Documentaire Miguel | over Cercle Brugge-doelman Van Damme

Eric Goens heeft de documentaire Miguel gemaakt over Cercle Brugge doelman Miguel Van Damme (27) die sinds 2016 tegen kanker vecht. Never give up is zijn levensmotto. Waar hij – zelfs als er slecht nieuws volgt – steeds weer de kracht vandaan valt? Ontdek het in deze documentaire, die te kijken is vanavond – dinsdag 19 oktober- om 20.40 uur op Eén.

Kijk in het kader van de Dag tegen Kanker ook naar de documentaires over seksuologe Goedele Liekens (20/10) en de First Dates-special rondom kanker (21/10).

Miguel Van Damme heeft leukemie

Never give up. Dat is het levensmotto van Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme (27). Hij kreeg in 2016 te horen dat hij leukemie heeft. In de special Miguel volgt Eric Goens zijn traject van nabij. Na zijn diagnose volgt een periode van genezen, hervallen, genezen en opnieuw hervallen. Samen met zijn vrouw Kyana blijft Miguel zonder aarzelen voor genezing gaan.

Vijf jaar ziek

Miguel Van Damme: “Dat kun je soms niet vatten. Hoeveel ongeluk kan je hebben? Ik heb al zoveel meegemaakt op mijn leeftijd. Ik ben al vijf jaar ziek, ik heb aan mijn carrière eigenlijk nog niet veel gehad. De hoop overeind houden is heel moeilijk. Er is niets meer. Ze hebben alles opgebruikt om mij te redden. Chemo, bestraling …”

Never give up

Er volgen jaren van chemo, ondraaglijke pijn en slapeloze nachten. Maar er zijn ook mooie momenten. Zo wordt Miguel in 2020 vader van een dochtertje, Camille. Een mirakel na alle chemo die zijn lichaam heeft moeten ondergaan. En nadat zijn contract afloopt, biedt Cercle Brugge hem een nieuw aan. De vereniging en de supporters blijven Miguel steunen. Dit jaar staat hij mee op de ploegfoto. 

De documentaire Miguel is gemaakt door Eric Goens, die je vanaf dinsdag 2 november weer op tv ziet met nieuwe afleveringen van Het Huis. Blijf ons op social media volgen of schrijf je in voor de nieuwsbrief, zodat je snel meer over de gasten ontdekt.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 oktober 2021 /