Car Wars: BN’ers racen met radiografische bestuurbare auto’s

Leontien van Moorsel, Najib Amhali, René Froger, Herman den Blijker, Jamie Westland en voormalig F1-coureur Robert Doornbos nemen het tegen elkaar op in Car Wars. Wie heet het beste zijn radiografische bestuurbare auto onder controle? We zien het vanaf vrijdag 20 augustus om 20.30 uur bij SBS6 en Kijk.nl mét presentator Winston Gerschtanowitz en hoofdscheidsrechter Tim Coronel. Aansluitend kun je kijken naar De alleskunner VIPS; kortom een vrijdagavond vol bekende Nederlanders op tv.

Car Wars

In vijf afleveringen strijden de bekende racers samen met hun coaches om de winst. De rivaliteit tussen de coureurs is enorm. Robert Doornbos gaat in de ogen van zijn collega-deelnemers de strijd in als de te kloppen favoriet. Weet hij zijn favorietenrol waar te maken? In Car Wars is bijna alles geoorloofd om elkaar uit de race te drukken. De strijd is hard en een ongeluk zit in een klein hoekje. Met topsnelheden van maar liefst 160 kilometer per uur racen de radiografisch bestuurbare auto’s over unieke circuits. Ze rijden over water, zand en ijs, vliegen van schansen, scheuren met caravans en springen van hoge flatgebouwen: in Car Wars is niets te gek en de race is pas over als de zwartwit geblokte vlag voor de winnaar zwaait! Tim Coronel – die je kent van De Slechtste Chauffeur van Nederland – is hoofdscheidsrechter.

Remote control kampioenen

De Bn’ers zijn getraind door zeer ervaren remote control kampioenen. De coaches bereiden ze voor op spannende straatraces, uitdagende off-road parcoursen en lastige behendigheidsopdrachten. De BN’ers racen voor de eer, de coaches verdienen geld: hoe beter zijn BN’er presteert, hoe meer hij kan verdienen. Ontpoppen de BN’ers zich tot ware racetalenten of knallen zij keihard uit de bocht?

Deelnemers Car Wars

De BN’ers die meedoen zijn Leontien van Moorsel, Najib Amhali, René Froger, Herman den Blijker, Jamie Westland en Robert Doornbos. Waar je deze deelnemers aan Car Wars van kent?

  • Leontien van Moorsel heeft als wielrenster ontzettend veel gewonnen.
  • Najib Amhali ken je natuurlijk als cabaretier en acteur, maar we zagen hem de laatste tijd al in vele programma’s.
  • René Froger is een Nederlandse zanger, die je ook kent van De Toppers en de programma’s met zijn vrouw Natasja.
  • Herman den Blijker presenteert op tv verschillende programma’s, zoals Crisis in de tent. Hij is daarnaast chefkok en heeft meerdere restaurants.
  • Jamie Westland is dj, maar natuurlijk vooral bekend als de drummer van DI-RECT.
  • Robert Doornbos is voormalig F1-coureur.

Winston Gerschatonwitz

Winston Gerschtanowitz: “Car Wars is een programma naar mijn hart. Sport, strijd, drama: alles zit erin. Het besturen van radiografische bestuurbare auto’s lijkt zo eenvoudig, maar geloof mij: het is echt heel moeilijk om er goed in te worden. Daarom moeten de BN’ers ook zo hard trainen, maar dat doen ze. Ze zijn bloedfanatiek, de circuits zijn fantastisch, dus het wordt bloedstollend spannend!”

Ik ben heel benieuwd… In eerste instantie denk je misschien ‘wie zit hier nu op te wachten’, maar de knikkershow Marble Mania – waarbij ik datzelfde gevoel had – was ook een groot succes. Misschien krijgen we dus straks naast een Vlaamse Marble Mania ook een Vlaamse Car Wars… Car Wars is een productie van Talpa Entertainment Producties.

Foto: © William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 augustus 2021 /