Cupido Ofzo naar SBS6 – daten met met autisme

Cupido Ofzo met Ruth Beeckmans en Karen Damen is na één aflevering al zo’n succes dat de show ook in Nederland gemaakt gaat worden. SBS6 heeft de rechten aangekocht en gaat – in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Autisme – een speciaal datingprogramma voor mensen met autisme maken.

Daten met autisme

Waar daten voor mensen zonder autisme al niet altijd eenvoudig is, is dat voor mensen mét autisme vaak een nog grotere uitdaging. Dagelijkse sociale interactie is al een klus, laat staan een -onvoorspelbare- eerste date. Omdat de meeste mensen met autisme net zo naar de ware liefde verlangen als iedereen, komt SBS6 met een speciaal datingprogramma, in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Autisme.

Presentatoren datingshow mensen autisme SBS6

Aan het roer van deze bijzondere datingshow staan twee presentatoren. Zij doen er alles aan om de single hoofdpersonen zo goed mogelijk te begeleiden tijdens het datingproces. In België zijn dat Karen Damen (voormalig zangeres van het oorspronkelijke K3) en Ruth Beeckmans. Wie in Nederland de presentatie voor zijn / haar rekening gaat nemen, is nog niet bekend. Ik denk zelf meteen aan Johnny de Mol, die natuurlijk ook Down met Johnny heeft gemaakt en SynDroom. Natuurlijk delen we dat meteen in onze Facebook-groep als het duidelijk is.

Zorgvuldige manier dates matchen

De singles worden uiteraard op een zeer zorgvuldige manier gematcht en hoeven zeker niet in het diepe te springen: van tevoren is goed nagedacht en overlegd over hoe de date eruit kan zien – en waar de singles zich fijn bij voelen. Alles om de kans op een succesvol afspraakje zo groot mogelijk te maken.

Nederlandse Vereniging voor Autisme

Om de integriteit, zorgvuldigheid en de juiste aanpak van het programma te kunnen garanderen, maakt SBS6 dankbaar gebruik van de expertise van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Ik denk dat dat een goede keuze is, omdat je zo nog beter weet waar de doelgroep behoefte aan heeft. En wat zij belangrijk vinden. SBS6 deed die eerder ook met Restaurant Misverstand. Daar werkten ze samen met Alzheimer Nederland.

Cupido Ofzo

Deze serieuze zoektocht naar de liefde van mensen die daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken is gebaseerd op Cupido Ofzo. SBS6 omschrijft het als ‘een nieuwe tv-hit uit België’. Cupido Ofzo wordt nu uitgezonden. Hier kun je kennismaken met de deelnemers. Het programma wordt in België gemaakt door de producenten van Down the Road (wat in Nederland ook een succes is). Deze datingshow voor mensen met autisme wordt in 2021 bij SBS 6 en Kijk.nl verwacht.

Foto: VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 november 2020 /