Tom Waes spreekt bijzondere gasten over corona

Tom Waes spreekt met bijzondere gasten over corona in zijn special Reizen Waes blijft thuis. Vanuit zijn ‘kot’ belt Tom Waes de hele wereld rond. Verschillende oude bekenden uit Reizen Waes komen weer voorbij. Hoe gaat het nu met hen? Voor iedereen is het tenslotte een bijzondere tijd. De reeks is zowel uitgezonden op Eén als bij de VPRO op NPO 3. Terugkijken kan (tijdelijk) via VRT NU en NPO Start (Plus).

Hoe gaat Wendy uit Wuhan om met corona

Wendy was de gids van Tom Waes in China. Met haar bezocht hij het nu zo zwaar getroffen Wuhan toen er nog niets aan de hand was. Hoe zou het zijn met de mensen die hij daar heeft ontmoet? Leeft iedereen nog? Hoe is het leven in Shangai? En hoe is het met Wendy zelf? Wendy herstelt op dit moment van corona en vertelt aan Tom Waes hoe ze daarmee omgaat.

Tom Waes met zijn gids Wendy in Wuhan; praten nu online over impact corona
Reizen Waes – China

Doomsday prepper John Adrain

Een van de meest exentrieke figuren die Tom Waes in de Verenigde Staten bezocht was  doomsday prepper  John Adrain. Johns leven bestond eruit om zich voor te bereiden op allerlei grote rampen. Hoe beleeft hij deze tijden? Is dit een feest voor hem? John zou John niet zijn als hij heel ver zou gaan in zijn eigen quarantaine… En wat vindt hij eigenlijk van hoe zijn president met de situatie omgaat?

Doomsday prepper John in de USA
Reizen Waes – Amerika

3 beademingstoestellen voor zeven miljoen inwoners in Sierra Leone

Hoe gaat het in de landen die het sowieso al moeilijk hebben? Tom Waes belt naar Sierra Leone, een land met drie beademingstoestellen voor zeven miljoen inwoners. Hij bezocht het land in 2016, toen de toeristische sector net uit het ebola-dal aan het kruipen was. Nu zijn de grenzen weer dicht…

Tom Waes vraagt zich af wat de impact van corona in Sierra Leone is
Reizen Waes – Sierra Leone

Hoe is het in Pitcairn?

En hoe zit het met Pitcairn, het eerste land dat Tom Waes ooit bezocht voor  Reizen Waes ? Een eiland met 48 inwoners, alleen maar bereikbaar per boot. Hoe pakken zij de coronacrisis aan? En hoe is het eigenlijk met iedereen? Het is al acht jaar geleden dat Tom nog iemand gezien of gehoord heeft.

Hoe gaan dictaturen om met corona; Tom Waes vraagt het aan de gasten die hij tijdens reis door Noord Korea sprak
Reizen Waes – Noord-Korea

Hoe gaan dictaturen om met corona?

En dan zijn er nog de dictaturen die Tom bezocht heeft. Noord-Korea, met een leider die spoorloos lijkt en waar de overheid beweert dat er geen corona is. Of Turkmenistan, waar het gebruik van het woord “corona” zelfs verboden zou zijn en waar het dragen van een mondmasker bestraft wordt. Hebben ze daar ooit de aflevering gezien die Tom Waes gemaakt heeft over hun land en hun dictatuur? En waren ze er blij mee?

Tom Waes maakt reisprogramma over corona via laptop

Eén dag lang komt de wereld even binnen bij Tom Waes thuis. Even reizen van thuis uit. Hoe fijn is dat in deze rare periode? Wat mij betreft, weer zo’n programma – net als Helden van Hier – dat je in deze periode moet zien.

Reizen Waes boeken

Kun jij niet wachten tot je de weer op reis mag? Dan zijn de boeken van Reizen Waes aangenaam tijdverdrijf in deze lockdown periode. Daarnaast kun je dit voorjaar – eveneens op Eén en NPO 3 (VPRO) – genieten van de nieuwe reeks Reizen Waes: Japan.

Foto’s: VRT / Reizen Waes.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 mei 2020 /