins onder de indruk was van de verschijning van Regula Ysewijn. “Tja, het is voor iedereen zondagmorgen, hé”, zegt hij als hij haar voor het eerst ziet.

Bake Off tent

Maar dan is het plots voor echt. Het moment dat de kandidaten de tent binnentreden, blijft iedereen bij. “De tent binnen komen, dat is net als verliefd worden.”, zegt Werner.  “Al was ik ook wel onder de indruk van de grootte van de crew in de tent.” “Het leek wel een sprookje, maar dan echt”, omschrijft uiteindelijke winnares Stephanie het dan weer.  

Lees hier alles over het verloop van seizoen vijf van Bake Off Vlaanderen. Wil je dit vanuit Nederland kijken, dan is dit mogelijk als je een VPN gebruikt.

Hanne

Door de vele afleveringen heen leerden we de verschillende kandidaten pas echt kennen. Zo was er de energieke kindertandarts Hanne die bakte op gevoel en weigerde af te wegen. Ze bakte gezond, maar niet verfijnd genoeg volgens de jury. “Ik heb weinig getreurd na mijn uitschakeling. Het was mooi weer en ik ben gewoon verder gegaan.”

Werner

Of er was Werner die last had van tentstress en bompabibber. Hij sneed zichzelf nooit in de vingers, behalve in de tent natuurlijk. Werner ging er vroeg in het programma uit, maar hoopt de kandidaten nog steeds te kunnen ontmoeten in zijn showroom voor het kopen van een zonnewering.

Celine

Celine liep dan weer met haar kop tegen de muur: ze wilde de meest complexe technieken toepassen, maar kwam zichzelf tegen. Nu, enkele weken na het programma, staat ze sterker in het leven dan ooit.

Halima

Dat kan je ook zeggen van Halima die intussen beviel van haar derde kindje. De zwangerschap van deze baanbrekende moslima zorgde tijdens het programma af en toe voor een suikerdipje, maar voor haar ging alvast een nieuwe wereld open. “En ik hoop dat vele vrouwen geïnspireerd werden om met hun vele talenten naar buiten te komen en hun dromen na te jagen.”

Silke

Silke stak dan weer niet onder stoelen of banken dat ze lesbisch was. Een stevige stuk girl power was dan ook haar deel. Ze hoopt het voor 15-16-jarigen wat makkelijker gemaakt te hebben om zich te outen, want “het leven is nu eenmaal te kort om in de kast te blijven”.

Katrien

Voor de emotionele Katrien was het combineren van de boerenstiel en het TV-maken niet evident, maar ze heeft duidelijk de smaak te pakken. Chocolade nekte haar in de kwartfinale, maar intussen volgt ze wel samen met Stephanie en Jimmy een bijzondere chocoladecursus. Bake Off smeedt dus ook vriendschappen…

Jimmy

Diezelfde Jimmy toverde met zijn lach dan weer heel veel nieuwe smiles op de gezichten van de kandidaten. Al ging achter die lach ook een zekere tristesse schuil na de dood van zijn zus. “Maar ik heb ook geleerd dat ze er altijd zal zijn.”

Bloopers en meer

Vooraleer stil te staan bij de finale wordt de uitzending nog gelardeerd met de mooiste weenmomenten (‘Bleitsoepe’ volgens Wim) en worden we getrakteerd op de leukste bloopers, gaande van het sukkelen met plastic folie over het laten vallen van taartjes bij het proeven tot kantelende bloemstukken of lachpartijen omwille van de worm (of was het een piemel?) van Jimmy.

Finale

Uiteindelijk was het dan zover en speelden Mr. Bombastic Thibaut, zuiderse furie Enza en Miss Perfect Stephanie de finale met laatstgenoemde als winnares. Hoe groot de rollercoaster ook was, het blijft voor alle kandidaten een van de mooiste belevenissen uit hun leven. En winnares Stephanie? Die zet intussen haar studies architectuur verder. “Maar elk idee om dat te combineren met professioneel bakken is welkom!”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 januari 2022 /