Thomas Vanderveken met tiende seizoen Alleen Elvis blijft bestaan

Thomas Vanderveken is vanaf vanavond (zaterdag 10 oktober) 22.11 uur terug op Canvas met het tiende seizoen van Alleen Elvis blijft bestaan. Eigenlijk zou dit seizoen 10 afleveringen tellen met Stephen Fry als afsluiter, maar dit is uitgesteld tot 2021.

Thomas Vanderveken

“En we zijn vertrokken!” Met die zin opende Thomas Vanderveken 10 seizoenen geleden de allereerste aflevering van Alleen Elvis blijft bestaan. Ondertussen is hij vele zinnen en nog meer vragen verder.

Dat het programma hem nauw aan het hart ligt, kan hij niet genoeg benadrukken: “Alleen Elvis blijft bestaan is al tien seizoenen lang een metgezel in mijn leven: een programma waar ik voortdurend mee samenleef. In tientallen boeken, artikels en dossiers die ik lees, de honderden films en documentaires die ik mag – en soms ook: moet – zien, en vooral de bijna honderd gasten die aan mijn tafel zaten. Ik ben een dikke, dikke gelukzak. En hoop dat nog lang te mogen blijven”, aldus Thomas Vanderveken.

Alleen Elvis blijft bestaan

Honderd spitante gasten, smaakmakers en spraakmakers, toppers en vedetten, denkers en dromers zaten de afgelopen jaren aan tafel bij Thomas Vanderveken. Dat zijn meer dan duizend fragmenten en vraagtekens, negenduizend minuten interview en evenveel vermaak. Met weer tien spraakmakende gasten tellen we af naar de honderdste aflevering van Alleen Elvis blijft bestaan. Tien gasten die hun hoofd en hun hart openzetten en ons mee laten kijken naar de wereld door hun bril.

Gasten seizoen 10 Alleen Elvis blijft bestaan

Wie de gasten in seizoen 10 van Alleen Elvis blijft bestaan zijn? We zetten ze voor je op een rijtje.

  • Tommy Wieringa brak door met zijn heerlijke roman Joe Speedboot. Verhalen vertellen is zijn tweede natuur. Wat hem daarbij inspireert toont hij aan de hand van zijn fragmenten.
  • Als procureur staat Ine Van Weymersch op de eerste rij wanneer er de mens zich van zijn donkerste kant laat zien. Wat heeft haar ertoe gebracht om voor deze helse job te kiezen? En hoe gaat ze hier alle dagen mee om? Wist je dat Ine Van Weymersch net het boek Als je wieg op drijfzand staat heeft geschreven over een bijzondere ontmoeting tussen haar en de moegestreden Elvire?
  • Muzikant Tom Barman maakt ook films, video’s en komt nu ook naar buiten met zijn fotografie. Een duizendpoot die negen zeer eigenzinnige fragmenten mee brengt.
  • Longarts Eva Van Braeckel leidt de corona afdeling van het UZGent. Wat inspireert deze topdokter en hoe kijkt zij naar leven en dood.
  • Michaël Borremans is een van de belangrijkste Belgische kunstenaars van het ogenblik. Zijn schilderijen, tekeningen en films zijn bevreemdend en verwarrend. Alleen Elvis blijft bestaan kijkt graag mee naar beelden door zijn bril.
  • Anne Teresa De Keersmaeker heeft de moderne dans in ons land op de wereldkaart gezet. Zijgeeft voor het eerst een inkijk in de beelden die haar leven hebben bepaald en wie het mee vorm gaf.
  • Als algemeen hoofdredacteur van een kwaliteitskrant denkt Karel Verhoeven dagelijks na over hoe je nieuws brengt. Waar hij zijn inspiratie haalt, legt hij uit aan de hand van zijn negen fragmenten.
  • Weinig mensen praten zo vurig over hun inspiratiebronnen en ideeën als Wivina De Meester Deze grande dame in de politiek staat al jaren voor puur engagement en grote levensvreugde. Benieuwd waar zij haar drive vandaan haalt.
  • Theatermaker Sachli Gholamalizad werkt al jaren hard om haar eigen stem te vinden. De actrice brengt een verleden mee, maar kijkt tegelijk met open vizier naar de toekomst. Je kent haar onder andere van De Bunker seizoen 1 en seizoen 2.

Helaas is medio oktober bekend geworden dat het seizoen maar 9 afleveringen telt. De 100ste uitzending van Alleen Elvis met Stephen Fry wordt verplaatst naar 2021.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 oktober 2020 /