Documentaire Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries

Je kunt vanavond – maandag 27 december – om 20.30 uur kijken naar de documentaire Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries. Hierin kijkt programmamaker Ewout Genemans met Kelly en Royce – de kinderen van Peter R. de Vries – terug naar de heftige periode. De documentaire is nu al te kijken op Videoland.

Moord op Peter R. de Vries

Op 6 juli werd er na de uitzending van RTL Boulevard een aanslag gepleegd op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Negen dagen later overleed hij in het bijzijn van zijn familie in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De dagen na de aanslag kwamen er vanuit heel Nederland steunbetuigingen. Het land was in shock.

Documentaire Staand verder leven: Na de moord op Peter R. De Vries

Ewout Genemans kijkt in de documentaire Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries samen met de kinderen van Peter, Royce en Kelly, terug op deze heftige periode. Daarnaast kijkt hij met Kelly en Royce naar de toekomst. Hij gaat ook met hun mee naar de eerste zitting van de rechtszaak over Peter R. de Vries. Daarnaast interview Ewout Genemans nog meer naasten. Maar hij spreekt ook met direct betrokkenen, zoals zijn collega’s bij RTL Boulevard. Wat gebeurde er die week? Wat voor impact hadden de gebeurtenissen op hen?

Ewout Genemans

Ewout Genemans: “Peter heeft een enorme nalatenschap en laat een gat achter dat niet gevuld kan worden. Toch zien we in de documentaire hoe zijn kinderen dit, in de geest van Peter, zo goed mogelijk proberen te doen. Zo is Kelly voorzitter geworden van stichting ‘De Gouden Tip’ en staat Royce de familie Verstappen bij in de zaak Nicky Verstappen. Ik ben onder de indruk van de kracht van de familie en voel me vereerd dat ik met hen deze documentaire mag maken. Deze documentaire is een productie van No Pictures Please.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 december 2021 /