Dertigers BNNVARA: vriendengroep worstelt met dilemma’s

De tv-serie Dertigers van BNNVARA gaat over een hechte vriendengroep, die worstelt met herkenbare dertigersdilemma’s en een onverwerkt trauma. Het is een remake van de gelijknamige Vlaamse successerie. Te zien vanaf 18 mei, 20.25 uur op NPO 3. Met onder andere Lykele Muus, Jelle de JOng, Joy Wielkens, Wieger Windhorst, Eva Laurenssen, Leonoor Koster, Justus van Dillen, Gürkan Küçüksentürk, Nhung Dam en Alex Hendrickx.

Verhaal

Dertigers is een nieuwe, dagelijkse dramaserie van BNNVARA over een vriendengroep van acht dertigers. Ze wonen dan niet langer meer in hetzelfde huis, maar zijn nog steeds hecht. Ze delen alles met elkaar over liefde, seks, relatie, carrière, kinderwens en hun toekomstdromen. Eén ding bindt hen; een groot trauma uit het verleden. Eén van hun vrienden is een aantal jaar geleden verongelukt. De dertigers delen hun vragen en wederzijdse verwijten hierover niet met elkaar. Dat is dus een smeulende bom, die hun hechte vriendschap absoluut op de proef stelt.

Cast en personages

BNNVARA heeft op 4 mei 2020 bekendgemaakt welke acteurs en actrices in de Nederlandse remake van Dertigers meespelen. Welk personage zij spelen, weet ik officieel nog niet. Maar ik doe de volgende voorspelling. Hierbij gebruik ik de namen van de Vlaamse personages. Het kan zijn dat zij in Nederland een andere naam hebben gekregen, omdat sommige Vlaamse namen niet echt bij de acteurs of actrices passen.

Wieger Windhorst (o.a. Toon, Heer en Meester) kruipt in de huid van Pieter. Nhung Dam (Klem, Ik weet wie je bent) speelt zijn vriendin.  Joy Wielkens (o.a. A Raisin in the Sun, The Buddy Holly Story) is Nora, die zwanger blijkt te zijn, zoals je in de trailer van Dertigers kunt zien. Gürkan Küçüksentürk (Kinderen geen bezwaar, Morten) speelt haar partner. Justus van Dillen (Flikken Rotterdam, Centraal Medisch Centrum, Jeuk!) en Jelle de Jong  (Moordvrouw, Sneekweek) vormen een setje. In Vlaanderen heten ze Alex en Elias. Lykele Muus (Weg van jou, Klem) speelt womenizer Bart en Leonoor Koster (Doris, Jeuk!) zijn onzekere vrouw Tinne. Eva Laurenssen (Dagboek van een minnares, Meiden van de Herengracht) is losbol Saartje. Alex Hendrickx speelt Kobe, die een relatie met Saartje krijgt.

Wil je foto’s bekijken van deze nieuwe tv-serie van BNNVARA? Klik hier voor het uitgebreide artikel over de cast en hun personages in Dertigers.

Makers

Dertigers is een coproductie van Hollands Licht en BNNVARA. Hollands Licht is het bedrijf dat is ontstaan is door de bundeling van de scripted-activiteiten van Warner Bros. ITVP Drama Nederland en BlazHoffski Drama. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de remakes van Flikken: Flikken Maastricht en Flikken Rotterdam. Daarnaast werken ze aan de serie Red Light van Carice van Houten en Halina Reijn.

Susan Stam heeft het oorspronkelijk Vlaamse scenario bewerkt. Dat deed ze eerder ook voor Meiden van de Herengracht, waarin je Eva Laurenssen ook zag. Maar op haar LinkedIn zie ik ook dat ze Head Writer is bij GTST. Liefhebbers van deze soap, smullen – zoals ik het verhaal uit Vlaanderen ken – ook absoluut van deze nieuwe tv-serie van BNNVARA.

De regie van deze serie lag in handen van Elzelien Peters, Barbara Bredero en Allard Westenbrink. 

Dertigers is vanaf 18 mei maandag tot en met donderdag om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 mei 2020 /