Alles over Prinsengrachtconcert en Kinderprinsengrachtconcert

Ontdek alles over het Prinsengrachtconcert en Kinderprinsengrachtconcert; beide zijn op zaterdag 21 augustus te kijken op tv. Bij deze concerten zijn de geldende coronamaatregelen voor evenementen van toepassing. Buddy Vedder, Ab Nieuwdorp en Jet Berkhout zijn verantwoordelijk voor de presentatie van de AVROTROS-programma’s

Imponerende zang

Het Prinsengrachtconcert is terug op de gracht in Amsterdam. AVROTROS viert dit feest met stemgeluiden die raken en imponeren. Tenor Morschi Franz, sopraan Aylin Sezer, bariton Willem de Vries en het ZO! Gospel Choir treden op onder de muzikale begeleiding van een ensemble van het Radio Filharmonisch Orkest. Het oor- en oogstrelende tafereel op de gracht is live te volgen bij AVROTROS op NPO 2 en NPO Radio 4.

Prinsengrachtconcert

Op het podium van het Prinsengrachtconcert viert AVROTROS klassieke muziek voor de kenner, de liefhebber en de nieuwsgierige. Locatie, sfeer en muziek zorgen voor een unieke beleving. Dit jaar staat de stem centraal, met op het podium een tenor, bariton, sopraan en een gospelkoor. Deze zangers verzorgen een toegankelijk en sfeervol programma op de pontons voor Pulitzer Amsterdam. Alle arrangementen voor de muzikale avond worden speciaal voor het 14-koppige ensemble van het Radio Filharmonisch Orkest gearrangeerd door bassist, componist en arrangeur Marijn van Prooijen. Traditiegetrouw wordt het concert weer afgesloten met ‘Aan de Amsterdamse Grachten’. De presentatie is voor het eerst in handen van Jet Berkhout. AB Nieuwdorp hoor je op NPO Radio 4.

Kinderprinsengrachtconcert

Voorafgaand aan het Prinsengrachtconcert vindt het Kinderprinsengrachtconcert plaats, waar drie talentvolle jonge musici optreden met bekende popartiesten. De 13-jarige Ethan van der Velden begeleidt op zijn piano Dani, winnaar van The Voice of Holland, bij het gevoelige nummer ‘Hallelujah’. Violiste Michelle Kumara (13) is samen met Romy Monteiro te horen bij de vertolking van de powerballad ‘I will always love you’. Stefania laat op 21 augustus samen met cellist Valentijn Jeukendrup (12) iedereen swingen op het nummer waarmee zij voor Griekenland optrad tijdens het Eurovisie Songfestival: ‘Last Dance’. De jonge musici en popmuzikanten worden begeleid door het ensemble met onder andere leden van het Jeugdorkest Nederland onder leiding van Edwin Schimscheimer. Edwin is als muzikaal leider van het concert ook verantwoordelijk voor alle arrangementen. De presentatie is in handen van Buddy Vedder (die je ook kent van The Masked Singer).  

Concerten aan Prinsengracht kijken

Het Kinderprinsengrachtconcert op zaterdag 21 augustus om 18.25 uur te kijken bij AVROTROS op NPO Zapp. Diezelfde afvond zie je om 21.20 uur Het Prinsengrachtconcert bij AVROTROS op NPO 2. Vanaf 19.00 uur vaart Ab Nieuwdorp met musici over de gracht voor de uitzending van AVROTROS op NPO Radio 4. Om 21.20 uur kun je op de radio luisteren naar het live concert. Let op: Ook bij Het Prinsengrachtconcert zijn de coronamaatregelen voor evenementen van toepassing. Bekijk www.prinsengrachtconcert.nl voor alle up-to-date informatie over de mogelijkheden van een bezoek aan het evenement. 

Foto: AVROTROS / Ruud Baan.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 juli 2021 /