The Life of Fathers van Marwan Magroun in 2Doc

Fotograaf Marwan Magroun neemt ons in zijn 2Doc The Life of Fathers mee in de wereld van alleenstaande vaders met een migratieachtergrond. Deze documentaire is te zien om 22.40 uur op NPO 2 bij BNNVARA.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer kijktips op Guidinc.

The Life of Fathers

Marwan Magroun – die zelf het grootste gedeelte van zijn jeugd opgroeide zonder de aanwezigheid van een vader – gaat op zoek naar antwoorden en verhalen omtrent vaderschap. “In onze samenleving heerst nog altijd een hardnekkig stigma over vaders met een migratieachtergrond. In die perceptie zijn ze vaak afwezig óf niet betrokken bij de opvoeding. Met The Life of Fathers wil ik deze vaders een stem te geven.”

2Doc

De documentaires uit de 2Doc-reeks, zijn wat mij betreft iedere keer weer erg interessant. Zo kon je gisteren kijken naar Als Mara lacht. Wat denk je bijvoorbeeld van #thisisegypt2 of Roes (die je op Nieuwjaarsdag op Canvas kon bekijken). Of wat dacht je van het verhaal van de Vlaamse juf Magali Alpaerts, die onterecht beschuldigd werd van kindermisbruik. Ook zij vertelde haar verhaal in een 2Doc. Dat geeft wel aan dat het hier om bijzondere verhalen gaat. Benieuwd naar The Life of Fathers van Marwan Magroun, die nu ook tot het rijtje van documentaires van NPO 2 hoort.

Foto: BNNVARA – Koala Concepts

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

2 februari 2021 /