Horrify: streamingdienst voor horrorliefhebbers

Horrify is dé streamingdienst voor liefhebbers van horror. Dit is de plek voor iedereen die van spanning, suspense en het macabre houdt.

Alles over Horify

Horrify is het spannende broertje van WithLove. Het is misschien wel de engste en spannendste streamingdienst die je kent. Ze bieden een exclusief, uniek en divers aanbod aan met verborgen parels, cult, recente releases en ware klassiekers. En het is ook echt een community voor liefhebbers van dit genre. Ik denk dat de nieuwe Vlaamse film Yummy hier echt niet zal misstaan.

Forgotten Scares

Forgotten Scares is een Belgische documentaire over Vlaamse horrorfilms. Vlaamse horror-documentaire uit 2017 over het ontstaan van de Vlaamse horrorfilm begin jaren zeventig, waarin bekende films uit dit genre worden besproken. Van Dorst Naar Bloed van Harry Kümel tot en met Welp van Jonas Govaerts. Steve De Roover heeft deze documentaire gemaakt. Hij sprak hiervoor met onder andere Jan Verheyen, Harry Kümel, Jonas Govaerts, Pieter Van Hees, Evelien Bosmans, Sven De Ridder, Eline Kuppens en Charlotte Anne Bongaerts.

Beste Vrienden

Wat je op dit moment al kunt bekijken? Dat is bijvoorbeeld Beste Vrienden. Voor wie deze film nog niet kent. Dit is een korte nederhorror met onder andere Huub Smit, Martijn Crins, Kees Boot, Rogier Schippers, Yaşar Üstüner, Chava voor in ’t Holt en Brainpower. “Jeugdvrienden Ferry en Robert, inmiddels keurige kantoortijgers, worden geconfronteerd met een merkwaardige verandering. Robert begint namelijk bleek te zien en krijgt opeens enorm veel trek in vlees. Sterker nog: hij heeft zojuist flink in een collega gebeten. Kan een levenslange vriendschap blijven bestaan als een van de twee drastisch verandert?” Daarnaast vind je ook de making off van deze film op het platform. Dat is namelijk heel bijzonder; hij is helemaal gemaakt met vrijwilligers en jonge professionals.

Deadline

Deadline is een korte, Nederlandse horrorfilm waarin een jonge ambitieuze journaliste de gevolgen van een chemische ramp onderzoekt. anneer zij en haar cameraploeg het pand van het bedrijf Powersoft betreden om exclusieve beelden van de ramp te draaien vinden ze een totale ravage en een zwaargewonde man. Deze jonge manager vertelt over wat er zich heeft afgespeeld die nacht. Het is een verhaal dat elke beschrijving tart. Productie Twisted Picture en regie Jonathan Kay. Met Cas Jansen, Anjali Taneja, Willem Emo, Dorus van der Meer en Javier Guzman.

Groene Vingers

Groene Vingers is een tien minuten durende horrorfilm die gemaakt is voor Horrify. De film is geschreven en geregisseerd door Niels Veenendaal. Het verhaal gaat over een vrouw die de beste kruidenteler van Nederland is, maar steeds verder gaat in haar zoektocht naar het beste product. Door haar ambitie en perfectionisme vervagen de lijnen tussen wat wel en niet ethisch verantwoord is steeds meer.

Woodland Cemetery

Ook Woodland Cemetery mag niet ontbreken in dit overzicht. Deze horror kortfilm is gemaakt door de Nederlandse regisseur Niels Bourgonje. Hij is opgenomen in Zweden en gesproken in het Engels. Met onder andere Josefin Asplund (die je kent uit The Girl With the Dragon Tattoo en Vikings). De film vertelt het verhaal van  fotografe Alicia voert een foto-opdracht uit op de Skogskyrkogården, een begraafplaats gesitueerd in een bos in Stockholm. Ze ziet een oude vrouw die een lantaarn op een graf plaatst en Alicia maakt een foto van het persoonlijk moment. Ze realiseert zich dat het spookachtig beeld, nog spookachtiger is dan waar ze op had gerekend.

Into The Dark Horrify

Into the dark

En ik dan nog één buitenlandse productie mag tippen, die je absoluut moet kijken als horrorliefhebber dan is dat het net gelanceerde Into The Dark (ITD). Dit is een horrorserie van producent Blumhouse. En dat is niet de minste. Het productiehuis van producent Jason Blum brak de afgelopen jaren door met innovatieve en geëngageerde genrefilms als Insidious, Halloween en Get Out. Die laatste film werd zelfs genomineerd voor vier Oscars, waarvan er eentje werd verzilverd.

Into The Dark biedt kijkers een reeks van angstaanjagende verhalen die zich elk afspelen rondom een andere feestdag van elke maand. In de eerste aflevering staat Halloween centraal; andere afleveringen gaan over kerst, nieuwjaarsdag en Valentijnsdag. Elk deel duurt anderhalf uur.

Abonnement

De kosten voor een jaarabonnement op Horrify bedragen 69,95 euro. Als dit helemaal jouw ding is, dan vind ik dat een nette prijs.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 december 2019 /