Thijs Zonneveld en Jan Suykens met Milaan-Sanremo bij VTM

Thijs Zonneveld en Jan Suykens verzorgen het commentaar tijdens Milaan-Sanremo bij VTM. Vanaf 13.00 uur brengt Stijn Vlaeminck in het VTM NIUEWS de stand van zaken en enkele startinterviews. Vanaf 13.35 uur kunnen we dan luisterne naar het gloednieuwe Nederlands-Belgische commentaarduo.

Wout Van Aert vs Mathieu van der Poel

Milaan-Sanremo is – volgens VTM – de eerste échte topklassieker van het wielerjaar: Milaan-Sanremo. Dit is één van de vijf monumenten van de koers. Met Wout Van Aert staat er een Belgische favoriet aan de start van de 112de editie van de Primavera. Zijn belangrijkste concurrent Mathieu van der Poel komt uit Nederland maar woont in ons land: België-Nederland dus aan de Italiaanse kust.

Over de titanenstrijd tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert heeft Wiep Idzenga het boek Het duel geschreven. Het verschijnt 18 juni 2021 en is nu al te reserveren.

Wie wint Milaan-Sanremo?

In 2020 won Wout Van Aert Milaan-Sanremo na een millimeterspurt tegen Julian Alaphilippe. De voorbije week bewees hij in Tirreno-Adriatico met dubbele ritwinst dat de topconditie in aantocht is. Hetzelfde geldt voor Mathieu van der Poel. Denk maar aan zijn recente zege in de Strade Bianche en zijn indrukwekkende ritwinst in Tirreno-Adriatico. Wordt het Van Aert? Van der Poel of pakt wereldkampioen Alaphilippe de winst in Milaan-Sanremo.

Wielercommentatoren

En ook bij de wielercommentatoren van Milaan-Sanremo op VTM dus Nederland-België. Jan Suykens en Thijs Zonneveld verzorgen vanaf 13.35 uur het live verslag. In afwachting van de rechtstreekse beelden leiden zij een heleboel startinterviews van Maxim Goethals in Milaan en beelden van de eerste wedstrijduren in. 

Jan Suykens en Thijs Zonneveld

Jan Suykens is al jaren een vaste waarde op de sportredactie van VTM Thijs Zonneveld is een ex-wielrenner en een van de meest gezaghebbende wielerjournalisten van Nederland, waar hij voor het Algemeen Dagblad werkt. Hij is getrouwd met de Nederlandse presentatrice Jojanneke van den Berge. Samen hebben ze drie kinderen. Thijs Zonneveld heeft al tal van boeken geschreven over wielrennen. Zo verscheen recent Altijd koers – wielerverhalen uit het coronajaar. Daarnaast is hij de auteur van de veelbesproken biografie van Thomas Dekker.

Suykens en Zonneveld verwachten spektakel in Milaan-Sanremo:

Thijs Zonneveld

“Er zijn bijna geen scenario’s te bedenken waarin Van der Poel of Van Aert niét winnen. Maar wie van hen twee dan wel wint? Ik kan echt niet zeggen wie de beste is. Zij zijn extreem bijzonder. Zelf kunnen kiezen wanneer je wegrijdt, dat lijkt me magisch. Ik kijk er heel erg naar uit. Ik ben benieuwd hoe de Vlamingen het gaan vinden dat een Nederlander commentaar geeft bij ‘hun’ koers. Ik vind dit een eer, want de taal van de koers is Vlaams. Jullie typische uitdrukkingen, ik vind ze geweldig, maar ik kan ze niet zomaar overnemen. Als ik dat doe, dan ben ik aan het imiteren en dat wil ik niet. Het wordt commentaar met een Nederlands sausje”, aldus Thijs Zonneveld.

Jan Suykens

“Milaan-Sanremo is altijd een koers om naar uit te kijken, het eerste monument van het wielerjaar. Maar deze editie is nu al uniek door wat Wout van Aert en Mathieu van der Poel de voorbije weken hebben laten zien. Wordt het ook een België-Nederland op de Via Roma in Sanremo? Mogelijk, maar voor hetzelfde geld krijgen we een verrassing”, aldus Jan Suykens.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 maart 2021 /