Bekende gasten helpen Raven van Dorst op boerderij

Raven van Dorst heeft een droom; zelfvoorzienend landbouwen om zo de wereld een klein beetje mooier te maken. Raven krijgt daarbij de hulp van twee collega’s. Te gast zijn Martien Meiland, Eva Jinek, Ronnie Flex, Emma Wortelboer, Maarten van Rossem, Frans Bauer, Marieke Lucas Rijneveld en Caroline van der Plas. Zij steken de handen uit de mouw om deze droom te helpen realiseren. Vanaf vanavond – woensdag 8 september – om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3 op tv.

Boerderij van Dorst

In Boerderij van Dorst trekt Raven van Dorst zich terug op het platteland om een langgekoesterde droom na te jagen: zelfvoorzienend landbouwen. Om zo de wereld een klein beetje mooier te maken. Elke week schieten twee collega’s te hulp. Ver weg van de goudomrande glamour van de showbizz, gaan ze aan de slag. De boerderij opknappen, groente en fruit telen, het land bewerken, beesten houden, poep scheppen, ploegen, zaaien, oogsten en melken. En ondertussen wordt er vooral plezier gemaakt en vraagt Raven ze het hemd van het lijf. Want welke dromen hebben zij? Hoe zien ze hun eigen toekomst? En die van de wereld?

Raven van Dorst

Raven: “Het zal mij benieuwen wie van mijn gasten genoeg peper in z’n reet heeft om met mij daadwerkelijk iets op te bouwen op de boerderij. Hier geen Goois matras, maar zaad en stront. Laat maar komen!” Boerderij van Dorst is een coproductie van BNNVARA en Witte Geit.

Martien Meiland en Caroline van der Plas

In de eerste aflevering planten tv-persoonlijkheid Martien Meiland (die op dit moment met een nieuwe seizoen van Chateau Meiland op tv is) en politica Caroline van der Plas de eerste groenten en beginnen ze met het opknappen van de boerderij. Maar dat zelfvoorzienend leven gaat niet zonder slag of stoot. Tussen de in elkaar stortende kippenren en mislukte oogsten, delen ze persoonlijke verhalen en hebben ze het over hoe de toekomst eruit moet zien. Raven van Dorst en Martien Meiland zijn samen ook te zien in een nieuw seizoen van Wie van de 3.

Gasten Boerderij van Dorst

Naast Martien Meiland en Caroline van der Plas komen ook de volgende bekende gasten langs bij Boerderij van Dorst: Eva Jinek, Ronnie Flex, Emma Wortelboer, Maarten van Rossem, Frans Bauer (die op dit moment op tv is met Tour de Frans) en Marieke Lucas Rijneveld.

Foto: BNNVARA

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 september 2021 /