Eva Van der Gucht: hoofdrol ‘t Schaep Met de 5 Pooten musical

Eva Van der Gucht speelt de hoofdrol ‘t Schaep Met de 5 Pooten musical. Ze kruipt in de huid van Doortje, de buurvrouw van kroegbaas Kootje de Beer. Kootje wordt gespeeld door Jeroen van Koningsbrugge.

’t Schaep Met de 5 Pooten musical

Wat is er nou Nederlandser dan ‘t Schaep met de 5 Pooten? Miljoenen mensen leefden zowel in 1969 als in 2006 mee met de sores van Doortje, Kootje, Lukas, Lena, Riek, Arie en Opoe. Zowel de oorspronkelijke televisieserie van Eli Asser als de succesvolle series van de afgelopen jaren smaken naar meer. ’t Schaep met de 5 Pooten blijft nieuwe generaties boeien en fascineren, dankzij de onvervalste Amsterdamse gein en de onvergetelijke, geniale melodieën van Harry Bannink. De serie leverde een aantal populaire nummers op: We zijn toch op de wereld om mekaar te helpen, niewaar?, Het zal je kind maar wezen, Als je mekaar niet meer vertrouwen kan en Vissen.

Voor de musical heeft Raoul Heertje het oorspronkelijke scenario bewerkt. Weer wordt er teveel gedronken en geroddeld, maar nooit teveel gelachen. Oude vetes worden bijgelegd, nieuwe vetes zien het licht. Ze hebben al eeuwenlang mot, maar kunnen nog steeds niet zonder elkaar. Want: We benne op de wereld om elkaar te helpen niewaar. Of zoals producent MORE Theater Producties schrijft in het persbericht “’t Schaep met de 5 Pooten, met onder andere Jeroen van Koningsbrugge als Kootje en Eva Van der Gucht als zijn buurvrouw Doortje, is genieten van tijdloze karakters met het hart op de tong en venijn op de lever.”

Naast Jeroen van Koningsbrugge en Eva Van der Gucht bestaat de cast uit Ellen Pieters, Jetty Mathurin, Wart Kamps/Tim Kamps, Jeske van de Staak, John Buijsman, Ruth Sahertian, Danny Nooy, Rogier Komproe en Paul- Richard Disbergen

Cast ’t Schaep Met de 5 Pooten musical

Eva Van der Gucht

De naam van Eva Van der Gucht komt hier op VlaamsKijken natuurlijk regelmatig voorbij. Ik heb persoonlijk heel erg gelachen om haar hoofdrol in Connie & Clyde, maar ook in Den Elfde van den Elfde schitterde ze. Eva is één van de enige acteurs en actrices, die zowel in Nederland als Vlaanderen veel te zien zijn. Hoe dat kan? Ze is natuurlijk van origine een Vlaamse – ze komt uit Mortsel, een dorp in de buurt van Antwerpen – maar ze studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool. Op haar 20ste speelde ze de hoofdrol in de Belgische film Iedereen Beroemd!, die in 2001 werd genomineerd voor een Oscar voor Beste Buitenlandse film.

Eva Van der Gucht veelzijdige Vlaamse actriceWaar je haar verder van kunt kennen? Denk aan de bioscoopfilms Achtste-groepers huilen niet, Dik Trom, AmnesiA, Jack besteld een broertje, Hallo Bungalow en momenteel in de Vlaamse film De Collega’s 2.0. Ze was zelfs te zien in het internationale Kursk. Ook speelde zij in tv-series als Baantjer, Code 37, Dokter Tinus, Walhalla, Annie MG, Den Elfde van den Elfde, Kerst met de Kuijpers en vanaf 24 januari (20.30 uur op NPO 1) in Oogappels. Op de planken was ze te zien in voorstellingen van het Belgische theatergezelschap De Spelerij. Een veelzijdige tante dus!

Meer info:
De musical is van april tot half juni te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarna zijn er nog zes voorstellingen gepland in nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Ga voor meer informatie naar https://www.tschaepdemusical.nl/.

UPDATE: 24/01/2019 – Paul Groot en Remko Vrijdag zijn toegevoegd aan de cast van ’t Schaep met de 5 Pooten. Jeroen van Koningsbrugge speelt in deze nieuwe musical de rol van Kootje en wordt afwisselend vervangen door Remko Vrijdag en Paul Groot. Remko en Paul traden al op met de cast van ’t Schaep met de 5 Pooten tijdens het Musical Awards Gala. De musical gaat op 14 april in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Foto’s: MORE Theater Producties / fotograaf Mark Engelen. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 januari 2019 /