Voor het laatst – Rob de Nijs | Documentaire van Eric Goens

Rob de Nijs heeft op 21 november jongstleden afscheid genomen van het Vlaamse publiek met een optreden in het Sportpaleis. Eric Goens heeft een tweedelige documentaire gemaakt, waarin hij een intiem portret schetst van de levende legende van het Nederlandstalige lied. Ontdek hier meer over de documentaire over Rob de Nijs van Eric Goens, die in Nederland te kijken is op Videoland en in België terug te kijken is via VRT NU.

Documentaire Eric Goens over Rob de Nijs

Eric Goens heeft een intieme documentaire gemaakt over zanger Rob de Nijs. De carrière van deze rasartiest omvat maar liefst 60 jaar en liedjes als ‘Het werd zomer’, ‘Zondag’ of ‘Banger hart’ zitten ook bij ons in het collectieve geheugen. Helaas wordt het een gedwongen vaarwel, want enkele jaren geleden werd bij de zanger de ziekte van Parkinson vastgesteld. Een verhaal over een opwindend leven in de muziek, waardig afscheid nemen en de schoonheid van kwetsbaarheid.

Afscheid in het Sportpaleis

Over het afscheid van Rob de Nijs in het Sportpaleis is al meer geschreven. Hij doet er alles aan om samen met zijn geliefden en muzikanten zijn fans nog één keer te betoveren. Vooraf zei hij ‘iedereen mag huilen, behalve ik’. Maar na twee nummers brak de zanger; hij was overweldigd door het publiek. Hij voelde ook aan zijn stem dat hij het moeilijk had; die werd wat schor, maar zorgde voor een betoverend randje rond zijn nummers. Toen Banger hart kwam, viel hij weer stil en namen de fans het over voor een langgerekte hymne. Malle Babbe, Zuster Ursula, Jan Klaassen en Alles wat ademt wervelden als een eresaluut door het Sportpaleis, zo omschreef het AD het.

Eric Goens ken je onder andere van Het Huis en tal van andere documentaires, zoals over de zieke Cercle Brugge doelman Miguel van Damme en – heel anders – over terrorist Salah Abdeslam.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 december 2021 /