DPG Media zoekt nieuwstalent via News City Academy

DPG Media zoekt via de News City Academy nieuwstalent. Je kunt je tot en met 7 juli kandidaat stellen en maakt dan kans op een betaalde stage van zes maanden. Zo zul je meelopen met bijvoorbeeld nieuwsanker Freek Braeckmans, gerechtsjournalist Faroek Özgünes en sportanker Lies Vandenberghe.

News City Academy – DPG Media

Ben je gebeten door nieuws en actualiteit? Heb je een scherpe pen of droom je ervan te schitteren met video of audio? En ben je aan je laatste maanden als student bezig of onlangs afgestudeerd? Dan is er goed nieuws, want News City – alle nieuwsredacties van DPG Media – zoeken het nieuwstalent van morgen. Daarvoor lanceren de redacties vandaag de News City Academy. Dit is een unieke, betaalde stage van 6 maanden op de redacties van onder meer HLN, VTM NIEUWS, Dag Allemaal, maar ook de online videoredactie, de sportredactie, de showbizzredactie en het radionieuws.

Nicholas Lataire over stage bij DPG Media

“Online, op tv, in de krant, in onze magazines en op de radio: alles begint bij talent en de sterkst mogelijke inhoud. Daar geloven we bij News City hard in. Daarom willen we talenten de kans geven om bij al onze media en op al onze redacties mee te lopen. Ze zullen brainstormen met onze journalisten, artikels, reportages, radioberichten en video’s maken en opbouwende feedback krijgen van onze hoofdredacteuren en chefs. We geven hen dus écht een journalistiek bad”, aldus Nicholas Lataire, adjunct-directeur News City over de bijzondere stage bij DPG Media.

Training van prominenten

Deelnemers van de News City Academy krijgen de kans om mee te lopen met tal van prominenten. Ze krijgen een individuele training op maat. Wie er zoal hun tips en tricks delen? In het onderstaande filmpje delen ze meer over News City.

  • Nieuwsanker Freek Braeckman (VTM Nieuws)
  • Gerechtsjournalist Faroek Özgünes (VTM Nieuws)
  • Lies Vandenberghe, het nieuwe sportanker bij VTM Nieuws.
  • Isolde Van den Eynde, politiek journalist bij HLN
  • Jan Segers, politiek journalist bij HLN
  • Stephan Keygnaert, chef voetbal HLN
  • Kenneth Dée, technologiejournalist VTM Nieuws
  • Jelle Brans, showbizzredacteur HLN

Freek Braeckman

“Leren door te doen en het ook samen te doen, dat is de opzet van de News City Academy. In de rol van mentor wil ik jong talent vooral op weg helpen op de werkvloer door hen professioneel advies te geven tijdens dit groeitraject. Ik kijk ernaar uit om het nieuwstalent van morgen te ontmoeten!”, aldus Freek Braeckman, die je recent nog zag in BEAT VTM.

Wie kan er zich aanmelden voor de News City Academy?

De News City Academy richt zich op pas afgestudeerde studenten. Er wordt gekeken binnen een brede waaier aan opleidingen, zoals journalistiek, maar ook economie, geschiedenis, rechten en wetenschappen. Nicholas Lataire, adjunct-directeur van News City, zegt hierover: “We staan open voor pas afgestudeerden met een brede, hogere opleiding. Een journalistieke opleiding is geen must, een scherpe geest des te meer. Zolang ze gepassioneerd zijn om de waarheid te achterhalen en boeiende verhalen te vertellen in tekst, video of audio.”

Inschrijven News City Academy

Aanmelden voor de News City Academy kan tot en met 7 juli via newscityacademy.be. Je krijgt vervolgens een aantal online opdrachten. Daaruit worden enkele kandidaten uitgenodigd voor een gesprek met de hoofdredactie. Uiteindelijk starten zes deelnemers in oktober aan hun betaalde stage van zes maanden.

Alles over News City:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

24 juni 2020 /