Behind the scenes bij De Bende van Jan de Lichte | VTM GO

Wist je dat je op VTM Go kunt kijken naar behind the scenes beelden van De Bende van Jan de Lichte? Er zijn drie afleveringen van deze reeks gemaakt, die je alleen via VTM Go kunt kijken.

Behind the scenes De Bende van Jan de Lichte

Cast, crew en figuranten vertellen in drie afleveringen hoe deze straffe fictiereeks vol spectaculaire scènes tot stand kwam. Nu hadden wij daar jaren geleden natuurlijk al wel het een en ander over geschreven. Zo wisten we bijvoorbeeld dat de opnames plaatsvonden in het Kluisbos. En je kunt bij ons natuurlijk ook een uitgebreid bericht lezen over de cast.

Overal op postkoets

In de eerste aflevering van De Bende van Jan de Lichte wordt een postkoets overvallen. “We hadden maar één dag om die scène te draaien”, zegt hoofdrolspeler Matteo Simoni. “En die was heel belangrijk, ook in het boek, want het is de eerste keer dat Jan de Lichte zijn stem laat horen.” Maar eenvoudig was het niet, zegt regisseur Maarten Moerkerke: “Je moet weten, die postkoets is eigenlijk al heel duur. Die vier paarden daarvoor ook.” En dan waren er ook nog de stuntmannen: “Dat zijn heel ervaren mensen en die helpen om zo’n scène beter te maken”, zegt Moerkerke. “Maar blijkbaar moet er na x aantal vallen bijbetaald worden, per stunt… Dat hebben we dan toch een beetje moeten doseren.”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

1 december 2021 /