Geraldine Kemper en de Vrouwen: over seksueel geweld

Geraldine Kemper maakt het programma Geraldine en de Vrouwen, waarin de presentatrice zes vrouwen volgt die door seksueel geweld een post traumatische stress stoornis (PTSS) hebben ontwikkeld. Dit programma is vanaf zondag 18 oktober om 21.20 uur te zien bij RTL 4 (en Videoland).

Seksueel geweld

In Nederland heeft 1 op de 5 vrouwen en 1 op de 16 mannen te maken gehad met seksueel geweld. Dit varieert van verkrachting tot jarenlang misbruik. Sommige slachtoffers zijn voor de rest van hun leven getekend.

Geraldine Kemper

Geraldine Kemper: “Seksueel geweld is een enorm taboe. Er wordt weinig over gesproken, terwijl het heel veel gebeurt. Ik ben zó trots op deze zes vrouwen, die met hun verhalen en hun strijd om van hun trauma af te komen, een voorbeeld zullen zijn voor velen.” Je kunt Geraldine Kemper kennen als presentatrice van Expeditie Robinson, maar ook van haar boek. Daarnaast is ze de nieuwe presentatrice van Big Brother 2021.

Geraldine en de Vrouwen

In Geraldine en de Vrouwen volgt presentatrice Geraldine Kemper zes vrouwen die door seksueel geweld een post traumatische stress stoornis (PTSS) hebben ontwikkeld. Ze hebben last van herbelevingen en angststoornissen. Ze slapen nauwelijks, hebben moeite met vertrouwen en kampen soms met suïcidale gedachtes.

PTSS door seksueel geweld bedwingen

Geraldine neemt de zes vrouwen mee naar Kroatië, waar ze, onder leiding van een team van psychologen, door middel van verschillende vormen van therapie hun PTSS proberen te bedwingen. Na deze reis worden de vrouwen nog een jaar lang begeleid en gevolgd.

Geraldine en de Vrouwen is vanaf zondag 18 oktober, om 21:20, te zien bij RTL4. Dit is een productie van Kale Jakhals Producties, die je kent van Het Rotterdam Project en De Sleutel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

16 oktober 2020 /