Jihad van Liefde met George Tobal opgenomen in Molenbeek (Brussel)

De film Jihad van Liefde – met George Tobal in de hoodrol – is opgenomen in Molenbeek (Brussel). Het is de inspirerende verfilming van de gelijknamige voorstelling en het boek over Mohamed El Bachiri, die in 2016 zijn grote liefde Loubna verloor bij de terreuraanslag in de Brusselse metro. Vanavond – zaterdag 5 juni – om 23.00 uur bij de NTR op NPO 3.

Jihad van Liefde

Jihad van Liefde vertelt het verhaal van een gewone man die getroffen wordt door het noodlot, maar in zijn intense verdriet, haat met liefde bestrijdt en kiest voor verzoening. Een man die menselijk blijft, terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Zijn indrukwekkende verhaal en bovenmenselijke mentale kracht geven uitdrukking aan zijn liefde, verdriet en veerkracht.

George Elias Tobal

In de film speelt George Elias Tobal de hoofdrol. “Het is een voorrecht om zo’n bijzonder en belangrijk verhaal te mogen vertolken. Ik hoop dat ik met deze adaptatie recht heb gedaan aan het verhaal van Mohamed El Bashiri en de theatervoorstelling van Eran Ben Michaël . Het was een nederig makende ervaring en een bijzondere reis die ik samen met Johan en de crew heb afgelegd. Ik ben daar zeer dankbaar voor”,  aldus George Elias Tobal die je onder andere van Papadag kent. Recent zag je ‘m op tv nog met de voorstelling George & Eran.

Monoloog in de wijk Molenbeek

Regisseur Johan Timmers besloot de monoloog te verfilmen op de plek waar dit verhaal zich afspeelt: wijk Molenbeek in Brussel. Jihad van Liefde is een tv-adaptatie van de gelijknamige theatervoorstelling van Meervaart en SenF Theaterpartners in samenwerking met George en Eran Producties en het Amsterdams Andalusisch Orkest. De film is gebaseerd op het succesvolle boek Een jihad van liefde. Het verhaal van Mohamed El Bachiri werd opgetekend door David Van Reybrouck. Inmiddels zijn er meer dan 100.000 boeken verkocht.

Programma’s en series over aanslagen in Brussel

De aanslagen in Brussel liggen inmiddels vijf jaar achter ons. In dat kader zijn er verschillende programma’s en series uitgezonden de laatste tijd: Salah, de Telefacts NU met Terroristenjager Lionel, de serie 22/3 en het indrukwekkende En toen was het stil. Op dit moment wordt er ook gewerkt aan een nieuwe serie: Lost Luggage met Lara Chedraoui in de hoofdrol.

Foto: NTR.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 juni 2021 /