Tweede seizoen Beat The Champions start met VIP special

Het tweede seizoen van Beat The Champions bij RTL4 gaat vanavond – Tweede Kerstdag, 26 december – van start met een VIP-special. Om 20.00 uur is presentatrice Chantal Janzen weer van de partij met de allesweters Abel Gilsing, Cindy Hemink, Devrim Aslan, Diederik Jekel en Nynke de Jong. Benieuwd welke bekende Nederlanders in deze VIP-special de strijd aan gaan, lees dan snel verder.

Tweede seizoen Beat The Champions

Op Tweede Kerstdag trapt Chantal Janzen de tweede reeks van ‘Beat The Champions’ af bij RTL 4. Onder leiding van Chantal Janzen nemen quizliefhebbers het op tegen een team van vijf superquizzers die stuk voor stuk beschikken over een enorme algemene kennis; De Champions. Deze vijf doorgewinterde quizzers en allesweters zijn net als seizoen één: Diederik Jekel, Cindy Hemink, Abel Gilsing, Nynke de Jong en Devrim Aslan.

Spelverloop

In Beat The Champions krijgen quizliefhebbers de ultieme kans om het solo op te nemen tegen een team van vijf superquizzers. Zij beschikken stuk voor stuk over een enorme algemene kennis. In de eerste ronde bouwt de kandidaat zijn startkapitaal op door het beantwoorden van maximaal vijf vragen. Vervolgens neemt de kandidaat het op tegen de Champions in een race tegen de klok. Hoe meer Champions hij durft uit te dagen hoe groter het te winnen geldbedrag, maar ook hoe groter het risico om alles te verliezen. Zo kunnen de kandidaten bijvoorbeeld 5.000 euro verdienen als ze van twee Champions winnen en misschien wel 50.000 euro als ze alle vijf verslaan.

The Champions

Diederik Jekel, Cindy Hemink, Abel Gilsing, Nynke de Jong en Devrim Aslan zijn de Champions. Deze allesweters zag je ook in het eerste seizoen. Waar je ze van kent?

  • Diederik Jekel is wetenschapsjournalist. Hij heeft het boek Beta voor alfa’s geschreven. Hij kan namelijk moeilijke stof als geen ander begrijpbaar en interessant maken. Met een master in Vastestoffysica op zak en de titel van winnaar Nationale IQ Test, is Diederik Jekel de schrik van elke kandidaat.
  • Cindy Hemink wordt ook wel de Nederlandse Queen of quizzes genoemd. Haar specialiteit is muziek, maar als vertaler komt ze in contact met allerlei verschillende informatie en slaat dit op. Ze zit in verschillende pubquiz teams en werd zelfs Nederlands Kampioen Pubquizzen.
  • Abel Gilsing is zoekmachineoptimalisatie manager. Elk moment dat hij vrij is, is hij aan het quizzen. En dat doet hij met veel succes; hij is de captain van de Nederlands Kampioen Pubquizzen en stond met de Nederlandse teams op het EK en de Quiz Olympiade. Abel Gilsing is één van de drie Nederlanders die ooit een individuele Olympische quiz medaille won.
  • Nynke de Jong is een allesweter. De Neerlandica komt uit een nest waar alle kennis en weetjes worden opgezocht. Ze wil altijd en overal winnen en daarom deed een tweede plek in De Slimste Mens pijn. Of het nou gaat over sport, tv of taal zij weet het! Het specialisme van de journalist/schrijfster is uiteraard Nederlandse literatuur. Vanaf 5 januari 2022 is Nynke de Jong naast Tijl Beckand en presentator Ruben Nicolai te zien als teamcaptain in het nieuwe Volg Je Me Nog.
  • Devrim Aslan wordt de kroonprins van de quizscène genoemd; hij is een echte feitjes man en speelde meer dan 25.000 quizzen de afgelopen jaren. Film is absoluut zijn sterkste onderwerp, maar ook geografie, voetbal- en entertainmentvragen weet hij foutloos te beantwoorden. 

Deelnemers VIP special Beat the Champions

Het tweede seizoen van Beat The Champions trapt af met een special waarin VIPS het tegen de alleskunners opnemen. Zes BN’ers gaan de strijd aan en doen dit voor een goed doel. Dat zijn Kees van der Spek, Jamai Loman, Fien Vermeulen, Edson da Graca, René van Meurs en de laatste kandidate is volgens mij Renée Fokker

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 december 2021 /