10 voor Taal terug op tv met Harm Edens als presentator

Harm Edens presenteert vanaf donderdag 22 april om 21.30 uur op SBS de taalquiz 10 voor Taal. Nu denk je misschien: die show ken ik toch al. Dat klopt: jaren geleden ag je deze show ook al op tv. Al ging het destijds vaak om een taalstrijd tussen Nederlanders en Vlamingen. In de nieuwe 10 voor Taal van SBS6 strijden BN’ers tegen elkaar.

10 voor Taal op SBS6

Grappige taalpuzzels, netelige spellingkwesties en hilarische vragen over spreekwoorden, leenwoorden, interpuncties of afkortingen: de taalquiz 10 voor Taal zit bomvol leuke taalspellen! Hoe goed is het taalgevoel van de twee duo’s van BN’ers die elke week aanschuiven bij presentator Harm Edens? Met de nodige humor test Harm Edens (die je kent van Dit Was Het Nieuws) zijn kandidaten op hun kennis van de Nederlandse taal. Zetten ze de juiste puntjes op de i of vallen ze gigantisch door de mand? 

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Verschillende taalspellen

Deze vermakelijke taalquiz, waar je ook nog eens wat van opsteekt, bestaat uit verschillende taalspellen. Taalslippertjes bijvoorbeeld, waarin BN’ers de verstopte, grappige taalfouten moeten ontdekken. Of Brengels – hilarisch en herkenbaar tegelijk – want in dit spel worden Nederlandse woorden en uitdrukkingen naar het Engels vertaald en is het aan de BN’ers om te raden om welk spreekwoord het gaat, dus de BN’ers can make their breast wet. 10 voor Taal zet ieders taalgevoel op een grappige en toegankelijke manier weer op scherp. 

Harm Edens

Presentator Harm Edens vertelt: “Ik geniet al mijn hele leven van taal. Taal verbindt, maar de laatste tijd neemt de laaggeletterdheid toe door bijvoorbeeld een teveel aan beeldtaal of door gaming. We hebben taal nodig, om elkaar te blijven begrijpen. Nu meer dan ooit. We moeten de lol terugbrengen. Daar gaan we in 10 voor Taal mee aan de slag. Ik heb er zin in en de kijker hopelijk ook!”

Nick & Simon vs…

Het (of was het nou toch de) spits wordt afgebeten door Nick & Simon. De bekende Volendamse zangers nemen het in de eerste aflevering op tegen de goedgebekte presentatoren Irene Moors en Dennis van der Geest. Welk team is het best? De winnaars mogen een boekencheque ter waarde van 1.000 euro aan een bibliotheek naar keuze schenken.

Bekende Nederlanders Tien voor Taal

Elke aflevering is spannend, want de BN’erteams zijn aan elkaar gewaagd. Niet alleen omdat ze allemaal voor hun werk in meer of mindere mate te maken hebben met taal, maar vooral natuurlijk omdat ze bloedfanatiek zijn. Welk team wint? Is dat het team van de schrijvers Kluun en Heleen van Royen of laat het team van Radio 538-dj Igmar Felicia en presentator en YouTuber Klaas van Kruistum ze flink door de mand vallen?

Welk team wint?

Hoe doen de flamboyante mediamakers Patrick Martens en Marije Knevel het tegen de door de wol geverfde presentatoren Joris Linssen en Dennis Weening? Speelt het team van First Dates met Victor en Sergio de sportpresentatoren Dione de Graaff en Toine van Peperstraten compleet onder tafel? Er kan maar één team winnen. Wie gaat er vandoor met een 10 voor Taal? 

10 voor Taal is een productie van Talpa Entertainment Producties. Te kijken vanaf donderdag 22 april, wekelijks om 21.30 uur op SBS6 en op KIJK.nl.

Foto: William Rutten.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 april 2021 /