Walter Moeremans (Leo Vertongen) neemt afscheid van Thuis

Walter Moeremans (Leo Vertongen) heeft afscheid van Thuis genomen. Tijdens de start van Thuis seizoen 27 zagen meer dan 1,2 miljoen Vlamingen dat hij overleden is aan de gevolgen van een beroerte op de dag van zijn huwelijk met Marianne.

Leo Vertongen (Thuis) overleden

Het was een mooie afsluiter van het 26ste seizoen: Marianne en Leo traden in het huwelijksbootje. Helaas is hun geluk van korte duur. Op de dag van zijn huwelijk kreeg hij een beroerte. In het ziekenhuis kwam het nieuws dat hij het niet gehaald heeft. Wat begon als een dag vol liefde, vol eeuwig geluk, is volledig omgedraaid naar een dag van eeuwige rust. Het vierde huwelijk van Marianne mocht niet zijn… Was haar laatste ja-woord tegelijk haar meest dramatische?

Wie was Leo Vertongen?

Het personage Leo komt op 1 februari 2008 (aflevering 2330) in Thuis in beeld als partner van Yvette, maar vooral als eigenaar van zijn taxibedrijf Taxi Ter Smissen en later Taxi Leo. Hij begint achter de rug van Yvette een affaire met Jenny, die later uitgroeit tot een volwaardige relatie. Samen trekken ze naar Marokko. Nadat Jenny overlijdt, keert Leo terug en dat wakkert zijn gevoelens voor Marianne aan.

Wist je dat er een nieuw Thuis-boek over Femke aan komt? Je kunt ‘m nu reserveren.

Huwelijk met Marianne

Na stevig wat overtuigingswerk besluit Marianne uiteindelijk toch op zijn aanzoek in te gaan. In de seizoensfinale van het 26ste seizoen geven de geliefden elkaar het ja-woord. Helaas overlijdt Leo kort nadien, op 30 augustus 2021, aan de gevolgen van een beroerte. Het afscheid is in beperkte kring op donderdag 2 september.

Walter Moeremans

Walter Moeremans neemt afscheid van Thuis en zijn personage Leo Vertongen met een verwijzing naar het theaterdoek dat na de laatste voorstelling valt: “De laatste scène, de laatste groet aan het publiek en het doek is gevallen. Vaarwel Leo! En dankuwel aan u, de kijker.” De Thuis-collega’s namen in augustus al afscheid van Walter op de set van Thuis. 

Andere rollen van Walter Moeremans

Walter Moeremans was veel in het theater te zien bij NTGent. Daarnaast heeft hij in de loop der jaren verschillende rollen in tv-series en films gehad. Zo zag je hem in Johan en de Alverman, Axel Nort, Kapitein Zeppos (waar nu een film van komt), Fabian van Fallada en Wij, Heren van Zichem. Volgens IMDB was hij maar liefst 882 afleveringen in de tv-serie Thuis te zien.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 augustus 2021 /