Behind the scenes bij De Bende van Jan de Lichte | VTM GO

Wist je dat je op VTM Go kunt kijken naar behind the scenes beelden van De Bende van Jan de Lichte? Er zijn drie afleveringen van deze reeks gemaakt, die je alleen via VTM Go kunt kijken.

Behind the scenes De Bende van Jan de Lichte

Cast, crew en figuranten vertellen in drie afleveringen hoe deze straffe fictiereeks vol spectaculaire scènes tot stand kwam. Nu hadden wij daar jaren geleden natuurlijk al wel het een en ander over geschreven. Zo wisten we bijvoorbeeld dat de opnames plaatsvonden in het Kluisbos. En je kunt bij ons natuurlijk ook een uitgebreid bericht lezen over de cast.

Overal op postkoets

In de eerste aflevering van De Bende van Jan de Lichte wordt een postkoets overvallen. “We hadden maar één dag om die scène te draaien”, zegt hoofdrolspeler Matteo Simoni. “En die was heel belangrijk, ook in het boek, want het is de eerste keer dat Jan de Lichte zijn stem laat horen.” Maar eenvoudig was het niet, zegt regisseur Maarten Moerkerke: “Je moet weten, die postkoets is eigenlijk al heel duur. Die vier paarden daarvoor ook.” En dan waren er ook nog de stuntmannen: “Dat zijn heel ervaren mensen en die helpen om zo’n scène beter te maken”, zegt Moerkerke. “Maar blijkbaar moet er na x aantal vallen bijbetaald worden, per stunt… Dat hebben we dan toch een beetje moeten doseren.”

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (zodat je ook tv over de grens kunt kijken), Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

1 december 2021 /