Let’s talk about sex! TV-programma’s over seks (in Vlaanderen)

Ben jij ook zo’n nieuwsgierige kijker die geen genoeg kan krijgen van programma’s waarin uitvoerig over seks wordt gepraat? Of hou je niet van het gebabbel, maar wil je juist wat meer ‘actie’ zien? Let’s talk about sex en kijk deze tv-programma’s over seks (in Vlaanderen).

Club Flo

Fo Windy heeft dit najaar in Club Flo met tal van bekende Vlamingen gepraat over seks, drugs, alcohol, gender en mental welzijn. Daarvoor liet ze in Club Flo Doc al allerlei intrigerende, internationale seksdocumentaires zien, zoals Mijn seks is stuk van Lize Korpershoek. In Club Flo zag je bijvoorbeeld dat de presentatrice haar eigen dildo mocht aken. En een sekstoyconsulente vertelt hoe je nu zelf het juiste speeltje voor je lichaam kan kiezen. Alles over seks in Vlaanderen ontdek je in deze shows. De afleveringen van beide programma’s van Flo Windy zijn terug te kijken via de VTM GO-app (ook vanuit Nederland).

Ex On The Beach: Double Dutch

Als er op dit moment een programma op de Nederlandse en Vlaamse tv te kijken is waar op het gebied van seks niks wordt verbloemd, dan is het wel het nieuwe seizoen van Ex On The Beach: Double Dutch. Een triootje met twee mannen. Een kwartetje. Bijna honderd bedpartners. In dit seizoen is het geen uitzondering. En dan hebben we nog tal van afleveringen te gaan en een heel leger exen (als we de voice over mogen geloven). En ja, met een lekkere beat er onder zien we de nodige lakens heen en weer gaan. Wie weet het geschikte programma voor jou (of jullie) om ook in de mood te komen. Op zondagavond is de show bij MTV te zien (ook online). Daarnaast kun je op Videoland op dinsdag de nieuwe afleveringen zonder reclame bekijken. Hier vind je ook de oudere seizoenen. In Vlaanderen staan seizoen vijf en zes van Ex On The Beach Double Dutch op Streamz. Het nieuwe seizoen is daar nog niet aangekondigd.

Dat we in de mood raken van programma’s, series en films is natuurlijk niets nieuws meer… Door het succes van de Fifty Shades-boeken en films werden er opeens veel meer speeltjes verkocht.

OnlyFans

De Nederlandse kijkers konden daarnaast de afgelopen tijd kijken naar twee documentaires over het adult platform OnlyFans. Ferry Doedens maakte voor PowNed het programma Socials, Seks & Centen en op Videoland mochten we meekijken met de best verdienende Nederlandse creators op het platform. Wat mij opviel, is dat vooral degene die teasen goed geld verdienen. Als je een onbekende creator bent, is het een stuk lastiger. Zo vertelt één van de heren dat hij zo’n beetje alles doet voor de camera. En daar verdient hij nog niet eens duizend euro per maand mee… Is dat de moeite? Natuurlijk moet je dat zelf helemaal bepalen.

Free Love Paradise

In Vlaanderen konden de kijkers afgelopen najaar kijken naar de Nederlands-Vlaamse show Free Love Paradise. Hierin gaan zes stellen op onderzoek uit. Zij willen ontdekken of ze openstaan voor de vrije liefde of dat een open relatie echt niets voor ze is. Deze show heeft VTM samen gemaakt met RTL, maar in Nederland is-ie tot op heden nog niet uitgezonden. Niet op tv en ook niet op Videoland. Ik vond het een erg respectvol programma, waarin je meer over open relaties ontdekt. Sean Dhondt en Froukje de Both zijn de presentatoren van de show, die momenteel alleen via Streamz terug te kijken is.

Kat Zonder Grenzen

Kat Kerkhofs heeft voor Play4 recent ook een taboedoorbrekende reeks gemaakt. In Kat Zonder Grenzen ging ze op zoek naar bijzondere vormen van liefde, unieke verhalen en dito mensen. Want hoe ga je om met overspel, liefde zonder seks of liefde met een groot leeftijdsverschil. Daarbij gingen bekende Vlamingen iedere aflevering met elkaar in gesprek. Een ideaal programma om samen met je partner te kijken en dan te ontdekken hoe jullie kijken naar het seksleven van anderen. Daarmee is het mogelijk zelfs een spiegel voor jullie eigen seksleven… Het heeft in ieder geval gezorgd voor de nodige gesprekken over seks in Vlaanderen.

(Vlaamse) programma’s over seks

27 mei 2021 /