Liveshows The Voice van Vlaanderen 2021

De liveshows van The Voice van Vlaanderen 2021 zijn van start. Wie van de kandidaten mag zich dit jaar The Voice noemen? In de finale nemen Grace Khuabi, Simon Van Cant, Robin Crauwels, Joke Verhulst en Nanou Nys het tegen elkaar op. Ontdek alles over de deelnemers, die we in de laatste liveshow zien schitteren.

Vijfde coach Laura Tesoro

Voor het eerst neemt ook vijfde coach Laura Tesoro plaats in de rode draaistoelen naast coaches Niels Destadsbader, Tourist LeMC, Natalia en Koen Wauters. Zij sprokkelde de voorbije weken kandidaten die niet werden meegenomen door de andere coaches voor haar eigen team in The Voice Comeback Stage.

Stemmen op favoriet

Hoe de liveshows van The Voice van Vlaanderen 2021 werken? Met één nummer moet elke kandidaat tijdens de eerste show zowel zijn coach als de kijkers thuis weten te overtuigen. De coach beloont één van zijn pupillen meteen met een plek in de volgende ronde, de kijker kiest zijn favoriet gratis via vtm.be of via sms naar 6677. Voor het derde teamlid stopt het avontuur.

Wie wint The Voice 2021?

Tien deelnemers treden dus aan in de tweede liveshow, die je ziet op vrijdagavond 14 mei. Van die tien gaan er zeven door naar de derde liveshow of te wel de halve finale op 21 mei. In de tweede liveshow bepalen de coaches welk van hun talent ze meteen doorsturen naar de volgende ronde. Voor de vijf kandidaten die niet worden gekozen, volgt dan de sing-off. Met elk één nieuwe song krijgen ze een allerlaatste kans om deze keer de kijkers thuis te overtuigen.

Halve finale The Voice 2021

Het lot van de talenten ligt vanaf de halve finale (op 21 mei) volledig in de handen van het thuispubliek. Zij kiezen over de teams heen hun 5 finalisten, die op 28 mei alles op alles zetten voor de eindoverwinning: de titel van dé Voice van Vlaanderen 2021, een platencontract en 25.000 euro. 

Optredens Halve finale The Voice van Vlaanderen

Elk talent krijgt in de halve finale twee nummers om zich te bewijzen voor kijkend Vlaanderen: één solonummer én een duet met hun coach. Welke vijf talenten gaan naar de finale van The Voice van Vlaanderen? De coaches kunnen weinig anders doen dan wachten op het oordeel van het publiek. Wie mag nog een laatste keer zingen in de grote finale en wie moet het podium onherroepelijk verlaten? 

Finale The Voice van Vlaanderen

Grace Khuabi, Simon Van Cant, Robin Crauwels, Joke Verhulst en Nanou Nys staan in de finale van The Voice van Vlaanderen 2021. Zij trappen samen af met Someone To You van Banners. Zij zijn niet de enige toppers die in actie komen in de finale van The Voice van Vlaanderen 2021. Niemand minder dan Nederlander Marco Borsato gooit alle remmen los met zijn single Hef Je Glas, het nummer dat hij samen met Rolf Sanchez en John Ewbank uitbracht. Nog meer talent is er met Metejoor en de Nederlandse Babet die samen hun hit 1 Op Een Miljoen brengen. 

Laten we nu kennismaken met de vijf kandidaten die in de finale van The Voice van Vlaanderen 2021 staan.

Team Natalia

Het team van Natalia wordt gevormd door:

 • Grace Khuabi (18, Sint-Niklaas) komt uit een muzikale familie. Haar ouders zaten in een koor en zelf houdt ze van zingen en dansen en speelt ze viool. In de liveshow zingt ze Tous Les Mêmes van Stromae. In de tweede liveshow kiest ze voor Verleden Tijd van Frenna Lockdown session. Grace Khuabi zingt in de halve finale van The Voice van Vlaanderen  Jerusalema van Master KG ft Nomcebo. Voor haar duet met coach Natalia kiest ze voor Eternal Flame van The Bangles. In de finale van The Voice kiest Grace Khuabi voor On The Floor van Jennifer Lopez ft. Pitbull. Als ze tot de laatste drie hoort, zingt ze Tous Les Mêmes van Stromae.
 • Simon Van Cant (27, Brasschaat) zien we ook in Team Natalia. Muziek is zijn grote passie en het is zijn grote droom om ooit op tour te gaan met een band. Hij heeft volgens zijn vrienden een zachte stem die meteen binnenkomt. Voor de Blind Auditions begeleidde hij zichzelf op de gitaar op Follow The Sun van Xavier Rudd. Simon Van Cant kiest nu voor Lonely Boy van The Black Keys. Hij kiest in de tweede liveshow voor Sex Bomb van Tom Jones. In de halve finale van The Voice van Vlaanderen zingt Simon Van Cant No Good van Kaleo. Help! van The Beatles is het duet dat hij met coach Natalia zingt. In de finale zingt hij Always Remember Us This Way van Lady Gaga. Gaat Simon Van Cant door naar de laatste drie in de finale van The Voice dan zingt hij Old Town Road van Lil Nas X.

Team Koen

Het team van Koen Wauters wordt gevormd door:

 • Robin Crauwels (19, Lier) heeft twee passies: zingen en piano spelen. Je hoorde hem twee jaar geleden bij MNM Rising Star. Daar was hij één van de drie finalisten. Robin Crauwels speelt nog maar twee jaar piano, maar begeleidde zichzelf in de Blind Auditions op het nummer I Love You van Billie Eilish. In de liveshows kiest Robin Crauwels voor Peaches van Justin Bieber ft. Daniel Caesar en Givion. In de tweede zingt hij Tennessee Whiskey van Chris Stapleton. Robin Crauwels kiest in de halve finale van The Voice van Vlaanderen voor Cream van Prince. In zijn duet met coach Koen Wauters kiest hij voor Naked van James Arthur. In de finale kiest hij voor Drivers License van Olivia Rodrigo. Hoort Robin Crauwels tot de drie toppers die op gaan voor de winst in The Voice, dan zingt hij Peaches van Justin Bieber ft. Daniel Caesar, Giveon.
 • Joke Verhulst (20, Aalst) droomt van een optreden op Werchter. Ze deed auditie met Wasting My Young Years van London Grammar. Joke Verhulst is één van de presentatoren van Stoorzender, de radiozender in Aalst waaraan jongeren zich in coronatijden konden optrekken. In de liveshows zien we haar met Habibi van Tamino. En in de tweede met Dog Dayes Are Over van Florence and The Machine. Joke Verhulst zingt in de halve finale Formidable van Stromae. Joke Verhulst en Koen Wauters zingen samen Everybody’s Changing van Keane. In de finale kiest ze voor Impossible van Nothing But Thieves. Zit ze bij de laatste drie dan kiest Joke Verhulst voor Wasting My Young Years van London Grammar.

Team Niels

Het team van Niels Destadsbader wordt gevormd door:

 • Nanou Nys (23, Sint-Katelijne-Waver) heeft de muziekmicrobe te pakken gekregen via haar papa’s kant. De laatste jaren maakt ze samen muziek met haar papa als straatmuzikanten. We maakte kennis met haar toen ze tijdens de Blind Auditions I’m Not The Only One van Sam Smith zong. In de eerste liveshow kiest Nanou Nys voor All The Good Girls Go To Hell van Billie Eilish. Zij kiest voor de tweede liveshows voor Because Of You van Kelly Clarkson. Nanou Nys zingt in de halve finale Never Seen The Rain van Tones and I. Samen met Niels Destadsbader zingt Nanou Nys Nu Wij Niet Meer Praten van Jaap Reesema en Pommelien Thijs. In de finale zingt zij All I Know So Far van Pink. Behoort Nanou Nys tot de drie finalisten van The Voice, dan kiest ze voor Is That Alright? van Lady Gaga.

Niels Destadsbader is zelf niet live aanwezig bij de finale van The Voice van Vlaanderen. Hij heeft namelijk corona.

Afvallers halve finale The Voice van Vlaanderen:

Tourist le MC heeft geen kandidaten in de finale, dat geldt eveneens voor Laura Tesoro. Ilias en Edison – die respectievelijk voor de Tourist en Laura uitkwamen – haalden de finale van The Voice net niet.

 • Ilias Addi (21, Brasschaat) zingt al van kleins af aan. Zijn passie voor muziek werd aangewakkerd door Natalia en Brahim bezig te zien in Idool. Tijdens de Blind Auditions begeleidde hij zichzelf op de gitaar met het nummer I Don’t Care van Justin Bieber & Ed Sheeran. Nu kiest Ilias Addi weer voor een nummer van die artiest: Let Me Love You van DJ Snake ft. Justin Bieber. If It Feels Good (Then It Must Be) van Leon Bridges is zijn nummer voor de tweede live. In de halve finale van The Voice van Vlaanderen zingt Ilias Addi Jealous van Nick Jonas. Ilias Addi en Tourist LeMC zingen als duet Horizon. Dat is een nummer van zijn coach Tourist LeMC.
 • Edison Sahiti (25, Deurne) werkt als magazijnier en is vooral bezig met muziek tijdens het rijden. Hij zingt Barbie Girl in de Ben ‘Oncle Soul versie. In de tweede show laat hij Leave The Door Open van Bruno Mars, Anderson Paak ft. Silk Sonic horen. Hij zingt in de halve finale Living for The City van Stevie Wonder. Edison Sahiti en Laura Tesoro zingen samen Montero van Lil Nas X.

Afvallers tweede liveshow The Voice van Vlaanderen:

 • Tobe Vandekerckhove (18, Tielt) wil super graag artiest worden, speelt in een bandje en heeft al meegedaan aan #LikeMe. Hij ontdekte zijn stem met het nummer Wicked Game van Chris Isaak en hoopt daarmee de coaches tijdens zijn auditie te imponeren. Dat lukte. In de eerste liveshow brengt Tobe Vandekerckhove nu Another Day in Paradise vna Phil Collins. In de tweede liveshow zingt hij Save Your Tears van The Weeknd.
 • Mats Tuerlinkx (23, Glabbeek) is dakwerker maar wil liever met muziek verder gaan. Hij kreeg afgelopen maandag de wildcard van de Q-luisteraars, zodat hij als eerste van Team Laura wist dat hij naar de liveshows mocht. Mats Tuerlinkx zingt in de liveshows van The Voice van Vlaanderen Partners in Crime van Finneas. In de tweede liveshow zingt hij Sterrenstof van De Jeugd van Tegenwoordig (met Willie Wartaal).
 • Nisrine Rabhioui Simon (21, Ranst) heeft vorig seizoen ook meegedaan en zat in het team van Alex Callier. Ze haalde de battles. Nu brengt Nisrine Rabhioui Simon een tribute aan de papa van haar stiefpapa. In de Blinde Auditions vertolkte ze Don’t You Remember van Adele. Ze zingt in de eerste liveshow Hold On, We’re Going Home van Drake. In de tweede show gaat ze voor My Love Is Your Love van Whitney Houston.

Afvallers eerste liveshow

 • Jill Van Vooren (25, St-Martens-Latem) is geen onbekende meer. Ze heeft als Jill Shaw al verschillende nummers uitgebracht. Ze heeft in 2009 meegedaan aan Ketnetpop. En won met het zangduo Jill en Lauren het junior Eurovisiesongfestival. Wist je dat ze ook een eigen ‘surf-inspired’ kledinglijn heeft? In de liveshow kiest ze voor het nummer Redbone van Childish Gambino. Jill Van Vooren behoorde tot het team van Koen Wauters.
 • Thomas Vankriekelsvenne (25, Lanaken) werkt parttime als kinesist om daarnaast nog veel met muziek bezig te kunnen zijn. Zingen is zijn passie, maar ook een uitlaatklep. Hij zingt Save Tonight van Eagle-Eye Cherry. Thomas Vankriekelsvenne behoorde tot het team van Tourist LeMC.
 • Yvette Boatemaa (21, Gent) werkt naast haar studies al opvoedster op een internaat. Zingen is haar leven. Ze wist de coaches te overtuigen in de Blind Auditions met haar eigen versie van Turn Your Lights Down Low van Bob Marley. Nu kiest Yvette Boatemaa in de liveshows van The Voice van Vlaanderen voor Juice van Lizzo. Zij zat in het team van Laura Tesoro.
 • Sinay Bavurhe (22, Heverlee) he heeft al meegezongen in de internationale musical Annette, en stond zelfs al op een filmset met Star Wars-ster Adam Drive en de Franse actrice Marion Cotillard. In de eerste liveshow zingt Sinay Bavurhe Wonder van Shawn Mendes. Sinay behoorde tot het team van Niels Destadsbader.
 • Annelies Fraeye (23, Oudenaarde) deed in eerste instantie met haar goede vriendin Margot mee aan de Blind Auditions. Ze studeert psychologie. Ze zingt in de liveshows Liar van Davina Michelle. Annelies Fraeye behoorde tot team Natalia.

Regi en Niels Destadsbader

Afsluiten doet The Voice van Vlaanderen in de halve finale met een muzikale knaller van Regi en coach Niels Destadsbader. Samen brengen ze hun grote hit De Wereld Draait Voor jou. Het nummer kwam een week na de lancering al binnen op de eerste plaats in de Ultratop 50.

Ibe en Charlotte Foret

In de tweede liveshow krijgen we ook een optreden van een bekende. De winnaar van de vorige editie – Ibe – gaat dan in duet met Charlotte Foret (beter bekend als Charles, die The Voice Belgique won).  Samen brengen ze het nummer ‘Without You’, waarmee Charlotte haar Voice-titel in de wacht sleepte. Ze schreef ook mee aan het nummer waarmee Hooverphonic naar het Eurovisiesongfestival trekt. 

Camille Dhont

Tijdens de eerste liveshow dropt zangeres Camille Dhont een muzikaal bommetje. Zij komt langs om haar allereerste solosingle Vuurwerk live te brengen. Ook hosts An Lemmens en Sean Dhondt staan paraat om de liveshows in goede banen te leiden en op te treden als steun en toeverlaat voor de kandidaten en hun achterban. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 mei 2021 /