Alleen op een eiland met Hans Dorrestijn en deze gasten

Diewertje Blok, Harry Sacksioni, Stella Bergsma, Roué Verveer, Lies Visschedijk en Paul Haenen komen langs bij Hans Dorrestijn in Alleen op een eiland van Omroep Max. Schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn verblijft zes weken op een Waddeneiland, waar hij zijn 80-jarige bestaan overpeinst. Terwijl Dorrestijn geniet van de natuur, vreest hij voor het alleen zijn. En als het hem echt te veel wordt, nodigt hij dus een gast uit. Alleen op een eiland is vanaf dinsdag 13 juli rond 22.10 uur te zien op NPO 2.

Alleen op een eiland

Op authentiek Dorrestijnse wijze gaat Hans Dorrestijn het gesprek aan in het MAX-programma Alleen op een eiland en probeert hij zijn gasten iets van de prachtige waddennatuur te laten zien. Struinend en theedrinkend, vogels kijkend en schuilend voor regen en wind. Het is een onstuimig maar prachtig avontuur. Dieuwertje Blok, Harry Sacksioni, Stella Bergsma, Roué Verveer, Lies Visschedijk en Paul Haenen bezoeken Hans in zijn vogelhutje op het duin.

Diewertje Blok

In de eerste aflevering van Alleen op een eiland reist Hans Dorrestijn in navolging van Jan Wolkers en Godfried Bomans, 50 jaar later, af naar Rottumerplaat. Na een barre tocht overvalt de leegte en de kou hem behoorlijk. Gelukkig komt oude liefde Dieuwertje Blok hem gezelschap houden. Op deze bijzondere plek bespreken ze hun jeugd, de liefde en geluk.

Harry Sacksioni

Hans Dorrestijn is op de Boschplaat op Terschelling neergestreken. Een walhalla voor vogelliefhebbers. Zijn vogelhutje op het duin is spartaans maar knus. Kortom, de 80-jarige somberman vermaakt zich wel. Toch is hij maar wat blij als zijn oude vriend Harry Sacksioni hem komt opzoeken. Samen met de gitarist struint hij over het strand. En als de vrienden dan ook nog samen muziek maken en elkaars werk doornemen, is Hans bijna gelukkig.

Wist je dat Harry Sacksioni recent is gevolgd voor een documentaire over stalking?

Stella Bergsma

Het is de derde aflevering van Alleen op een eiland en Hans Dorrestijn is het stilzitten beu. Het wordt tijd om in actie te komen. Hij waagt zich aan het vangen van een garnalenkroket en bekent een grote fan te zijn van schrijver Stella Bergsma. En wat blijkt: Hans en Stella vormen een merkwaardig, maar bijzonder lief duo, met meer gemeen dan je op het eerste gezicht zou zeggen.

Roué Verveer

Na vier weken Alleen op een eiland is de stemming bij Hans Dorrestijn flink gedaald. Net als de temperatuur trouwens. Niks wil lukken; zelfs het vogels kijken niet. Maar dan is er licht aan de horizon: cabaretier Roué Verveer komt langs. En hij heeft de lach aan zijn kont hangen.

Lies Visschedijk

Deze aflevering knijpt Hans ‘m behoorlijk. Zijn vogelkennis van strandvogels valt hem tegen. Net nu hij eindelijk eens goeie sier wil maken bij Lies Visschedijk. Die heeft hij namelijk al eens zwaar teleurgesteld. Ook deze keer is het een fantastische dag met Lies, maar zijn de vogels ver te zoeken.

Paul Haenen

Het avontuur van Hans Dorrestijn op het eiland zit er bijna op. Voor de 80-jarige Hans Dorrestijn komt dat niet te vroeg. De wind en de eenzaamheid eisen hun tol. Steeds meer betrapt hij zich op terugblikken in plaats van vooruitkijken. Het komt dus goed uit dat zijn oude vriend Paul Haenen op bezoek komt. Met hem is het fijn om terug te blikken.

Podcast Alleen op een eiland

In de zesdelige podcast van Alleen op een eiland doet schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn verslag van zijn gemoedstoestand tijdens de opnames van het televisieprogramma. Hij voert hier open en ongenuanceerde gesprekken over met eindredacteur Annette Bakker. Van stress op de dag voor vertrek en de ontberingen op het Waddeneiland tot de vogels en gasten die hem een bezoek brengen. Ook haalt hij anekdotes op én draagt hij voor uit het werk van Wolkers en Bomans.

Foto: MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 juli 2021 /