Esther Gerritsen vertelt bij Mondo over Red Light

Esther Gerritsen is vanavond (zondag 1 november) om 19.25 uur te gast in Mondo bij de VPRO op NPO 2. In het kunst- en cultuurprogramma van Nadia Moussaid vertelt ze niet alleen over haar nieuwe roman, maar ook over de serie Red Light.

Mondo met Esther Gerritsen

In Mondo komen iedere week schrijvers, vormgevers en andere cultuurmakers uit binnen- en buitenland aan het woord. Zo vertelt Esther Gerritsen in deze uitzending over haar nieuwe roman De Terugkeer. In het boek speelt de omgang met de dood van een familielid een grote rol.

Esther Gerritsen over Red Light

Esther Gerritsen praat in Mondo ook over het scenario dat Gerritsen schreef voor Red Light met onder andere Halina Reijn en Carice van Houten. Deze serie – die later deze winter te zien zal zijn bij BNNVARA en VTM – heeft al verschillende prijzen gepakt, zoals in Cannes.

Nina de la Parra & Bart Chabot

Comedian en zangeres Nina de la Parra deelt haar bespiegelingen op de wereld in de maandelijks terugkerende rubriek Nina’s spiegel. Onder begeleiding van Bart Chabot leest de Mondo Boekenclub deze maand Angst en walging in Las Vegas oftewel, Fear and Loathing van Hunter S. Thompson. Samen met twee lezers duikt hij in dit overweldigende boek en analyseert hij waarom dit boek anders is dan alle andere boeken.

Hans den Hartog Jager

Kunstkenner Hans den Hartog Jager licht een kunstwerk toe waar hij diep van onder de indruk is. Dit keer Ex Voto van Folkert de Jong. Deze installatie bestaat uit 25 schepen, die zijn vervaardigd uit kaarsvet. Dit kun je nu zien in de Grote Kerk in Veere. Hans den Hartog Jager neemt één schip mee naar de studio.

Dans

De dansers Auguste Palayer en Sophie Whittome van het Nederlands Dans Theater 2 (NDT 2) dansen Fusions and Some Confusions van de choreograaf Dimo Milev. Het is een nieuwe creatie die op 6 november in première zal gaan in het programma Dare to Say. Artistiek Leider van NDT 2 is Fernando Hernando Magadan en de muziek is een nieuwe compositie van Miguelangel Clerc Parada. 

Foto: Julius Schrank

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 november 2020 /