Documentaire Vertrouwelijk: Tahmina Akefi – partner Peter R. de Vries

Tahmina Akefi stapt uit de anonimiteit en vertelt in de documentaire Vertrouwelijk over haar leven als partner van de vermoorde Peter R. de Vries. Zes jaar lang hadden ze een geheime relatie – ze hadden zelfs trouwplannen – dan zouden ze naar buiten treden  – tot het noodlot toesloeg en Peter R. de Vries na een aanslag overleed. In de documentaire De partner van Peter R. de Vries (Vertrouwelijk!) doet Tahmina Akefi voor het eerst haar verhaal.

Documentaire Vertrouwelijk kijken

De documentaire De partner van Peter R. de Vries (Vertrouwelijk!) is gemaakt door misdaadjournalist Simon Vuyk, die 31 jaar met de misdaadverslaggever samenwerkte. Je kon hem zondagavond 30 januari om 21.24 uur kijken op NPO1. Recent maakte Simon Vuyk evenees de documentaire Een kaarsje voor Tanja Groen (samen met de familie De Vries). Beide zijn terug te kijken via NPO Start. Vanuit het buitenland is dit mogelijk via een VPN Verbinding.

Documentaire De partner van Peter R. de Vries

Tahmina Akefi vertelt in de documentaire: “Ik ben zelf ook werkzaam in de media. Ik heb een lange weg afgelegd om te komen waar ik ben. Dat heb ik alleen gedaan. Ik wilde niet dat mensen zouden zeggen: dat heeft Peter voor haar geregeld. Een andere reden om de documentaire te doen is dat onze relatie veel te mooi, uniek en bijzonder was. Als je een relatie hebt, waarbij sprake is van leeftijdsverschil, dan zijn er heel veel vooroordelen. Liefde, daar denken mensen niet zo snel aan. Hij had een bloedhekel aan de roddelpers. Wilde niet dat onze liefde bezoedeld zou worden.”

Op Videoland kun je kijken naar een documentaire over de kinderen van Peter R. de Vries.

Tahmina Akefi

De 39-jarige Tahmina Akefi  is journaliste en presentatrice van het weekoverzicht bij TV Rijnmond.  Oorspronkelijk is ze van Afghaanse afkomst. Ze is geboren in Kabul, Afghanistan. Na haar studie journalistiek heeft ze voor verschillende radio- en tv-programma’s gewerkt. Ze kreeg bekendheid in Nederland toen ze in het dagelijkse praatprogramma Pauw over de vluchtelingenproblematiek kwam vertellen. Nu is bekend geworden dat ze in 2015 Peter R. de Vries bij een optreden ontmoette.  Tahmina Akefi is daarnaast schrijfster van twee boeken: Geen van ons keek om en De jongen van de oude stad.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 januari 2022 /