Eddy Zoëy maakt talkshow Dit Is Mijn Keus met spraakmakende gasten

Eddy Zoëy is terug op tv! Je kunt vanaf vanavond – maandag 22 november – zijn show Dit is Mijn Keus wekelijks om 20.30 uur bij RTL 5 kijken. Daarnaast vind je de afleveringen ook op Videoland. Ontdek hier meer over deze unieke tv-show, waarbij je qua opzet misschien wel terug denkt aan de oude shows van Catherine Keyl, Ricki Lake, Oprah Winfrey en Jerry Springer.

Dit Is Mijn Keus

Wat als iemand vaker naar de plastisch chirurg gaat dan naar de kapper? Of 42 jaar oud is en nog bij zijn ouders woont? Zodra mensen ‘anders’ zijn dan gemiddeld of afwijken van de norm krijgen ze al gauw de nodige kritiek te verduren. In de nieuwe talkshow Dit Is Mijn Keus ontvangt presentator Eddy Zoëy wekelijks spraakmakende gasten die open en eerlijk vertellen waarom zij bepaalde keuzes in hun leven maken en hoe zij omgaan met de negatieve reacties die zij soms krijgen. Het aanwezige publiek schuift hun mening niet onder stoelen of banken, wat soms leidt tot pittige discussies.

Tegenhanger anonieme, ongevraagde reacties

Met ruim 18 miljoen mensen in Nederland, zijn er ook talloze meningen en tegenwoordig is internet hét platform waar meningen, vaak anoniemen en ongevraagd worden verkondigd. Dit Is Mijn Keus geeft mensen die bewust een bijzondere keuze hebben gemaakt de ruimte om hun verhaal te delen en geeft personen met meningen weer een gezicht. Waar je aan moet denken qua onderwerpen?

Fetisj (eerste aflevering Dit Is Mijn Keus)

Leerfetisjist Stephan, Puppyplayer Willem, Ageplayer Karin, Fetisjmodel Maria en Ponyplayer Marc vertellen over hun fetisj in de eerste aflevering van Dit Is Mijn Keus. Met prikkelende vragen geeft Eddy Zoëy meer inzicht in de wereld van fetisjisme, afgewisseld met scherpe meningen en opmerkingen uit het publiek. De gasten schuwen een pittige discussie in ieder geval niet, want zoals zij zeggen: “Dit is mijn keus.”

Recreatief drugsgebruik

In de tweede aflevering van Dit Is Mijn Keus gaat het over recreatief gebruik van drugs. De gasten vinden hun leven met harddrugs leuker.

Hoe ver gaan ze met hun drugsgebruik? Wanneer is het een verslaving? Ze delen waarom ze gebruiken maar ook hun slechte ervaringen. Merijn raakte verslaafd aan cocaïne en moest dit bijna met zijn leven bekopen. Nicolette verloor haar dochter aan de gevolgen van XTC. Xander werd afgevoerd met de ambulance. Zijn moeder Carolien vertelt: “Hij is schuimbekkend in elkaar gezakt […] hij heeft een hartstilstand in de ambulance gehad.”

Opvallend liefdesleven

En wat krijgt iemand met een opvallend liefdesleven dagelijks op zijn bord? Dat ontdekken we in de derde aflevering van Dit Is Mijn Keus. Is er begrip voor een vrouw van 25, die een relatie heeft met een man van 63? Daarbij moet ik meteen denken aan het programma Verboden Liefde. Alle gasten zijn door hun keuze voor de liefde verstoten door familie en vrienden. Hun relaties zijn dan ook absoluut opmerkelijk te noemen.

Mieke en Steve vormen een gelukkig gezin met hun dochtertje, maar zijn volle neef en nicht van elkaar. Stephan is 26 jaar ouder dan zijn partner Sam, wat zijn familie van Jehova’s getuigen afkeurt. De moeder van Daniëlle wil geen contact meer met haar of haar kinderen vanwege haar extreme uiterlijk, waarvan haar vriend Evan de schuld krijgt. Daniëlle over haar relatie met haar ouders: “Ik heb altijd gezegd: als je mij niet meer wil zien oké, maar zie wel je kleinkinderen, die hebben ook een opa en oma nodig.”

Plastische chirurgie

Er zijn talloze en zeer uiteenlopende meningen ver plastische chirurgie. Vandaag de dag kan vrijwel alles aan het lichaam veranderd worden. De één doet een ingreep aan zijn neus, de ander wil iets veranderen aan haar borsten. Maar welke reacties krijgen zij, die een complete lichaamsverbouwing hebben ondergaan?

Foto: RTL / Videoland.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 november 2021 /