Crime Desk met Marieke Elsinga, John van den Heuvel en Mick van Wely

Crime Desk is het nieuwe programma vol met exclusief misdaadnieuws van RTL5. De presentatie van Crime Desk is in handen van Marieke Elsinga met vaste deskundigen John van den Heuvel en Mick van Wely. Verder werken onder andere Kees van der Spek, Saskia Belleman, Thijs Zeeman en Ewout Genemans mee aan het programma voor crime-liefhebbers. Crime Desk wordt vanaf maandag 11 januari om 20.30 uur uitgezonden op RTL 5.

Crime Desk

Crime-liefhebbers zitten front row bij de meest spraakmakende misdaadzaken van Nederland dankzij dit misdaadprogramma. Iedere maandagavond volgt live een spannende mix van het laatste en exclusieve misdaadnieuws te zien. Het team van Crime Desk besteedt door middel van reportages en confrontaties aandacht aan georganiseerde misdaad, liquidaties, corruptie, de mocro-maffia en polderpenoze, oplichtings- en stalkingszaken, cybercrime, zedenmisdrijven en cold cases.

Saskia Belleman en andere deskundigen

Rechtbankverslaggeefster Saskia Belleman presenteert iedere maandag de rechtszaak van de week. Daarnaast is het team van Crime Desk beschikbaar voor hulp aan kijkers, die zelf slachtoffer werden van misdrijven en zich afgepoeierd voelen door de overheid. Naast het vaste team van deskundigen schuiven wekelijks experts uit de misdaadwereld aan als advocaten, aanklagers, rechters en rechercheurs. Tenslotte is er aandacht voor de verhalen van slachtoffers, nabestaanden en soms zelfs verdachten of veroordeelden.

Marieke Elsinga

Marieke Elsinga over haar nieuwe rol: “Ik kijk er enorm naar uit Crime Desk te presenteren. Samen met het team van deskundigen duik ik elke week in de meest interessante misdaadzaken. Zij kennen alle, soms schokkende details en ik mag de kijker daar nieuwsgierig doorheen leiden. Ik ben dol op de dynamiek van een liveprogramma. We kunnen actueel zijn en tegelijk verdieping bieden met reportages. Repo’s waarbij je denkt ‘ik wil het wel zien, maar ik zou er niet aan moeten denken dat het me overkomt’.”

John van den Heuvel

Vaste deskundige John van den Heuvel is misdaadverslaggever van De Telegraaf en misdaaddeskundige bij RTL Boulevard. Hij maakt voor RTL programma’s als Ontvoerd, Op de Vlucht, Vermoord in het Buitenland en Dossier van den Heuvel. “Crime Desk is echt een uniek misdaadprogramma. Een show waarin de kijker door insiders volledig op de hoogte wordt gebracht van het laatste misdaadnieuws. We brengen achtergronden, maar zullen ook met harde primeurs komen”, belooft John van den Heuvel. 

Mick van Wely

Mick van Wely is misdaadverslaggever van De Telegraaf. En vanaf deze maand aan RTL verbonden als presentator. “Ik verheug me enorm het belangrijkste misdaadnieuws bij Crime Desk te kunnen brengen, bespreken en toe te lichten. Er is zoveel aandacht voor misdaadnieuws, merk ik. Door alle kennis bij RTL op dat gebied te bundelen ontstaat een uniek programma, waar de kijker zeker voor thuis blijft. We komen met spraakmakende reportages, confrontaties en onthullingen.”

Tips voor Crime Desk

Kijkers kunnen contact opnemen met de redactie van Crime Desk door te mailen naar: redactie@crimedesk.nl

Dit is een productie van Act of crime, de productiemaatschappij van John van den Heuvel. Het programma is vanaf 11 januari 2021 acht weken lang elke maandag om 20.30 uur live te zien bij RTL 5.

Foto: RTL – William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 januari 2021 /