Documentaire Een kaarsje voor Tanja Groen te kijken bij Omroep MAX

Omroep MAX zendt vanavond – donderdag 23 december – om 21.40 uur de documentaire Een kaarsje voor Tanja Groen uit. Een nieuwe documentaire over de 18-jarige studente die inmiddels al 28 jaar geleden spoorloos verdween in Maastricht. Peter R. de Vries gaf – voordat hij werd vermoord – met Stichting De Gouden Tip een nieuwe impuls aan het onderzoek naar haar verdwijning. In de documentaire wordt ook stilgestaan bij zijn overlijden.

Kaarsje voor Tanja Groen & Peter R. de Vries

In de documentaire Een kaarsje voor Tanja Groen staat de herdenking van Tanja centraal en wordt ook stilgestaan bij het overlijden van Peter R. de Vries. Op de website eenkaarsjevoortanjagroen.nl kan iedereen die een kaarsje wil branden voor Tanja en voor Peter dit online delen, zodat we samen herdenken. 

Eén miljoen euro

Nadat De Vries in juli werd neergeschoten, zamelde de stichting de beoogde beloning in. Dat deden ze met hulp van de televisieactie Breng Tanja Thuis in een speciale uitzending van Tijd voor MAX. De beloning van één miljoen euro is door de Nederlandse bevolking bijeengebracht. Twee dagen na deze uitzending overleed de misdaadverslaggever aan zijn verwondingen. 

Documentaire Een kaarsje voor Tanja Groen

Veel mensen en instanties werkten mee aan Een kaarsje voor Tanja Groen. Denk aan Corrie en Adrie Groen; de ouders van Tanja. Maar ook Kelly de Vries; zij is de dochter van Peter R. en tevens de nieuwe voorzitter van Stichting De Gouden Tip). Ook politie en justitie in Limburg werken mee aan deze documentaire. In de rooms-katholieke kerk in Schagen werd een speciale herdenkingsbijeenkomst georganiseerd voor familie, vrienden en andere bekenden van Tanja, zoals haar schooljuf en een hartsvriendinnetje. Daarbij werden meer dan duizend kaarsjes voor haar, en voor Peter R. de Vries, aangestoken. Trijntje Oosterhuis zong een kerstlied voor de familie Groen. Ook brengen Corrie en Adrie Groen in de documentaire een emotioneel bezoek aan de ouders van Nicky Verstappen in Limburg. De ouders delen het verlies van hun kinderen én hun steunpilaar Peter R. de Vries delen.

Simon Vuyk

Simon Vuyk, documentairemaker, schrijver en vertrouwenspersoon van de familie Groen vertelt er meer over. “De verdwijning van Tanja en de moord op Peter R. de Vries hebben dit jaar in ons land een enorme saamhorigheid tegen geweld zichtbaar gemaakt. Daarom is het belangrijk om de gebeurtenissen aan het eind van het jaar ook samen te herdenken en te trachten het mysterie na 28 jaar alsnog, samen, op te lossen.

Gouden tip

Naast een moment van herdenken, wordt in de documentaire Een kaarsje voor Tanja Groen ook een nieuwe poging gewaagd om de verdwijning alsnog op te lossen door middel van de gouden tip. Mensen met de gouden tip in de verdwijningszaak Tanja Groen kunnen deze doorgeven via: tip@stichtingdegoudentip.nl

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 december 2021 /