Wordt Bloedsteen van Bernice Berkleef serie op Videoland?

Wordt Bloedsteen van Bernice Berkleef bewerkt tot een serie voor Videoland? Het spannende verhaal over Ella Verbeek, die op Java op zoek gaat naar het geheim van haar vader, bezit in ieder geval alle elementen om er een gave serie van te maken. Stoere actrice in de hoofdrol, mooie beelden uit Java en vooral heel veel spanning en sensatie. Ik zie het wel zitten!

Ella Verbeek op Videoland?

Op de laatste bladzijde van haar boek schrijft Bernice Berkleef (die met Cody – eerder ook al zo’n top boek schreef) namelijk het volgende. “Serie Videoland, over Amsterdamse die gevangen zat op Java. De online streamingdienst Videoland heeft aangegeven een serie te gaan maken over de veertigjarige Ella Verbeek, die in de publiciteit kwam nadat haar verhaal verscheen in Het Parool, eind april van dit jaar. Verbeek deed uit de doeken hoe een familiegeheim dat zich vijfenzeventig jaar geleden in Nederlands-Indië ontspon, haar tot een verdachte van juwelensmokkel maakte en haar uiteindelijk naar Indonesië leidde.”

Eind 2020

Als je die eerste alinea leest, dan denk je als lezer – die op dat moment aan het bijkomen is van het spannende verhaal – ‘wat een top idee!’. De andere zinnen laat je voor wat het is. Je oog wordt getrokken naar de laatste zin in Bloedsteen. Daar staat namelijk dat de serie naar verwachting eind 2020 verschijnt bij Videoland. Dat wil je niet missen, dus ga je op onderzoek uit. En dan blijkt er helemaal nog niets bekend te zijn…

Cast

Hmmm… het is toch al eind juni. Als die serie over Ella Verbeek eind van het jaar op Videoland moet staan, zou op zijn minst de cast al gepresenteerd moeten zijn. Ik zou het wel weten als ik de casting voor deze serie voor mijn rekening mocht nemen. De veertigjarige Ella Verbeek zou ik een prachtige rol vinden voor bijvoorbeeld Thekla Reuten of Katja Herbers. En voor de journalist die op haar pad komt, vind ik Mark van Eeuwen wel geschikt. En als we het dan hebben over de Chinese dame waar ze op Java contact mee heeft, dan denkt ik aan Dertigers-actrice en schrijfster Nhung Dam. Met haar Oosterse looks is dat wat mij betreft een perfecte match. En zo dagdroom ik nog even verder over alle personages met wie ik tijdens het lezen van Bloedsteen kennis heb gemaakt.

Hoe zit het met serie Bloedsteen?

Als je verder leest, begin je toch te twijfelen. Ella Verbeek zou tenslotte de afgelopen tijd bij verschillende talkshows in binnen- en buitenland hebben gezeten. Je denkt nog even ‘heb ik dat echt allemaal gemist dan?’ En dan begint het te dagen… Het zou natuurlijk ook heel goed bij het verhaal kunnen horen. Toch maar eens navragen hoe het eigenlijk zit. En inderdaad het blijkt dus een epiloog te zijn. Helaas komt er dus geen Videoland-serie over het Ella Verbeek en haar spannende verhaal.

Vlot geschreven thriller

Althans… niet aan het eind van dit jaaar. Er kan natuurlijk altijd nog een producent of scriptschrijver meelezen, die – net als veel lezers – wel een serie in Bloedsteen van Bernice Berkleef zit. Voor alsnog moet je het dus doen met het boek, maar dat is absoluut geen straf. Het is namelijk een ontzettend vlot geschreven thriller.

Bloedsteen

Meer weten over Bloedsteen van Bernice Berkleef? Hierbij de achterflaptekst, zodat je beter kunt beoordelen of dit boek echt bij jou past. “Op een ochtend wordt Ella nietsvermoedend van haar bed gelicht door de politie. Ze wordt verhoord over haar vader, die goederen van Java naar Nederland zou hebben gesmokkeld. Als haar vader, die vroeger in een jappenkamp heeft gezeten, in hechtenis overlijdt besluit Ella zelf naar Java af te reizen om in hun familiehuis tot rust te komen. In het huis vindt ze aanwijzingen voor een geheim dat haar vader heeft weten te verbergen. Maar ze is niet de enige die lucht heeft gekregen van de verborgen geschiedenis, want haar verblijf op het eiland neemt een zeer onaangename wending…”

Bernice Berkleef

Freelance journaliste Bernice Berkleef debuteerde met Cody. In het boek ontdekt hoofdpersonage Jelka dat het kinderbedje van haar zoontje Cody leeg is. Waar is hij? En waar is de vader. Het boek leest als een waargebeurd verhaal – net als bij Bloedsteen – terwijl het dus een spinsel is uit het schrijversbrein van Bernice Berkleef.

Na het lezen schreef ik er op Instagram het volgende over. “Ken je dat, dat je bijna misselijk bent van het bizarre eind van een boek. Van het eind dat je nooit had kunnen bedenken? Nou dat einde bedacht Bernice Berkleef voor haar thriller Cody. Zij schreef over het thema waar iedere ouder nachtmerries van kan hebben: het verlies van je baby’tje. Of zoals op de cover staat ‘Een leeg kinderbedje. Een moeder in paniek. Waar is de vader.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 juni 2020 /