Greet De Keyser maakt Telefacts NU vanuit Amerika

Greet De Keyser heeft voor Telefacts Nu een reportage gemaakt uit ‘De Verdeelde Staten’ van Amerika. Deze reportage die zij in samenwerking met VTM Nieuws-reporter Romina Van Camp maakte, is vanavond (dinsdag 27 oktober) om 21.50 uur te zien bij VTM. De twee reizen het land af om te spreken met Amerikanen die het beleid van Trump écht voelen.

Greet De Keyser

“Nooit heb ik het land, waar ik nu al twintig jaar werk en woon, op deze manier zo verdeeld gezien”, zegt Greet De Keyser. “Zelfs de zwarte gemeenschap stemt niet langer meer automatisch op de Democraten. Steeds meer van hen komen nu openlijk uit voor hun keuze voor Trump. Ik had een aantal interessante gesprekken met deze weinig traditionele Trump-fans.” 

Black Voices for Trump

Greet De Keyser praat onder meer met Alexandra Bocian. Een Afro-Amerikaanse moeder die lid is van Black Voices for Trump, leden van de zwarte gemeenschap die voor het eerst openlijk voorstander zijn van Trump. “Ik heb geen problemen met mijn huidskleur of mijn politieke voorkeur. Waarom zou ik niet uitkomen voor waar ik voor sta?”, zegt Alexandra. Zij stemt met volle overtuiging op Trump omdat hij de belastingen fors verlaagd heeft. 

Minneapolis Freedom Riders

En Greet ontmoet ook leden van de Minneapolis Freedom Riders, zwarte burgeractivisten die gewapend door de straten van de stad patrouilleren omdat ze na de dood van George Floyd geen vertrouwen meer hebben in de regering, gerecht en politie. En al zeker niet in Trump. Zo is er Tyrone Hartwell, vroeger marinier, nu een zwaar bewapende Freedom Rider: “Verandering start bij jezelf. We zijn hier voor de mensen, niet tegen hen. We willen een brug slaan tussen de burgers en de politie.”

Telefacts NU

Greet De Keyser geeft de kijker in Telefacts NU ook een blik achter de schermen van haar werk voor VTM NIEUWS vanuit Amerika. Zo neemt ze Romina Van Camp mee naar het Witte Huis en vertelt ze hoe ze haar live-interventies voorbereidt.

Met een week voor de Amerikaanse verkiezingen voor de boeg is er op tv sowieso veel aandacht voor. Zo gaat Jelle Mels voor Karrewiet naar Amerika. Op Videoland kun je kijken naar The Comey Rule. Je had de documentaire over Hillary Clinton. En op BNNVARA kun je kijken naar The Loudest Voice.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

27 oktober 2020 /