Liefde voor Muziek: Bert Osteyn van Abynthe Minded

Bert Osteyn van Absynthe Minded staat centraal in de vierde aflevering van Liefde voor Muziek. Zijn collega-artiesten hebben hun meest rock & roll-outfit uit de cast gehaald om de frontman, zanger en gitarist te verbazen.

Absinthe Minded

Bert Osteyn valt tijdens de optredens van de ene verrassing in de andere: van een filmische soundtrack door Emma Bale tot een hoopgevend dansnummer van Willy Sommers en een openingsdans door Ronny Mosuse.

Hier ontdek je meer tv, serie en film-tips. Of kom bij onze Facebook-groep om deze aflevering van Liefde voor Muziek te bespreken.

Tourist LeMC

Tourist Le MC waagt zich met Envoi deze week aan de bekendste hit van Absynthe Minded en dat is volgens hem niet zonder risico: “Het is altijd gevaarlijk om een hit te coveren. Je kan jezelf er gemakkelijk aan verbranden,” vertelt hij. Het nummer was initieel een hommage aan schrijver Hugo Claus en die toets heeft Tourist LeMC behouden. “Ik krijg hier echt kippenvel van. Het gedicht van Claus zit erin maar ook mijn tekst. Het is zo mooi en helder geschreven en doet mijn nummer eer aan!”, reageert Bert Osteyn nadien.

Willy Sommers

Het repertoire van Absynthe Minded ligt voor Willy Sommers ver buiten zijn comfortzone: “Ik ben te rade gegaan bij vrienden en ze zeiden me dat ik Beam moest kiezen. Als jullie dit nummer spelen op een festival, gaat heel de wei uit de bol. En uit de bol gaan is iets voor Willy hé!”, lacht hij. Willy Sommers toverde het lied om tot een positieve meezinger met de titel Het lied van de vrijheid, iets waar iedereen volgens hem naar snakt in deze coronatijden. En daarbij kunnen de anderen niet stil blijven zitten.

Hier ontdek je alles over de artiesten van Liefde voor Muziek 2021.

Cleymans & Van Geel

Ook Cleymans & Van Geel twijfelden over hun nummerkeuze: “Het ging tussen Easy en een nummer waar we al jaren zot van zijn, namelijk Kingpin. Het is het tweede geworden.” De heren doopten het nummer om tot Jakhals en het zijn vooral de hoge noten van Jonas Van Geel die voor verbazing zorgen bij de andere artiesten. 

Ronny Mosuse

Ronny Mosuse betreedt het podium met een door romantiek doordrongen versie van het nummer Papillon. “In de originele versie van het nummer is het personage eenzaam en zoekende. In mijn herwerking is de jongeman uit het originele nummer ondertussen volwassen geworden. Hij heeft het lied herschreven tot een aanzoek. Het is Dan Heb Ik Jou Nog geworden, een soort openingsdans”, vertelt Ronny Mosuse. Hij begeleidt zichzelf op de contrabas en weet de andere artiesten volledig te ontroeren. “Als ik trouw, wil ik dit nummer!”, oordeelt Emma Bale.

Geike Arnaert

Geike Arnaert (die weer zangeres is van Hooverphonic) koos voor Cherry Picking, een nummer van de laatste plaat van Absynthe Minded. In haar versie fluit ze, net zoals in het origineel, een stukje van de melodie mee en dat vindt Bert geweldig: “Zalig, mega! Zij doet het veel krachtiger!”

Emma Bale

Emma Bale krijgt de andere artiesten dan weer stil met haar ijzige en filmische versie van My Heroics, Part One, één van de allerbeste Belgische nummers aller tijden volgens haar. “De max dat jij dit gaat doen!”, klinkt het bij Bert Osteyn.

Bert Osteyn

De avond afsluiten doet Bert Osteyn op de tonen van The Passenger van Iggy Pop. “Het nummer gaat voor mij over observeren en dat heeft heel veel te maken met liedjes schrijven.”

Ontdek hier alles over de vorige aflevering van Liefde voor Muziek met Willy Sommers die centraal stond. Kies voor de tweede aflevering voor Liefde voor Muziek met Tourist LeMC. Of ga voor de derde aflevering Liefde voor Muziek met Emma Bale.

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 maart 2021 /