Stephanie Thuymans winnaar van Bake Off Vlaanderen 2021

Stephanie Thuymans is de winnaar van Bake Off Vlaanderen 2021. In de finale won ze van Enza Denaro en Thibaut Banckaert. Ontdek in dit artikel alvast alles over de finale, waarbij natuurlijk presentator Wim Opbrouck en juryleden Regula Ysewijn en Herman Van Dender niet ontbreken.

Eerst een verslag van de finale, daarna meer over de winnaar. Dit artikel wordt bijgewerkt: wil je niets missen, volg ons dan op Instagram en via de Facebook-groep.

Finale Bake Off Vlaanderen 2021

Wie wint het vijfde seizoen Bake Off Vlaanderen? Gaat de jury voor de Italiaanse furie, le Gateau Thibaut of de creatieve precisie. Enza Denaro, Thibaut Banckaert of Stephanie Thuymans strijden voor de titel tijdens de tweedaagse finale. Voor elke kandidaat is het naar eigen zeggen al een overwinning zo ver geraakt te zijn. Thibaut is nog speciaal naar de kapper geweest, bij Stephanie is het oma die de haren nog geknipt heeft, Enza wordt er wat emotioneel van. “Iedereen zegt dat we moeten genieten, maar we moeten wel nog bakken, hé”, zo vat Thibaut het mooi samen.

Finalisten vijfde seizoen Bake Off Vlaanderen

Maar voor het zover is, duiken we nog even in de achtergrond van de finalisten van het vijfde seizoen Bake Off Vlaanderen. Wat doen Enza Denaro, Thibaut Banckaert of Stephanie Thuysmans eigenlijk in het dagelijkse leven?

  • Stephanie Thuymans stamt af van de familie Taart, die berucht zijn in Dilbeek en omstreken om hun uitgebreide dessertbuffetten. Ze studeert zelf architectuur.
  • Enza Denaro komt uit Limburg, maar heeft Siciliaans bloed door haar aderen stromen. Twee jaar geleden kreeg ze bortskanker, maar sinds haar herstel is ingezet wil ze maar 1 ding meer: léven, en genieten, van elke seconde.
  • Thibaut Banckaert is boekhouder, balletdanser en helemaal weg van Disney.

Koffie- of theetaart

De eerste opdracht van de finale is het maken van een koffie- of theetaart. Thibaut is een echte koffiefreak, hij zit vaak stijf van de cafeine opgespannen achter de computer. Enza gaat dan weer voor de ‘caffe italiano’, sterker dan de traditionele espresso. Stephanie gooit het dan weer – hoe kan het ook anders- over een andere boeg. Ze gaat voor een theetaart, een ode aan de muntthee van haar mama. De taarten worden beoordeeld door culinair auteur Regula Ysewijn en hofleverancier Herman Van Dender.

Zenuwen in finale

De bakkers gaan aan de slag en presentator Wim Opbrouck tracht wat rust te brengen. Of is het net omgekeerd? Doet hij een schepje bovenop de zenuwen wanneer hij Italiaanse likeurtjes achterover kapt bij de kandidaten of Stephanie confronteert met een oude Facebook-pagina waarop ze haar suikerventjes toonde? Het gaat er alvast zenuwachtig aan toe.

Technische proef

En dat verbetert niet wanneer de kandidaten als technische proef voor een Fake Fruit-taart moeten gaan. Bak drie taartjes die de eter op het verkeerde been zetten alsof het echte abrikozen zijn. Zal iedereen wel overweg kunnen met het droogijs of met vaste hand de spuitbus kunnen hanteren die het fruit een leuke blos geeft? Afwachten maar…

Spektakelstuk

En dan is het voor de laatste keer tijd voor het spektakelstuk, het bakken van een ‘over the top’-taart. Enza Denaro kiest voor een sprookjestaart met suikerkristallen, want “iedereen schrijft elke dag aan zijn sprookje, net als zij”. Stephanie Thuysmans gaat dan weer voor een ‘ter land, ter zee en in de lucht’-gebak, want ze voelt nu net dezelfde kriebels als destijds bij haar duosprong. Thibaut Banckaert tot slot kiest voor een ‘light a candle for good luck’-taart, want al zijn vrienden en familie hebben weken aan een stuk een kaars voor hem gebrand… Zullen de kaarsen geluk brengen? Kunnen de kandidaten voor de allerlaatste keer de zenuwen de baas of wordt het voor sommigen een afscheid in mineur?

Winnaar Bake Off Vlaanderen 2021

De taarten zijn gebakken, de strijd is gestreden, de jury trekt zich terug om haar eindoordeel te vellen. Om de stress van het wachten wat te verzachten, mogen de finalisten hun vroegere collega-bakkers verwelkomen, samen met vrienden en familie. En dan doen Wim Opbrouck, Regula Ysewyn en Herman van Dender een laatste keer hun intrede…. Wie wordt de winnaar van Bake Off Vlaanderen 2021? Is het Enza Denaro, Thibaut Banckaert of Stephanie Thuymans?

Stephanie Thuymans wint Bake Off Vlaanderen 2021

Studente architectuur Stephanie Thuymans uit Dilbeek wist in de finale te overtuigen met een indrukwekkend spektakelstuk. Zelf was ze verrast door haar winst; de jury prijzen haar constante niveau door de hele wedstrijd heen. (Hier lees je meer over de aanloop naar de finale en de andere kandidaten).

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 december 2021 /