The Life of Fathers van Marwan Magroun in 2Doc

Fotograaf Marwan Magroun neemt ons in zijn 2Doc The Life of Fathers mee in de wereld van alleenstaande vaders met een migratieachtergrond. Deze documentaire is te zien om 22.40 uur op NPO 2 bij BNNVARA.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer kijktips op Guidinc.

The Life of Fathers

Marwan Magroun – die zelf het grootste gedeelte van zijn jeugd opgroeide zonder de aanwezigheid van een vader – gaat op zoek naar antwoorden en verhalen omtrent vaderschap. “In onze samenleving heerst nog altijd een hardnekkig stigma over vaders met een migratieachtergrond. In die perceptie zijn ze vaak afwezig óf niet betrokken bij de opvoeding. Met The Life of Fathers wil ik deze vaders een stem te geven.”

2Doc

De documentaires uit de 2Doc-reeks, zijn wat mij betreft iedere keer weer erg interessant. Zo kon je gisteren kijken naar Als Mara lacht. Wat denk je bijvoorbeeld van #thisisegypt2 of Roes (die je op Nieuwjaarsdag op Canvas kon bekijken). Of wat dacht je van het verhaal van de Vlaamse juf Magali Alpaerts, die onterecht beschuldigd werd van kindermisbruik. Ook zij vertelde haar verhaal in een 2Doc. Dat geeft wel aan dat het hier om bijzondere verhalen gaat. Benieuwd naar The Life of Fathers van Marwan Magroun, die nu ook tot het rijtje van documentaires van NPO 2 hoort.

Foto: BNNVARA – Koala Concepts

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 februari 2021 /