Nieuwe afleveringen First Dates (Nederland én België)

Goed nieuws voor de liefhebbers van het datingprogramma First Dates. Dit najaar kun je zowel in Nederland als België genieten van nieuwe afleveringen van het programma. Direct na de zomer kon je al genieten van nieuwe uitzendingen in Nederland, nu zijn er specials met BN’ers op tv én vanaf maandag 23 november zijn er nieuwe afleveringen te zien in België. Ontdek er alles over!

Kijktip: Wist je dat in Nederland vanaf maandag 14 december om 19.25 uur de First Dates kerstspecials worden uitgezonden?

Nieuwe afleveringen First dates Vlaanderen

Goed nieuws voor alle romantische zielen, want vanaf maandag 23 november opent het First dates restaurant opnieuw haar deuren op Eén. Vrijgezellen uit heel Vlaanderen wagen hun kans in een blind date op restaurant. Ze zijn zorgvuldig gekoppeld, maar daarna is het aan hen. Voor dit nieuwe seizoen schreven zich maar liefst 7.500 Vlamingen in, op zoek naar vonken en vuur.

First dates: vanaf maandag 23 november elke maandag, dinsdag en donderdag om 21.30 uur op Eén en op Eén via VRT NU.

Ook dit seizoen staat romantiek op het menu bij First dates – op een coronaveilige manier. Het First dates restaurantpersoneel leeft mee en bedient de gasten met liefde: gastheer Patrick Verhoeven, barman Bram Van Geert en serveersters Leena Van Loon en Katelen Perez T’Seyen staan de vrijgezellen bij met goede raad en bieden een luisterend oor.

First Dates Vlaanderen opgenomen met mondmaskers op

Daten tijdens lockdown

“Als gastheer merkte ik dat veel deelnemende vrijgezellen echt geleden hebben tijdens de lockdown dit voorjaar. Sommigen vertelden me dat ze er letterlijk wekenlang alleen voor stonden. Het is sowieso niet evident om de juiste partner te vinden, laat staan tijdens een periode waarin contacten worden beperkt en daten amper mogelijk is. Veel singles hoopten echt om bij First dates de juiste partner te vinden en grepen die date met beide handen aan als een kans op ware liefde”, vertelt Patrick Verhoeven.

De opnames vonden plaats in augustus, toen de restaurants nog open mochten. Zowel de deelnemende singles, het restaurantpersoneel als de crewleden leefden de coronamaatregelen maximaal na. Zo droeg iedereen een mondmasker en maakten de vrijgezellen vooraf de afspraak om hun date op te nemen in hun bubbel van vijf.

Daten met een mondmasker extra speciaal

Gastheer Patrick Verhoeven vertelt: “De mondmaskers gaven een bijzondere dimensie aan First dates. In het begin was het even wennen voor iedereen, maar na enkele minuten merkten we er niet veel meer van. De mondmaskers maakten het daten ook extra speciaal, omdat de singles hun masker pas mochten afzetten eenmaal ze op hun stoel zaten. Voor hen was dat heel spannend: net mysterieuze gasten die zich ontsluierden. Ik was zelf soms ook verrast na mijn gesprek met een single, om te zien hoe die persoon er zonder masker uitzag.”

Cijfers First Dates Vlaanderen

De tweede reeks van de Vlaamse First dates levert meteen al wat interessante weetjes en uitspraken van singles op. Een greep uit het aanbod:

  • Uit de 7.448 inschrijvingen werden een 70-tal duo’s gekoppeld en op date gestuurd in het First dates-restaurant in Mechelen.
  • De jongste vrijgezel is net 18 jaar, de oudste 85. De leeftijdscategorie 26-39 is het sterkst vertegenwoordigd onder de singles (37%), gevolgd door de groep tussen de 18 en 25 jaar (34%).
  • 58% van de ingeschreven singles is man, 41% vrouw. Dat is een opvallende verandering tegenover de eerste reeks, toen vrouwen nog 61% van de inschrijvingen uitmaakten.
  • 70% van de singles gaf na de eerste date aan de tafelgenoot terug te willen zien tijdens een tweede date. Dat is 10% meer dan tijdens de eerste reeks.
  • Het First dates-restaurant mocht een aantal opmerkelijke singles verwelkomen: Elodie is een instagramhype onder jongeren met haar typetje ‘Plinses Elotie’. Jan, met zijn 85 jaar de oudste single ooit in First dates, zoekt een reis- en levensgezel. Sportliefhebbers herkennen misschien An, bobsleepilote bij de Belgian Bullets. Plussize-model Sharon verspreidt body positivity onder haar 235.000 volgers op Instagram. Karen is de stem achter de grootste dancehits uit de jaren ’90, zoals ‘Walk on Water’ van Milk Inc. En Robin is een bekende naam in de travestiewereld met zijn alter ego ‘Danity Grace’.

Maak kennis met singles First Dates België

Wie de andere singles zijn en hoe ze worden gematcht blijft nog even geheim, maar dit lieten ze alvast optekenen:

  • Elodie (23): “Dat is toch zalig als je samen een beetje protjes en boertjes kan laten. Dat wil zeggen dat je op je gemak bent. Liefde is: samen scheetjes laten op de bank.”
  • Tiziano (25): “Ik moet iemand hebben zoals ik, maar in de vrouwelijke versie.”
  • Sabrina (48): “Mijn zoon hoopt nog meer dan ik dat het een leuke date is en een romantische klik.”
  • François (63): “Ik heb een witte roos bij voor u. Ik heb ook nog een rode roos. Maar die zit nog in mijn zadeltas. Van mijn wit paard.”
  • Koen (49): “Het was iemand zoeken of een hond kopen.”

First dates: vanaf maandag 23 november elke maandag, dinsdag en donderdag om 21.30 uur op Eén en op Eén via VRT NU.

Nieuwe afleveringen First Dates (Nederland én België)

First Dates Nederland

Schiet Cupido raak? En leidt de eerste date tot een tweede? Het Nederlandse First Dates-restaurant van gastheer Sergio Vyent en barman Victor Abeln opende aan het eind van de zomer 2020 wederom haar deuren! Het programma van BNNVARA is inmiddels toe aan het zevende seizoen. Ook dit seizoen komen de meest diverse kandidaten voorbij, van alle leeftijden en seksuele voorkeuren. 

Coronaproof daten

De nieuwe afleveringen van First Dates zijn gemaakt in een andere setting dan voorheen. Ook het First Dates-restaurant moest de nodige maatregelen treffen. De dates worden op gepaste afstand ontvangen door Victor Abeln en Sergio Vyent en zitten aan tafels met een breedte van 1,5 meter. Ook de setting waarin dé vraag der vragen wordt gesteld, ‘willen jullie elkaar nog eens zien?’ is aangepast. Tussen de twee dappere daters zit namelijk een plexiglazen plaat. Ondanks de aanpassingen in het restaurant, krijg je als kijker nog steeds de kans op een unieke kijk in ontroerende, romantische, ongemakkelijke en hilarische dates. Maître Sergio Vyent: “Dit wordt ‘op afstand’ het beste seizoen ooit. Want als de liefde je raakt, dan maakt 1.5 meter het alléén maar spannender…”

Foto First Dates Nederland: BNNVARA – Annemieke van der Togt. Foto First dates Vlaanderen via Eén.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 augustus 2020 /