Dag tegen Kanker 2021: speciale uitzendingen op Eén

Op donderdag 21 oktober 2021 is het de 22ste Dag tegen Kanker. Op die dag steekt Vlaanderen kankerpatiënten en hun naasten een groot hart onder de riem. Ook Eén is solidair: in verschillende programma’s die week staat Eén stil bij de verhalen achter de ziekte en steunen we iedereen die met kanker te maken krijgt.

Speciale uitzendingen Dag tegen Kanker

Zo is er de human interest-documentaire Miguel, rond Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme die sinds 2016 behandeld wordt voor leukemie. In Buurman, wat doet u nu? gaat Cath Luyten op stap met Goedele Liekens, die opnieuw start met werken na een intensieve behandeling tegen huidkanker. Omdat een lekkere maaltijd iemand een hart onder de riem kan steken, kookt Jeroen Meus op de Dag tegen Kanker in Dagelijkse kost een klassieker. En het First dates-restaurant ontvangt vier daters die van dichtbij met de ziekte te maken (gehad) hebben.

Ontdek meer over de speciale uitzendingen in het kader van de Dag tegen Kanker 2021:

Dagelijkse kost

Ook Dagelijkse kost besteedt deze week aandacht aan het thema. Want een lekkere maaltijd kan iemand een groot hart onder de riem steken. Jeroen Meus kookt ter inspiratie voor de kijkers thuis. Zij kunnen nadien zelf aan de slag om te koken voor mensen die het moeilijk hebben. Op de Dag tegen Kanker maakt Jeroen de klassieker vol-au-vent met puree: lekkere comfort food die iedereen kent en graag klaarmaakt.

Medeleven en verbondenheid

‘U hebt kanker’. Elk jaar krijgen meer dan 40.000 mensen Vlaanderen die diagnose te horen. Wie herstelt, draagt de gevolgen vaak nog jaren met zich mee. Tijdens de Dag tegen Kanker op 21 oktober roept Kom op tegen Kanker iedereen op om één dag expliciet hun medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun naasten. Het blijft belangrijk om aandacht te besteden aan kanker en iedereen ook nu een hart onder de riem te steken. Eén doet dat met vier speciale uitzendingen in de week van 18 oktober.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 oktober 2021 /